Χρησιμοποίηση τεχνικών μέσων ώστε η δακοκτονία να γίνεται με άρτιο τρόπο (vid)

Τετ, 19/07/2023 - 14:15
Image

Υπεγράφη την Τετάρτη 19 Ιουλίου η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» για τη βελτιστοποίηση-αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών με χρήση τεχνολογιών γεωπληροφορικής.

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας Παναγιώτης μίλησε για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβαση με τον πρόεδρο του  ΕΛΓΟ «Δήμητρα» η οποία αφορά στην χρησιμοποίηση τεχνικών μέσων ώστε η δακοκτονία να γίνεται με άρτιο τρόπο.

«Θα μπορούν οι γεωπόνοι να παρακολουθούν την εξέλιξη της δακοκτονίας ώστε να μην γίνονται λάθη και θα βελτιώσει την αντιμετώπιση του δάκου, ενώ θα αυξήσει τα έσοδα των παραγωγών.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν μίλησε για το πρόγραμμα, το οποίο στόχο έχει να προλάβει και την φετινή χρονιά, όπως είπε.

«Θα χρησιμοποιηθούν καινούρια ψηφιακά μέσα και θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση σε 700 σημεία σε όλα τα στάδια για την αντιμετώπιση του δάκου.

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής των ΔΑΟΚ της περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Μητρόπουλος είπε ότι με αυτά τα συστήματα θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του προγράμματος δακοκτονίας.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio