Επιχειρηματίες Εστίασης Αρκαδίας: Ζητάμε επιλεγμένη αναστολή και να ανοίξουμε με προϋποθέσεις (vid)

Τετ, 03/02/2021 - 19:50
Image

Σάλος αντιδράσεων έχει ξεσπάσει ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος πρότεινε να πάρει τα κλειδιά των επιχειρήσεων που θα του προσφερθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τους επιχειρηματίες εστίασης που έχουν βάλει λουκέτο στα καταστήματά τους λόγω του κορωνοϊού.

Στις 10 Φεβρουαρίου ξεκινά σε όλη την Ελλάδα διαδικασία συγκέντρωσης των κλειδιών των καταστημάτων εστίασης, προκειμένου να παραδοθούν τις επόμενες ημέρες συμβολικά στο Μέγαρο Μαξίμου. Για τη συμμετοχή του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας μίλησαν οι κύριοι Αθανασιάδης Βασίλης, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Καφεστιατόρων Αρκαδίας, ο κ. Κατσικερός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας.

Δεν υπάρχει επίγνωση για το τι συμβαίνει στο κλάδο της εστίασης, ανέφερε ο κ. Αθανασιάδης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού.

Δουλέψτε τις επιχειρήσεις μας, αν είναι τόσο εύκολο

Ο κ. Αθανασιάδης σχολίασε την τροποποίηση της κοινής υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (Β' 341)» με την οποία θα επιβάλλεται Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο καθώς επίσης και διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη όταν εντοπιστεί  παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away).

Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Καφεστιατόρων αναφέρθηκαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5, αλλά και στην στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων από την περιφέρεια, που δεν ήρθε ποτέ.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν κοιτάνε μόνο την τσέπη τους, φυσικά αυτό που έχουν υπόψη τους είναι το θέμα της υγείας. Δεν είπαμε να ανοίξουν τα καταστήματα, αλλά η κυβέρνηση να μας δώσει περιθώριο για την επιλεγμένη αναστολή.

Η κυβέρνηση να θέσει τους όρους με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να επιτρέψει στον κάθε επιχειρηματία που θα τηρεί πιστά, όπως αυτά οριστούν, τα μέτρα να ανοίξει, αν κρίνει ότι θα είναι βιώσιμη η επιχειρηση.

«Πρώτα από όλα η υγεία, αλλά βλέπουμε πολλές αντιφάσεις, από την μία έχουν την απαγόρευση στα καφέ, ενώ παράλληλα τίποτα δεν αναφέρεται για τους ουρές που σχηματίζονται στις τράπεζες», είπε.

Αποφασίζουν άλλοι για εμάς, εμείς ζητάμε να γίνουμε ισότιμοι συνομιλητές, για να γίνει διαβούλευση με την κυβέρνηση έτσι ώστε να θέσουμε και εμείς τα δικά μας δεδομένα και τις δικές μας στοχευμένες τοποθετήσεις

Ο κ. Κατσικερός μίλησε με παραδείγματα για τα τρέχοντα έξοδα που έχουν οι επιχειρήσεις οι οποίες τελούν υπό αναστολή, τονίζοντας ότι μια επιχείρηση ακόμα και σε αυτή την  κατάσταση έχει έξοδα.

Ένα μικρό κατάστημα το μίνιμουμ έχει πάγια έξοδα 2.000 ευρώ

Μερικά από τα αιτήματα του κόσμου της εστίασης είναι η επιπλέον ενίσχυση από την κυβέρνηση, αφού τα χρήματα που λαμβάνουν έως τώρα δεν αρκούν ούτε για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, και σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν στο να στηρίξουν και να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Όσον αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων για τα θερμαντικά σώματα, ο κ. Αθανασιάδης μίλησε για ακόμα μία αστοχία της κυβέρνησης που έθεσε κριτήρια, όπως την άδεια χρήσης πεζοδρομίου, τα οποία δεν ήταν εφικτά τη συγκεκριμένη στιγμή που οι επιχειρήσεις τελούν υπό αναστολή, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio