Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Κυρ, 09/07/2023 - 21:00
Image

ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

Νέες ψηφιακές δράσεις, για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, και της ανταγωνιστικότητάς των μελών του, προσφέρει στα μέλη του το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Ανάπτυξη / αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας». Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΔΥΠΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο «πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία για 3.900 ανέργους έως 29 ετών». Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 14 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59. Οι αιτήσεις υποβάλλονται, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ (e-services). Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δώσουν ως πάροχοι τη δυνατότητα σε νέους που έχουν καταρτιστεί στην ψηφιακή οικονομία να αποκτήσουν εμπειρία για έξι μήνες, 30 ώρες εβδομαδιαία. Η ΔΥΠΑ θα καταβάλει 594 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση απευθείας στους συμμετέχοντες.

ΑΑΕΥ: ΤΟ ΝΈΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΌΓΙΑ ΡΕΎΜΑΤΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΙΟ
Χωρίς “πέναλτι” θα παραμείνει η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας με κυμαινόμενο τιμολόγιο μετά την 1η Οκτωβρίου, οπότε καταργούνται τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν από πέρυσι για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και θα τεθούν στη διάθεση των καταναλωτών τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων (κυμαινόμενα ή σταθερά). Επιπλέον, οι όποιες αλλαγές στις συμβάσεις που θα εφαρμοστούν από την ημερομηνία αυτή σε σχέση με το προηγούμενο (προ κρίσης) καθεστώς θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στους καταναλωτές με επιστολή από τον προμηθευτή τους.Τα μέτρα αυτά προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων στο πλαίσιο διαβούλευσης που ξεκίνησε για την προετοιμασία της επαναφοράς της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε καθεστώς κανονικότητας. Υπενθυμίζεται ότι στην έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης περιλαμβάνεται η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής των τιμολογίων, καθώς και η επιβολή πλαφόν στην αποζημίωση των ηλεκτροπαραγωγών.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ «ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
Η πρωτοβουλία «Καλάθι του νοικοκυριού» θα συνεχιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα, θα επεκταθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 το μέτρο του μέγιστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών.

ΝΈΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ ΧΑΡΤΟΣΉΜΟΥ ΜΈΣΩ ΤΟΥ E-ΠΑΡΆΒΟΛΟ
Νέες κατηγορίες παραβόλων εντάσσονται στην υπηρεσία του ηλεκτρονικού παράβολου (e-Παράβολο) για το τέλος χαρτοσήμου με τη συνεργασία της ΑΑΔΕ με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, τα παρακάτω τέλη χαρτοσήμου εντάχθηκαν και καταβάλλονται πλέον μέσω της εφαρμογής e-Παράβολο:
• τα πάγια τέλη χαρτοσήμου, που πληρώνονται ιδίως σε περιπτώσεις που απαιτείται να εκδοθεί άδεια, όπως θρησκευτικού γάμου, κυνηγιού, λειτουργίας τουριστικών ή ταξιδιωτικών γραφείων

• αναλογικά τέλη χαρτοσήμου, όπως για τέλη μεταγραφής, μισθωμάτων και τέλη χαρτοσήμου που προκαταβάλλονται για πράξεις που πραγματοποιούνται κυρίως από συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες.

ΥΨΗΛΈΣ ΕΠΙΔΌΣΕΙΣ ΤΟΥ ENTERPRISE EUROPE NETWORK ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ
Το 89% των πελατών του Enterprise Europe Network δήλωσαν ότι το Δίκτυο ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους «εξαιρετικά καλά» ή «πολύ καλά», όπως προκύπτει από το τελευταίο ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν πελάτες του Δικτύου σε όλο τον κόσμο. Πολύ θετική είναι η επίδοση του Δικτύου και στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, εννιά στους 10 πελάτες του Enterprise Europe Network δηλώνουν ότι το Δίκτυο βοήθησε την επιχείρησή τους να βελτιώσει τις επιδόσεις της. Εννιά στις 10 επιχειρήσεις αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους κατά 14,7% με τη βοήθεια του Δικτύου. Το 92% θεωρεί τις υπηρεσίες μας υψηλού επιπέδου και προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Έξι στους 10 δηλώνουν ότι οι υπηρεσίες του Δικτύου καλύπτουν εξαιρετικά καλά τις ανάγκες της επιχείρησής τους. Επίσης, έξι στους 10 βρίσκουν την ανταπόκριση του Δικτύου γρήγορη και αποτελεσματική. Και το 90% θεωρεί πολύ πιθανό να προτείνει το Enterprise Europe Network σε κάποιον άλλο οργανισμό ή να το συμβουλευτεί ξανά στο μέλλον.

ΑΑΔΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Τελευταία προειδοποίηση απευθύνει σύντομα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στους μεγαλοοφειλέτες, αφού στις 18 Ιουλίου όλοι θα λάβουν μήνυμα στον υπολογιστή τους να τακτοποιήσουν άμεσα τα χρέη τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους. Ειδικότερα, τα ηλεκτρονικά μηνύματα της ΑΑΔΕ που θα δουν στις 18 τρέχοντος οι μεγαλοοφειλέτες, σε Εφορίες και ΕΦΑΚ, θα τους καλούν εντός περίπου 15 ημερών να ρυθμίσουν τα χρέη τους έως και την 1η Αυγούστου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση στις 4 Αυγούστου θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια από τις ισχύουσες ρυθμίσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio