Υφυπουργός Παιδείας η Ιωάννα Λυτρίβη

Τετ, 03/01/2024 - 18:16
Image

Λίγο μετά τις 18:00 την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε τις αλλαγές σε κάποια υπουργεία, τις οποίες αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια νέα γυναίκα, συντοπίτισσά μας, με εξαιρετικές σπουδές, που δεν φοβάται τη δουλειά αλλά έχει μάθει να εργάζεται συστηματικά σε ό,τι έχει αναλάβει ως σήμερα, αναλαμβάνει καίριο πόστο στο υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για την Ιωάννα Λυτρίβη, η οποία ήταν τέταρτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας.

Η κυρία Λυτρίβη έχει καταγωγή από το Κορακοβούνι Κυνουρίας. Είναι κάτοχος Πτυχίου Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (2005), και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2008). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με θέμα διδακτορικής διατριβής «Νέες μορφές κοινωνικής ευπάθειας. Νέοι εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης και Κατάρτισης (NEETS) ΣΤΗΝ Ελλάδα και Διεθνώς. Ερμηνευτικές προσεγγίσεις».

Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και διαθέτει πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας. Η κ. Ιωάννα Λυτρίβη διαθέτει πολύ σημαντική επαγγελματική προϋπηρεσία και εμπειρία, η οποία ανταποκρίνεται απολύτως τόσο στο αντικείμενο δραστηριότητας του ΕΟΠΠΕΠ όσο και στις απαιτήσεις του νόμου και της πρόσκλησης. Συγκεκριμένα εργάστηκε ως υπεύθυνη Εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (01/03/2010-30/06/2011-Αθήνα).

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας ορίστηκε το 2019 ως Διευθύνουσα Σύμβουλος στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) η Ιωάννα Λυτρίβη του Δημητρίου, Πολιτικό Επιστήμονα μέχρι 27-08-2022 - ημερομηνία λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Ήταν υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας στις εκλογές του 2019, ύστερα από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχόλια επισκεπτών

Σοβαρή, εργατική, στο αντικείμενο της με διδακτορικό, από την επαρχία με δουλειά και τρέξιμο και χωρίς κανένα τζάκι της αξίζουν συγχαρητήρια και μπράβο, τέτοια παιδιά πρέπει να αναλαμβάνουν αξιώματα στην πολιτική και να τους δίνονται ευκαιρίες και να κρίνονται στο τέλος της θητείας τους φυσικά όπως όλοι.
Προσωπικά στην Ιωάννα εύχομαι καλή επιτυχία και σε κάθε τέτοιο παιδί που προκόβει.
Επίσης το τι θα πουν θα καφενεία δεν έχει καμία αξία, ας βγάλουν όλοι την κακία τους.
Επειδή όμως είναι μειοψηφία αυτά τα παιδιά στη ΝΔ γι'αυτό δεν ψηφίζω αυτό το κόμμα και ειδικά τον Μητσοτάκη κι ο,τι εκπροσωπεί μαζί με όλα τα σόγια που κυβερνάνε και κάτι άλλους.
Ιωάννα καλό κουράγιο με τα πυράνχας!!!! Εσένα σε αγαπάμε ούτως ή άλλως

Συγχαρητήρια στο γλυκύτατο και χαρισματικό κορίτσι μας... Άξια σε ότι αναλαμβάνει...την πιστεύω ..και περιμένουμε πολλά από αυτήν και θα το αποδείξει, για την εκπαίδευση και την πατρίδα μας...!!
Μπράβο σου Ιωάννα..!

Και άλλα άξια τέκνα του Κορακοβουνίου έχουν διδακτορικό, αλλά ο δήμαρχος μας μάλλον δε το κατάλαβε έγκαιρα. Κανείς δε χάνει το δρόμο του βέβαια και προς τη Δόξα τραβά.. εε προς γειτονικό λίγο παραδίπλα Δήμο ήθελα να πω

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio