Επιστολή του ΑΚΣ Αρκαδιας για ζημιές από παγετό στην περιοχή της Αρκαδίας

Τετ, 07/04/2021 - 17:10
Image

Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ, Περιφέρεια Πελοποννήσου,Βουλευτές Νομού Αρκαδίας:

Απο τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας εστάλη επιστολή με θέμα "Ζημιές από παγετό σε καλλιέργειες αχλαδιάς και κερασιάς στην περιοχή της Αρκαδίας." ως ακολούθως

Αξιότιμοι κύριοι,

σας γνωρίζουμε ότι στις 26 Μαρτίου 2021 σημειώθηκε παγετός σε περιοχές της Μαντινείας και της Τεγέας Αρκαδίας, ο οποίος προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες των αχλαδιών και των κερασιών, οι οποίες βρίσκονταν στο στάδιο πριν την άνθηση ή και στο στάδιο της άνθησης. 

Το αποτέλεσμα αυτού του παγετού είναι η αναμενόμενη μειωμένη παραγωγή που μπορεί  να ξεπεράσει και το 90% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Για πολλούς παραγωγούς της περιοχής μας το εισόδημα από τις αχλαδιές αποτελεί το βασικό τους έσοδο, ενώ το εισόδημα από τα κεράσια αποτελεί το πρώτο της καλλιεργητικής περιόδου, το οποίο στηρίζει τις υπόλοιπες καλοκαιρινές και φθινοπωρινές  καλλιέργειες.

Ζητάμε λοιπόν, σαν Συλλογική Οργάνωση παραγωγών της Αρκαδίας να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ Τρίπολης σε αναγγελίες ζημιάς στις αχλαδιές και στις κερασιές στις πληγείσες περιοχές, ώστε να αποζημιωθούν δίκαια οι παραγωγοί από τον παγετό και να μπορέσουν να επιβιώσουν εν μέσω των δύσκολών οικονομικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει και η πανδημία του κορωνοϊού.  

Με εκτίμηση,

Για τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας «Η ΕΝΩΣΗ»

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Τσιοτίνας

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio