Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Δευ, 13/06/2022 - 18:00
Image

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ STREET FOOD ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Tο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Τhis is Arcadia» συνδιοργανώνει με τον Δήμο Τρίπολης και με την υποστήριξη του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης δημιουργούν μία τριήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους!!!

Η Τρίπολη ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται το «Tripoli Street Food Festival», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από  17 έως 19 Ιουνίου 2022, υπό την επιμέλεια της εταιρείας Soulfood Thessaloniki OE.  H πλατεία Άρεως θα μεταμορφωθεί σ’ ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο, food market, kitchen lab, kids’ corner και μουσική από DJs!

Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 17/6 18:00-00:00, Σάββατο – Κυριακή 18-19/6, 12:00-00:00

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΤΟ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ»

Συνεχίζεται η σειρά διαδραστικών σεμιναρίων, με έμφαση στις Προτεραιότητες των  Μικρών  και Μικρομεσαίων  Οικογενειακών Επιχειρήσεων, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρες 5 μ.μ.– 9:30 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21,Τρίπολη) θα πραγματοποιηθεί το 3ο σεμινάριο «Σύγχρονες Τεχνικές Πωλήσεων».

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΩΣ 600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Μετά τις 14 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποδοχή των αιτήσεων για την αποζημίωση από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για την περίοδο Δεκεμβρίου 2021 έως και Μαΐου 2022 και οι οποίες θα κυμαίνονται από 18 έως και 600 ευρώ. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 30 του μήνα, ενώ οι πληρωμές εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά. Η σχετική ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και ορίζει τη διαδικασία για την επιδότηση ρεύματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση είναι να υποβάλει αίτηση σε ειδική εφαρμογή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) που δημιουργείται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ
Περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για τα αδήλωτα τετραγωνικά με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η παράταση που δόθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2022 για την διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων αφορά και τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως και τις 23 Μαρτίου 2022, δηλαδή την προηγούμενη της ημερομηνίας δημοσίευσης σε νόμο της σχετικής διάταξης. Τα χρηματικά ποσά που κατέβαλαν οι πολίτες, πέραν των οφειλομένων, θα επιστραφούν μετά από αίτησής τους.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Έκπτωση δαπανών θα κερδίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν πράσινες, ψηφιακές και ενεργειακές επενδύσεις. Συγκεκριμένα, διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ορίζει ότι οι δαπάνες που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά το χρόνο πραγματοποίησής τους, προσαυξημένες κατά ποσοστό 100%, με αποτέλεσμα τα περιορίζεται η φορολογική τους επιβάρυνση. Έτσι, μετά το "κούρεμα" 30%  στο φόρο εισοδήματος για 9 χρόνια που προβλέπεται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα  συγχωνευθούν και θα μεγαλώσουν, έρχεται μια νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που δίνει γενναίες εκπτώσεις δαπανών για τα έτη 2023, 2024 και 2025. Από την έξτρα έκπτωση κατά 100% των δαπανών εξαιρούνται όσες μικρομεσαίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής, της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

ΔΗΜΟΣΙΕΎΘΗΚΕ Ο ΝΌΜΟΣ 4931/2022 ΓΙΑΤΡΌΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 94/Α/13-5-2022 ο Νόμος 4931/2022 με τίτλο "Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις" με τον οποίο καθιερώνεται ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού που θα είναι πλέον εκείνος στον οποίο θα απευθύνονται οι πολίτες και δωρεάν θα συνταγογραφούν φάρμακα, θα παίρνουν οδηγίες, και σε επίπεδο πρόληψης, παραπεμπτικό για εξετάσεις ή για νοσηλεία όταν υπάρχει ανάγκη.

ΣΕ 14 ΜΉΝΕΣ ΑΠΌ 5 ΧΡΌΝΙΑ Η ΑΔΕΙΟΔΌΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ, ΜΕ ΤΟ ΝΈΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΝ
Η μείωση του μέσου χρόνου αδειοδότησης νέων έργων ΑΠΕ σε 14 μήνες από 5 χρόνια που είναι τώρα, η ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ τουλάχιστον 3,5 GW έως το 2030 και η αύξηση της χωρητικότητας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για την ένταξη περισσότερων μονάδων ΑΠΕ είναι οι βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου για την απλούστευση της αδειοδότησης των ΑΠΕ που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, σε ό,τι αφορά την αδειοδοτική διαδικασία, η επιτάχυνση θα επιτευχθεί με την απλοποίηση και την ψηφιοποίηση των σχετικών διαδικασιών, καθώς πλέον όλες οι ενέργειες για την απόκτηση αδειών θα διενεργούνται ψηφιακά.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Β'2798 06.06.22) η απόφαση για την υλοποίηση της Δράσης "Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων", του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.  Οι ελληνικές μικρομεσαίες με ως 250 εργαζόμενους και έσοδα ως 50 εκατ. ευρώ ετησίως θα ανοίξουν την πόρτα στο ψηφιακό αύριο, εξαργυρώνοντας κουπόνια αξίας που ξεκινά από 700 ευρώ και φτάνει ως και 14.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης. Στο χρονοδιάγραμμα της δράσης, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων ΜμΕ μέσω της πλατφόρμας αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Ως τις 27 Ιουνίου, εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και κατακύρωση των voucher των 700 και 1.400 ευρώ, ενώ για τα voucher των 2.800 ευρώ ως 14.000 ευρώ η διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 14 Σεπτεμβρίου. Η Δράση κατανέμεται σε τρία (3) επιμέρους Προγράμματα Κρατικών Ενισχύσεων: Πρόγραμμα Ι: "Ψηφιακά Εργαλεία MME", Πρόγραμμα ΙΙ: "Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών", Πρόγραμμα IΙΙ: "Ψηφιακές Συναλλαγές".

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio