Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Κυρ, 16/07/2023 - 21:00
Image

ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

Νέες ψηφιακές δράσεις, για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, και της ανταγωνιστικότητάς των μελών του, προσφέρει στα μέλη του το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Ανάπτυξη / αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας».

Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΜΈΤΡΙΟ ΒΑΘΜΌ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΈΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΥΓΕΊΑΣ ΕΝΤΟΠΊΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΎ
Μεταστροφή των ασφαλισμένων προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας και ευαισθητοποίηση των ασθενών ως προς την ανάγκη πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας διαπιστώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ενδιάμεση Έκθεσή της στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει για την Παροχή Ιδιωτικών Υπηρεσιών Υγείας και Συναφών Υπηρεσιών Ασφάλισης. Αυτό με τη σειρά του, όπως σημειώνει η επιτροπή, οδήγησε σε στροφή στις ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλισης και αναζήτηση ικανοποιητικών ασφαλιστικών προγραμμάτων, με περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση, μέτριο βαθμό συγκέντρωσης στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας εντοπίζει η επιτροπή, ενώ η βασική τάση που διαπιστώνεται είναι η εξαγορά ιδιωτικών κλινικών από επενδυτικά σχήματα (funds), με σημαντικότερο παράδειγμα τη συγκέντρωση σειράς ιδιωτικών κλινικών υπό τον έλεγχο των κεφαλαίων CVC την τελευταία πενταετία.

ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΊΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΎΣ ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΏΝΩ - ΑΛΛΆΖΩ ΘΕΡΜΟΣΊΦΩΝΑ
Σε 95.861 ανέρχονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα: «Ανακυκλώνω - ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εγκρίνονται, οι οποίες έχουν συνολικό προϋπολογισμό 99.984.006 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο, οι προσωρινοί πίνακες, με τους επιλέξιμους και τους επιλαχόντες δικαιούχους του «Ανακυκλώνω - ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» αναρτήθηκαν, σήμερα στην ιστοσελίδα: https://allazothermosifona.gov.gr/exelixi/apotelesmata-axiologisis/ Οι σχετικές λίστες έχουν καταρτιστεί ανά περιφέρεια και ανά κατηγορία προϋπολογισμού, με αντίστοιχη κατάταξη, βάσει της βαθμολογίας κάθε αίτησης.

ΔΥΠΑ: ΕΠΙΠΛΈΟΝ 144 ΝΈΟΙ ΘΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΟΎΝ ΜΕ 14.800 ΕΥΡΏ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ
Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι πίνακες με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των ενστάσεων για το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες–Γ΄ κύκλος». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο στόχος της δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, ενώ τουλάχιστον 60% των δικαιούχων είναι γυναίκες. Σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ, επιπλέον 144 νέοι θα επιχορηγηθούν με 14.800 ευρώ, για να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση. Το ποσό ενίσχυσης ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

ΕΛΣΤΑΤ: ΑΎΞΗΣΗ 10,8% ΣΗΜΕΊΩΣΑΝ ΟΙ ΠΩΛΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΉΤΩΝ ΣΤΗ ΧΏΡΑ ΤΟΝ ΙΟΎΝΙΟ ΕΦΈΤΟΣ
Αύξηση 10,8% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 23.427 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), έναντι 21.135 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2022 (μείωση 6,9% είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021). Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 14.681 έναντι 12.202 που κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 20,3%. Το α' εξάμηνο, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 125.691 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 111.020 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 13,2% (αύξηση 5,1% είχε παρουσιαστεί το α' εξάμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2021).

ΑΑΔΕ: ΟΡΙΣΤΙΚΉ ΠΑΎΣΗ ΠΑΡΩΧΗΜΈΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΆΛΛΗΛΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΏΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΏΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΏΝ
Με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων έκδοσης αποδείξεων και την εξασφάλιση της ακρίβειας των δεδομένων που διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ, με την Α.1073/2023 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ ορίζεται η υποχρέωση απόσυρσης από τη χρήση και η οριστική παύση των ΕΑΦΔΣΣ (Ειδικές Ασφαλείς Φορολογικές Διατάξεις Σήμανσης Στοιχείων) για το σύνολο των επιχειρήσεων και η παύση χρήσης απλών Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) για τις οντότητες εστίασης που λειτουργούν με σερβίρισμα σε τραπεζοκαθίσματα. Πιο συγκεκριμένα, έως και την 31.10.2023, όλες οι επιχειρήσεις που εκδίδουν τα λογιστικά τους στοιχεία με τη χρήση ΕΑΦΔΣΣ παύουν τη χρήση τους και υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης οριστικής παύσης τους και έως και την 30.06.2024, ειδικά οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν με σερβίρισμα σε τραπεζοκαθίσματα και εκδίδουν τις αποδείξεις με τη χρήση απλών ΦΗΜ παύουν τη χρήση τους και υποχρεούνται να τους αντικαταστήσουν με έναν από τους ειδικούς φορολογικούς μηχανισμούς που προβλέπονται στην παραπάνω απόφαση.

 

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ

Ενημερωτικό βίντεο με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας οδηγών και επιβατών από τον καύσωνα «Κλέων», κοινοποίησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με το βίντεο, τις ημέρες του καύσωνα για την οδική μας ασφάλεια είναι σημαντικά τα εξής:

- Κινούμαστε με μικρότερες ταχύτητες και σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

- Επιταχύνουμε και επιβραδύνουμε ήπια.

- Χρήση κλιματισμού για να αισθάνεται άνετα ο οδηγός.

- Δεν οδηγούμε ποτέ χωρίς ρούχα και παπούτσια, αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

- Αν μπει έντομο στο αυτοκίνητο, πρώτα σταματάμε με ασφάλεια και μετά το αντιμετωπίζουμε.

- Φροντίζουμε για τον έλεγχο στο σύστημα φρένων, ψύξης κινητήρα και του κλιματισμού.

- Ελέγχουμε τις πιέσεις των ελαστικών πριν από τη χρήση.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio