Εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις «Άξιον Εστί»

Παρ, 03/09/2021 - 19:05
Image

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις «Άξιον Εστί» πραγματοποιεί μια νέα εθελοντική αιμοδοσία με το προσωπικό της κινητής μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» στην Τρίπολη.

Σήμερα Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη η αιμοδοσία και θα συνεχιστεί και αύριο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη και ώρα 10:00-16:00.

Ενώ την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου στο Άστρος και ώρα 09:30 – 15:30.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας «Άξιον Εστί» έχει πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, έτσι όλο και πιο δυναμικά αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια δίνοντας αίμα, δίνοντας ζωή στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί και πάσχουν από καρκίνο.

Αρωγοί σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια είστε όλοι εσείς, οι εθελοντές, που δίνετε 10 λεπτά από τον χρόνο σας και βοηθάτε 3 παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις.

Για αυτή την προσπάθεια μίλησε ο πρόεδρος του «Άξιον Εστί» κ. Παναγούλης τονίζοντας ότι ήδη με τις δράσεις του Συλλόγου πάρα πολλοί Αρκάδες έχουν χαρίσει το αίμα τους και μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο τους για να βοηθήσουν τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή. Υπάρχουν όμως πολλοί ακόμα που μπορούν να δώσουν λίγο από το χρόνο τους και να χαρίσουν ζωή.

H αιματολόγος του Νοσοκομείου Παίδων κυρία Ζησάκη Καλλιόπη μίλησε για την αιμοδοσία και για το πώς τα χλωμά παιδιά με τα μπεζ χείλη που νοσηλεύονται στο «Παίδων» αλλάζουν όψη όταν λαμβάνουν το αίμα που εμείς οι εθελοντές αιμοδότες προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά τα οποία δίνουν τον δικό τους μεγάλο αγώνα για τη ζωή.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού μπορούν να δώσουν αίμα, επίσης και αυτοί που έχουν νοσήσει μπορούν, όταν αποκτήσουν ανοσία, να δώσουν κανονιά αίμα.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio