Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Αρκαδίας: Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας…

Κυρ, 23/10/2022 - 12:00
Image

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ενώ η ελληνική κοινωνία ετοιμάζεται να βιώσει τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών με την ενεργειακή κρίση να μετασχηματίζεται σε οικονομική κρίση, την ακρίβεια σε όλα τα είδη να καλπάζει και τους πολίτες να βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί «ανέμελη» τις εξελίξεις αφήνοντας τους κάθε λογής κερδοσκόπους να αλωνίζουν ελεύθεροι. Αυτό που μοιάζει περισσότερο να την ενδιαφέρει είναι να εκδηλώνει την υπακοή της στις Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ αγωνιώντας να βρεθεί στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» στον πόλεμο στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή εμπεδώνεται στον λαό το αίσθημα ότι η δικαιοσύνη χειραγωγείται, είναι κάθε άλλο παρά τυφλή και ότι, όπως κάνουν τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους επιφυλάσσοντας ευνοϊκή μεταχείριση σε όσους έχουν ισχυρούς φίλους.

Στην εκπαίδευση η Ν.Δ. υλοποιεί με ευλάβεια όλες τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ με στόχο τη δημιουργία ενός ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου, το οποίο θα εντείνει τους αποκλεισμούς της νεολαίας από τη μόρφωση και θα διαμορφώσει μια νέα γενιά εργαζομένων με μειωμένες προσδοκίες. Σε αυτό το σχολείο οι εκπαιδευτικοί θα είναι υποταγμένοι, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υπό τη δεσποτεία του εκάστοτε Διευθυντή-μάνατζερ. Αυτό το σχολείο οικοδομούν

οι νόμοι και οι «μεταρρυθμίσεις» Κεραμέως της τελευταίας τριετίας. Η Τράπεζα Θεμάτων, η Ε.Β.Ε., η Αξιολόγηση, είναι οι πιο χαρακτηριστικές πλευρές αυτής της πολιτικής. Με την έναρξη της χρονιάς οι υπουργικές αποφάσεις για τους εκπαιδευτικούς ομίλους, τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές είναι ένα ακόμα βήμα για τη μετατροπή της καθημερινότητας των εκπαιδευτικών σε μια γραφειοκρατική διαδικασία που καμία σχέση δεν έχει με την εργασία τους.

Ταυτόχρονα τα συνδικάτα μπαίνουν για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο. Η Κεραμέως φέρνει ξανά τις ηλεκτρονικές εκλογές, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επέκτασή τους και στα σωματεία με στόχο τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα τους και την αποκοπή των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων, τον έλεγχο των σωματείων και φυσικά των αποφάσεών τους. Στόχος είναι η αποδυνάμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές. Γι’ αυτό και οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες πάνε μαζί με την επίθεση στην απεργία και σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω η Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας ύψωσε τον τελευταίο χρόνο τη φωνή της, σε αντίθεση με την αφωνία που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια. Το προεδρείο που συγκροτήθηκε, με καθοριστική τη συμβολή της Ε.Α.Κ.Κ., προσπάθησε , και σε πολλές περιπτώσεις κατάφερε, να παρέμβει στα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους. Προσπάθησε και κατάφερε να ξαναφέρει την Ε.Λ.Μ.Ε. σε επαφή με την κοινωνία. Δέχθηκε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους που απευθύνθηκαν στην Ε.Λ.Μ.Ε. και συζήτησε εκτενώς όλα τα θέματα. Σε όλες τις προσπάθειές του βέβαια συναντούσε την απόλυτη άρνηση των εκπροσώπων της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΚΕ. Το μόνο που ενδιέφερε όσους συμπεριφέρονται ως «ιδιοκτήτες» του σωματείου μας ήταν να εναντιωθούν απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι ασφαλώς στις κεντρικές επιλογές του υπουργείου και της κυβέρνησης. Δε συμμετείχαν, άλλωστε, ακόμα και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τη Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας, για τις οποίες οι ίδιοι πίεζαν να γίνουν! Μάλιστα όλοι αυτοί υπέστειλαν τα λάβαρα που είχαν υψώσει τον περασμένο Ιούλιο όταν άλλαξε η σύνθεση του ΠΥΣΔΕ Αρκαδίας κατά ένα μόνο μέλος! Είχαν μάλιστα το θράσος να δηλώσουν ότι φέτος οι τοποθετήσεις και οι διαθέσεις των συναδέλφων έγιναν όπως έπρεπε, τη στιγμή που ακόμα και σήμερα δε διδάσκονται ακόμα και πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στα σχολεία του νομού, ενώ το πρόγραμμα στα περισσότερα σχολεία, με ευθύνη της διοίκησης αλλάζει από μέρα σε μέρα. Κάνουν πως δε βλέπουν τις «περίεργες» αποφάσεις τοποθετήσεων και διαθέσεων προσφέροντας , έτσι, όπως έκαναν και παλιότερα, τις καλές τους υπηρεσίες στη διοίκηση.
 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το πρώτο βήμα έγινε πέρυσι, ο πάγος έσπασε, ας μην επιτρέψουμε να επιστρέψει το σωματείο μας στην αδράνεια και την ανυποληψία. Όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, η Ε.Λ.Μ.Ε Αρκαδίας μπορεί και πρέπει να γίνει πιο μαχητική και διεκδικητική. Μπορεί και πρέπει να αγωνίζεται ενάντια σε όσα μαυρίζουν την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Μπορεί και πρέπει να παρεμβαίνει στην κοινωνία.

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές που θα γίνουν δια ζώσης για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας την Τρίτη 25 Οκτώβρη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ( ψηφοφορία από τι 2μμ. έως τις 7μμ)

Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας…

Υ.Γ. Η Ε.ΑΚ.Κ. δε θα συμμετάσχει στις ηλεκτρονικές εκλογές της Κεραμέως και δε θα διεκδικήσει θέση αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Αρκαδίας. Ας μην ανησυχούν, λοιπόν, οι «επαγγελματίες» αιρετοί, αλλά ας μην ανησυχούν ούτε οι τοπικοί βουλευτές, πολιτευτές, κομματικοί μηχανισμοί, διευθυντές και διευθύντριες σχολείων και μεγαλοστελέχη της εκπαίδευσης που δίνουν, χρόνια τώρα, το δικό τους αγώνα προκειμένου τίποτα να μην αλλάξει και το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αρκαδίας να συνεχίσει να λειτουργεί «κανονικά».

Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Ν. Αρκαδίας

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio