Ξενάγηση, ποδηλατάδα και εθελοντικός καθαρισμός στον υγρότοπο Μουστού

Τρί, 10/05/2022 - 20:09
Image

Kυριακή 22 Μαΐου 2022, ώρες: 10:00 - 14:00

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 στις 21 Μαΐου και τον εορτασμό για τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000, την Κυριακή 22 Μαΐου –που είναι και Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας-, η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό που θα περιλαμβάνει:

ξενάγηση επισκεπτών στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου,

εθελοντικό καθαρισμό στην ευρύτερη περιοχή του υγροτόπου σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «prasiniΖΩntas»,

ποδηλατοπορεία (Μουστός - Χερονήσι- Μουστός) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ποικιλία των μορφών της ζωής που συνθέτουν την προστατευόμενη περιοχή του Μουστού, μια περιοχή με μοναδική χλωρίδα, πανίδα και ορνιθοπανίδα, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή ποικιλότητα τύπων οικοτόπων και βλάστησης.

Ο καθαρισμός έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αλλά και στην ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών καθαρών από απορρίμματα. Η Μονάδα Διαχείρισης θα διαθέσει τα απαραίτητα υλικά (γάντια μιας χρήσης και σακούλες απορριμμάτων).

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν κάνοντας ορθοπεταλιές σε μια από τις πλέον δημοφιλείς και σχετικά εύκολες διαδρομές γύρω από τη λιμνοθάλασσα του Μουστού.

Σας περιμένουμε όλους για να απολαύσουμε μια μαγευτική διαδρομή 6 χλμ., από το πανοραμικό σημείο του Μουστού, ποδηλατώντας προς το Χερονήσι και καταλήγοντας στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Μονάδα Διαχείρισης (τηλ. επικοινωνίας 275502021 (εσ. 2,5) - email:  mdpp.southernpeloponnese@necca.gov.gr)

Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio