Εκδηλώσεις εορτασμού για την Ιστορική Μάχη των Δολιανών (pics,vid)

Κυρ, 22/05/2022 - 19:17
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Με μια απλή και λιτή τελετή εορτάστηκε, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες επετείους, η επέτειος της μάχης των Δολιανών συμπληρώνοντας 201 χρόνια εφέτος.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν και σχήματα από την Καλαμάτα.

Πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου  Άνω Δολιανών, τέλεση Επίσημης Δοξολογίας,  Επιμνημόσυνη Δέηση, ακολούθησε εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Κορδολαίμη Ανδρέα,  Αντιστράτηγος Α.Ε. Επίτιμο κλαδάρχη Τάξης Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ, κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από το Δημοτικό Σχολείο Δολιανών και τήρηση ενός λεπτού σιγή και Εθνικός Ύμνος από την φιλαρμονική του Δήμου.

Στο τέλος της τελετής επίλεκτα μέλη του συλλόγου που ήρθαν από την Καλαμάτα έριξαν πιστολιές στον αέρα για να αποδώσουν φόρο τιμής στον ήρωα των Δολιανών τον Νικηταρά.

Παρόντες στην επέτειο ήταν οι βουλευτές Αρκαδίας κ. Βλασσης Κων/νος και κ.Παπαηλίου Γ. , ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας Π. , ο δήμαρχος Β.Κυνουρίας κ. Καμπύλης Γ., οι αντιδήμαρχοι  κ.κ. Κλέωπας,  Καμπουρολιάς, Καμπύλης και Γαρδικιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος αντιπολίτευση, ο πρόεδρος Τ.Σ. Δολιανών κ. Μεγκλής, επίσης και οι πρόεδροι Τ.Κ. Άστρους κ. Μπάρλας, Βερβένων κ.Καρκούλης, Σίταινας κ. Αλοίμονος και ο πρόεδρος του  Βαλτετσίου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των πολιτιστικών και αθλητικών συλλογών Δολιανών.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Έλεος πια. Οι ιθύνοντες έχουν βαλθεί να ξαναγράψουν την ιστορία με τον γιορτασμό δύο μαχών. Το ιστορικό γεγονός είναι ότι η μάχη είναι μία και έλαβε χώρα στα Βέρβενα και στα Δολιανά αλλά και στο Δραγούνι. Πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 1821, ανάμεσα στους επαναστατημένους Έλληνες, με αρχηγό τον Νικήτα Σταματελόπουλο (Νικηταρά) και τους Τούρκους, στα Άνω Δολιανά, τα Βέρβενα και το Δραγούνι της Αρκαδίας, στα πλαίσια της πολιορκίας της Τριπολιτσάς. Τώρα γιατί οι ανεγκέφαλοι κάνουν δύο γιορτές μόνο αυτοί το ξέρουν

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio