Συνέλευση για τον χάντακα στο Παράλιο Άστρος - «Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης», είπε ο Γ. Καμπύλης (pics)

Τρί, 26/09/2023 - 12:09
Image
Image
Image
Image
Image

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο Παράλιο Άστρος, την οποία παρακολούθησαν κάτοικοι αλλά και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, σχετικά με το μέγα ζήτημα που έχει προκύψει με το έργο στον χάντακα, το αντιπλημμυρικό έργο που κατασκευάστηκε το 1908 στο Παράλιο Άστρος. Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης άνοιξε τη συζήτηση, με μια ενημέρωση σχετικά με τα έργα που έχουν γίνει, που έχουν προγραμματιστεί και που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης στο Παράλιο Άστρος, προκειμένου να συνδέσει και το έργο του χάντακα με τον νέο σχεδιασμό της περιοχής.

Ο κ. Καμπύλης αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής για το Παράλιο Άστρος (ενδεικτικά: Ανάπλαση της οδού Καλλίτση, λιμάνι Παραλίου Άστρους, υποθαλάσσιος φωτισμός λιμανιού, φωτισμός στους μόλους, λειτουργία βιολογικού καθαρισμού κ.ά.) και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επέκταση του σχεδίου πόλης του Παραλίου Άστρους κατά 120 στρέμματα, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι δυνατόν να χτιστούν νέες κατοικίες, αφού το σχέδιο προβλέπει ήπια ανάπτυξη. Το έργο του χάντακα, όπως είπε, για το οποίο υπάρχει μελέτη την οποία όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί αν την αναζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Πάρνων ΑΕ», συνδέεται άμεσα με την επέκταση του σχεδίου πόλης του Παραλίου Άστρους.

Ο κ. Καμπύλης επεσήμανε ότι το 2001 είχε υποβληθεί αίτημα για την επέκταση, το 2006 η τότε νομαρχία το είχε εγκρίνει, και ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες με τις αποζημιώσεις για τα σημεία όπου θα γίνει διάνοιξη δρόμων. Η επέκταση του οικισμού αφορά στην περιοχή απέναντι από τη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, και περιλαμβάνει την ανέγερση ενός νέου διθέσιου νηπιαγωγείου στα χωράφια, απέναντι από τον χάντακα, καθώς, όπως είπε, το Παράλιο Άστρος είναι ο μόνος οικισμός που αναπτύσσεται, και υπάρχει ανάγκη για ακόμα ένα νηπιαγωγείο. όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, η απόφαση για την τροποποίηση της χρήσης του οικοπέδου ελήφθη από τα συλλογικά όργανα, προκειμένου να γίνει το νηπιαγωγείο, ότι έχει γίνει γεωτεχνική μελέτη και έχει οριστεί ανάδοχος.

Ο κ. Καμπύλης είπε ότι όλα τα παραπάνω είναι άμεσα συνυφασμένα με το έργο που σχεδιάζει η δημοτική αρχή στον χάντακα, και είπε: «Δεν καθόμασταν μια μέρα στο γραφείο, δεν είχαμε τι να κάνουμε και είπαμε, ''δεν σκεπάζουμε τον χάντακα;''». Υπάρχει σχέδιο για την ανάπτυξη του οικισμού. «Θα αφήσουμε ένα χαντάκι στη μέση που θα το πηδάμε για να πάμε απέναντι;», ρώτησε. «Θα συνδέσουμε τον υφιστάμενο οικισμό με τον νέο, και για αυτόν τον λόγο θα γίνει δρόμος, υπάρχει υδρολογική μελέτη που προβλέπει την τοποθέτηση δύο αγωγών για τα όμβρια. Όταν έγινε ο χάντακας, ήταν εκτός οικισμού. Αυτό που θα σώσει το Παράλιο από τις πλημμύρες δεν είναι ο χάντακας, αλλά ο Τάνος».

Ο κ. Καμπύλης είπε ότι θα υπάρχουν δύο αγωγοί, ενώ από το ακροατήριο ακούγονταν φωνές που επεσήμαναν ότι είναι άλλο τα όμβρια ύδατα και άλλο η πλημμύρα, αλλά και η φράση «θα πλημμυρίσουν τα σπίτια μας!».

Δεν μπαζώνουμε τον χάντακα, επεσήμανε ο δήμαρχος, αποκαλώντας ψεύτες όποιους ισχυρίζονται κάτι τέτοιο. Επεσήμανε ότι ο δρόμος στον χάντακα θα διαπλατυνθεί, θα φωτιστεί και ότι το αίτημα των πολιτών για ασφαλή διέλευση από το σημείο θα ικανοποιηθεί. Θα γίνουν νέοι δρόμοι και το Παράλιο Άστρος θα επεκταθεί και θα αναπτυχθεί.

Ο κ. Σαβούρδος ρώτησε συγκεκριμένα για τους αγωγούς που θα τοποθετηθούν, και ο κ. Καμπύλης απάντησε ότι η μελέτη υπάρχει και αν παραστεί ανάγκη, μπορεί να αλλάξει και να τοποθετηθούν και επιπλέον αγωγοί. Η διατομή κάθε αγωγού θα είναι 80 πόντοι, συνολικά 1,60 μ., και ότι αν υπάρχει αστοχία, θα διορθωθεί.

«Ο χάντακας θα είναι ένα έργο που θα έχει συγκεκριμένη μελέτη, που θα έχει συγκεκριμένο μοντέλο όταν σκεπαστεί. Σε όλο το μήκος προβλέπουν οι μελέτες. Θα γίνουν τοιχία αντιστήριξης, θα μπουν δύο αγωγοί, αυτό θα σκεπαστεί, και το ελεύθερο τμημα που θα προκύψει, σε συγκεκριμένα σημεία θα μεγαλώσει ο δρόμος. Όλοι παραπονιέστε ότι δεν έχουμε πεζοδρόμια, φωτισμό, ασφάλεια. Δίνουμε τη δυνατότητα να υπάρχει ασφαλής διέλευση. Αντίστοιχα, θα γίνει πεζοδρόμιο μετά το γήπεδο. Θα μπορεί κάποιος με ασφάλεια να περνάει τον δρόμο. Άλλο τμήμα θα είναι ποδηλατόδρομος. Δεν μπαζώνεται ο χάντακας, αυτό είναι μεγάλο ψέμα και όποιος το λέει, το λέει μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Όποιος λέει ότι μπαζώνουμε τον χάντακα, λέει ψέματα και αυτός που το λέει, είναι ψεύτης.

Ακόμα, ο κ. Καμπύλης αναφέρθηκε στον Τάνο, όπως είπαμε, όπου πρέπει να υψωθούν τα αναχώματα, και όπου, όπως επεσήμανε ακροατής, δεν έχει συντηρηθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Ο κ. Καμπύλης είπε ότι υπάρχει συνολικός σχεδιασμός και ότι, εφόσον έγινε ο δρόμος που οδηγεί στη ΔΕΥΑΤ, δεν θα μπορεί πλέον να μπαίνει όποιος θέλει και να πετάει μπάζα, αφού τα κλειδιά θα τα έχουν τα οκτώ - δέκα οχήματα που πηγαίνουν στη ΔΕΥΑΤ.

Αντιρρήσεις εκφράστηκαν και για την κοπή των ευκαλύπτων κατά μήκος του χάντακα, μάλιστα μια κυρία από το ακροατήριο είπε: «Μετά τις πλημμύρες της Θεσσαλίας, αποφασίζετε να κόψετε δέντρα;». Ο δήμαρχος απάντησε ότι εφόσον θα γίνει διαπλάτυνση του δρόμου, τα δέντρα θα κοπούν.

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γκαύρου, κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι ουσιαστικά έκανε μια προεκλογική ομιλία, αλλά και έναν απολογισμό έργου που ζητεί επίμονα η αντιπολίτευση, και ζήτησε να δει τη μελέτη, με τον κ. Καμπύλη να απαντά ότι η μελέτη είναι στη διάθεση οποιουδήποτε κάνει αίτηση.

Το έργο στον χάντακα, συνοψίζοντας, δεν γίνεται τυχαία ή αποσπασματικά, επεσήμανε ο δήμαρχος. Αλλά το ερώτημα για τους παρευρισκομένους παραμένει, γιατί δεν είχε συζητηθεί το θέμα νωρίτερα. Υπήρχαν εντάσεις στη αίθουσα και είναι γεγονός ότι δεν συζητήθηκε καθόλου το ζήτημα του νερού.

Σχόλια επισκεπτών

Μελέτη υπάρχει και αν θέλουμε να την αναζητήσουμε στον Πάρνωνα!!!!!!!!!!! Ήρθες χωρίς μελέτη και έστω 1 Μηχανικό να μιλήσεις. Που τα πουλάς αυτά??? Δεν τρώμε άλλο σανο κε Καμπύλη. Κάνενα έργο? καμία ευθύνη? Έτσι θες να βγεις Δήμαρχος???

Ο δήμαρχος όντως έδωσε απαντήσεις !! Έγινε ένας ωραίος διάλογος μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης . Στα δυσάρεστα της υπόθεσης η κυρία η οποία διέκοπτε και τον δήμαρχο και την αντιπολίτευση και δεν άφηνε κανέναν να τεκμηριώσει τις απόψεις τους .

Πάλι πατσια τους έκανες δήμαρχε.γιατι δεν ερχόταν κ ο καφές εκεί να το κάνεις δημοσία λεζιλι.παλι δήμαρχος θα είσαι.εισαι καθαρός κ δε μπορούν να σου πουν τίποτα.κ πάνω απολα τίμιος.

Μια χαρά συζήτηση έγινε απ' όλες τις πλευρές. Ακόμα και η γραφική κυρία έδωσε τη νότα της. Μακάρι να μαζευόμαστε πιο συχνά και να συζητάμε κι ας διαφωνούμε όλα μέσα από τον διάλογο γίνονται

12.41 καρφωνεσαι! Γιατί το παίζεις ανωνυμος, αφου τα ίδια είπες και επωνυμα εκει στη συναντηση! Πηρες όμως απαντήσεις , δεν είχες τι να πεις και εφυγες σαν βρεγμένη γατουλα!

Τι απαντήσεις έδωσε ρε παιδιά εσείς που είσαστε και ακούσατε απαντήσεις και διάλογο!! Ο πρόεδρος του Άστρους είναι δικός του και του είπε έρχεσαι εδώ και με προσπερνάς!!!! Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι αυτά τα σχόλια τα κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος!! Χαχαχα για γέλια ...στις 8 Οκτώβρη να σε δω κε ΚΑΜΠΥΛΗ να περνάς το Παράλιο...τοτε θα τα πούμε ..ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

Η αλήθεια είναι οτι δύσκολα δήμαρχος που είναι και πάλι υποψήφιος κάνει τέτοια ανοιχτή συνέλευση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Αυτό τουλάχιστον πρέπει να αναγνωριστεί στον Καμπύλη. Ο Γκαύρος με την απουσία του ίσως έχασε μια ευκαιρία να αναδειχθεί ως μια πραγματικά εναλλακτική λύση. Θα θέλαμε να ακούσουμε την δική του αντιπρόταση για τα συγκεκριμένα θέματα.

Έργο ανάπλασης της Καλλίτση??Ποιο έργο??ρε παιδιά η Καλλίτση εδώ και τρία χρόνια το χειμώνα δεν έχει φωτισμό.μας δουλεύει ο δήμαρχος??ποια ανάπλαση??Ας κατέβει ένας δημοσιογράφος του site να κάνει ρεπορτάζ αν έχει γίνει ανάπλαση της οδού Καλλίτση.οπως είχε κάνει ρεπορτάζ στον πεζόδρομο για την σύνδεση του βιολογικού.αν θεωρείστε ουδέτερο site πρέπει να έρθει δημοσιογράφος και να κάνει ρεπορτάζ από το ύψος του καταστήματος πυραμία μέχρι το κατάστημα Μαυρογιάννης και να δείξει με πλάνα την ανάπλαση της οδού Καλλίτση που μας είπε ότι έχει κάνει ο δήμαρχος.

Η χθεσινή συγκέντρωση έγινε για να μαζέψει ότι μπορεί ο κύριος Καμπυλης από τα ασυμμάζευτα. Έργα πολλά ακούσαμε και έργα δεν έχουμε δει. Ισως Γιατί το Παραλιο δεν έχει και φωτισμό. Να γιατί μας κρατάτε στα σκοτάδια.
Αν δεν καταφέρατε να τα υλοποιήσετε σε μια τετραετία να πάτε σπίτι σας. Δεν κάνετε απλά. Όσον αφορά το νερό που δεν εχουμε συχνα στο Παραλιο μάλλον έχετε εξήγηση και γι αυτό. Ο χαντακας θα μας το φέρει μαζεμένο. Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι ´και που υπάρχει ο χαντακας δεν πλημμυρίζετε;´ Μπορεί να πλημμυρίζομε αλλά σίγουρα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του φαινομένου. Λείποντας αυτός σίγουρα η κατάσταση θα ήταν χειρότερη.
Θλίψη για την κατάντια του τόπου μας και μόνο

Καλά Δήμαρχε πηγές χωρίς Μελέτη (χαντακα)και μας λές εάν θελουμε τηνμελέτη να κάνουμε αίτηση στην Α Ε ΠΑΡΝΩΝ δεν ντρέπονται λίγο καί τό κουφό εάν χρειαστεί θα την τροποποιήσουμε τη Μελέτη η Μελέτη είναι έτοιμη από Τό 2015 κ Καμπύλη όχι έχουμε τη μελέτη έτοιμη είχαν τη μελέτη έτοιμη να χρησιμοποιείται τη γλώσσα σωστά Να ακούσουν καί τά παληκάρια που τρέχουν από κοντά είχα ένα οικόπεδο 900 τ Μ 100ο/ο καί μου δίνουν 300τμ εξ αδιαιρέτου το 1/3 ειτη 100τμ καί πλήρωσα καί 1200Ε για αναβάθμιση Οικοπέδου καί ειρθε Ο Αγιανιτης να μας πει έχει τη Μελέτη αγαπητοί Παραλιωτες όταν δεν μπορούμε να βαρεσουμε το μαχαίρι γροθιά βαράμε παλαμάκια δυστυχώς δυστυχώς κ κ τον Δήμαρχο τον εκλέγει το κόμμα εμείς καίμε την βενζινα πάνω κάτω

Συμπέρασμα: Στο ΑΣΤΡΟΣ έγιναν 2 έργα μας είπε ο δήμαρχος , το γήπεδο που είναι έργο της προηγούμενης δημ. Αρχής (όπως είπε και ο ίδιος ) και η ασφαλτόστρωση την οποία χρηματοδότηση είχε φέρει επί ΣΥΡΙΖΑ ο Μαντας.Στη Καλλίτση υπηρχε έτοιμη μελέτη και χρηματοδότηση και 4 χρόνια ωρίμαζε η μελέτη.Μας παρουσίασε και άλλες μελέτες που με το ρυθμό όμως που κινήθηκε στην περίπτωση Καλλίτση , θα είναι έτοιμες και αυτές σε 4 χρόνια.

Τελικά εκείνο το πρόστιμο για το λιμάνι του Παραλίου το πληρώσαμε? Έφταιγε ο Μαντάς, όπως λέγατε, ή η περιφέρεια?
Μια φορά το φάγαμε το σανό δήμαρχε. Δεύτερη δεν έχει!
Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία

Ποσο παραμυθάς είναι αυτός ο Δήμαρχος!! ......1. Αυτοί που λένε οτι μπαζώνουμε τον Χαντακα ειναι ψευτες...... 2. Υπαρχει υδρολογικη μελετη που λεει οτι θα μπουν δυο αγωγοι φ80!! Καμαρωστε λογική!! Τη μια δε θα μπαζωσει, την άλλη θα βάλει αγωγούς φ80. Μηπως θα ειναι ξεμπαζωτοι οι αγωγοί; Αστο ρε Δημαρχε αμα δεν το έχεις. Βαλε καμμια σφραγιδα!! Πού να χωρεσει το νερό του χάντακα σε δυο αγωγούς!!! Πού ζείς εσύ; Και αυτοί που είχες φέρει μαζί σου, πού ζούν; Δεν ειναι οτι δεν ειχες μηχανικό να φέρεις παρέα. Ειναι οτι δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο μηχανικός να επιβεβαιωσει αυτά που λές.

Δια το θεμα του ΧΑΝΤΑΚΑ , παρουσιαστε παρακαλω σχετικες αντιπλημμυρικες μελετες που εχουν γινει δια να κλεισει ο χαντακας. Δεν βλεπετε τι γινετε στη Θεσσαλια ( και οχι μονο ) . Αν πεσει ισχυρη βροχη ολη η περιοχη πλημμυριζει . Επισης ποιος αποφασιζει να κοπουν οι ευκαλυπτοι ??? 64 πελωρια δενδρα που δινουν στο χωριο ενα αλλο μικροκλιμα. Ποιος θα το κανει ?? Προσωπικα δηλωνω οτι θα προβω σε νομικες ενεργειες , δια να προστατεψω το σπιτι μας και την περιουσια μας . Εχουμε ζησει πολλες φορες πλημμυρες στην περιοχη και δεν χρειαζετε παλι . Θετω μονο αυτο το θεμα απο την χθεσινη συναντηση . Τα υπολοιπα τα κρινει ο καθενας μονος του ( νερο, φωτα , πεζοδρομια κλπ ). Επισης οχι αλλο Ανωνυμα σχολια για θεματα ασφαλεις και ποιοτητας ζωης. Τακης Χαρβαλος

Για ποια έργα μίλησε ο κύριος δήμαρχος τα ανύπαρκτα????

Έκανες λαϊκή συγκέντρωση 4 χρόνια μετά για να μας πεις τι ?? Που ήσουν τόσα χρόνια?? Που ήσουν το καλοκαιριπου δεν είχαμε νερό και χάναμε κόσμο??

Το πιο ακραίο είναι π γέμισε η αίθουσα από τοπικούς συμβούλους σ από αλλα χωριά και όχι από παραλιωτες .. Κάτι λέει αυτό...

2 έργα έγιναν όλα κ όλα και αυτά όπως είπες δεν ήταν δικά σου .

Μετά από τρία χρόνια και αφού σπάσαμε τα αυτοκίνητα μας ο δήμαρχος έριξε άσφαλτο στον κεντρικό δρόμο και μόνο.εν έτη 2023 στο τουριστικό Παράλιο Άστρος υπάρχουν ακόμα χωματόδρομοι την ώρα που ο δήμαρχος έχει στρώσει με άσφαλτο όλους τους κατσικοδρομους του Αγίου Ιωάννη και του Μεσογείου.αν μετά από μια αποτυχημένη τετραετία χωρίς κανένα έργο στο Παράλιο ψηφίσουμε πάλι για δήμαρχο τον καμπύλη τότε ο χαρακτηρισμός <<ψαροκεφαλοι >> θα μας ταιριάζει απόλυτα.

Με βαθειά θλίψη διαβάζουμε τα πιο πάνω και αναρωτιόμαστε,
- Καλα απο το 2001 ψάχνεστε να επεκτείνετε το χωριό σας κατα 120 στρ. και ξαφνικά σήμερα το διαπιστώσατε?
- Ανα χτιστούν τα 12ο στρμ. περιμένετε ότι θα σας σώσει ο χάντακας?
- Θα έλεγα ότι συμφωνώ ότι ούτε χρειάζεται να κοπούν όλα αυτά τα δένδρα, ούτε προσφέρει κάτι το έργο αλλα μην δημιουργούμε μονο προεκλογικές εντυπώσεις όταν κοιμόμαστε 20 χρόνια (και όχι μόνο).

Με βαθειά θλίψη διαβάζουμε τα πιο πάνω και αναρωτιόμαστε,
- Καλα απο το 2001 ψάχνεστε να επεκτείνετε το χωριό σας κατα 120 στρ. και ξαφνικά σήμερα το διαπιστώσατε?
- Ανα χτιστούν τα 12ο στρμ. περιμένετε ότι θα σας σώσει ο χάντακας?
- Θα έλεγα ότι συμφωνώ ότι ούτε χρειάζεται να κοπούν όλα αυτά τα δένδρα, ούτε προσφέρει κάτι το έργο αλλα μην δημιουργούμε μονο προεκλογικές εντυπώσεις όταν κοιμόμαστε 20 χρόνια (και όχι μόνο).

Αλήθεια συζητάμε για τον χαντακα, ένα αυλάκι από το 1908 ότι θα μας σώσει από μια πλημμύρα; ΕΛΕΟΣ!! Αντι να κράζουμε τον δήμαρχο γιατι δεν έχει φτιάξει ακόμα τον δρόμο συζήτάμε για το αυλάκι του χαντακα που φτιάχτηκε για τις ανάγκες του 1908!!!! Αξίοι της μοίρας μας!!!!

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένα κλίμα έντονης παραφιλολογίας με το θέμα του Χάντακα. Στην χτεσινή συνάντηση, όπου οι αμφισβητητές του Καμπύλη θα έπρεπε, θεωρητικά, να αντιταχθούν στο νέο σχέδιο με το πλήθος επιχειρημάτων που κατά καιρούς εκθέτουν - ως δήθεν αρμόδιοι - στο facebook. Παρ' όλα αυτά παρατηρήσαμε χτες τα εξής οξύμωρα:

1. Την παντελή απουσία της αντιπολίτευσης, που μιας και κόβονταν τόσο πολύ για το "μπάζωμα" του Χάντακα θα έπρεπε να 'ναι δυναμικά παρόντες. Γιατί άραγε απουσίαζαν;

2. Την "σιγήν ιχθύος" που κράτησε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός "Αστρομάχος" κ. Κουτσογιάννης, ο οποίος φαίνεται πως αναλώνει όλο το πάθος του για τον Χάντακα στην ασφάλεια του Facebook.

3. Την αστεία δήλωση μιας Παραλιωτόνυφης η οποία δήλωσε ότι είναι "συναισθηματικά δεμένη με τον Χάντακα και τους ευκαλύπτους του", μιας και είναι "ιστορικά στοιχεία του Παραλίου Άστρους". Ξεχνάει βεβαίως, όπως και οι υπόλοιποι Παραλιώτες, το σημαντικότερο μνημείο του χωριού τους, το Κάστρο. Ουρλιάζετε για τη διάσωση του Χάντακα, αλλά δεν είδα ποτέ κινητοποιήσεις ή ταμπέλες για τη διάδωση του Κάστρου...

Δήμαρχε!!
Όταν θέλεις να κάνεις απολογισμός των έργων με τους κατοίκους ενός χωριού...
1. Τον κάνεις πολύ νωρίτερα και όχι προεκλογικά!
2. Έρχεσαι μόνο με άμεσα εμπλεκόμενους συνεργάτες σου
( δημοτικούς συμβούλους)για τα έργα στα οποία θέλεις να αναφερθείς..
Και όχι με όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού σου σε γενικό και τοπικά όλου του Δήμου!!
3. Μιλούσες δύο ώρες και τελικά μας είπες ότι τα μόνα έργα που τελείωσαν στα 4 χρόνια θητείας σου ήταν.
Το γήπεδο η ασφαλτόστρωση στη Δουζενη (Που δεν πρόλαβε να στεγνώσει η άσφαλτος και η ΔΕΗ την έσκαψε σε πολλά σημεία.. Καλά δεν μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση?)
Που και τα δύο αυτά έργα έχουν γίνει με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η προηγούμενη δημοτική αρχή όπως είπες κι εσυ και τέλος η επισκευή του επαρχιακού δρόμου στην Γλυφάδα.
Έργο της περιφέρειας!!
Τα δικά σου έργα είναι μόνο εγκρίσεις και ωριμάνσεις μελετων για διάφορα έργα που θα κάνεις στο μέλλον!!Δηλαδή μας λες ΤΙ ??
Τέσσερα χρόνια ούτε ένα έργο
για το Παράλιο Άστρος επί θητείας σου!!

Κοιτάξτε γράφει ο ίδιος σχολιαστής. 13:01. 13:02. 13:07. 13:11....13:17. 13:21. 13:30 13:35. 13:38. 13:45. 13:54. Έντεκα φορές. έχει σχολιάσει το ίδιο άτομο το ίδιο γίνεται συνέχεια όλη την προεκλογική περίοδο εναντίον του Καμπύλη.Τα συμπεράσματα δικά σας

Είμαστε πολλοί εμείς που σκεφτόμαστε να κινηθούμε.νομικα κ Χαρβαλε.να προσθέσω κ εγώ με τη σειρά μου ,ότι ο Χαντακας δεν αποτελεί μόνο αντιπλημμυρικο έργο, αλλά κ πόλο έλξης ως ένας δρόμος απαράμιλλης ομορφιάς, σαν το δρόμο των ερωτευμένων στη Βυτίνα ένα πράγμα...το Νησί σώθηκε από τις πολυκατοικίες χάρη στη Μερκούρη κ ξεχωρίζει σημερα, σε σχέση με το υπόλοιπο χωριό πουπιαζει σαν προάστιο της Αθήνας σε κάποια σημεία. Ο χαντακας αποτελεί κ αυτός κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας, κάτι σαν τοποσημο , εκτός από την αντιπλημμυρικη προστασία που προσέφερε χρόνια κ ειδικά τώρα που τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν ενταθεί. Πρέπει να είναι κάποιος τρελός για να θέλει να τον αλλοτροιωσει....

Για το γηπεδο να μας πει τι έκανε αυτός όχι ο κύριος Μαντάς! Έβαλε δίχτυ πίσω από τα τέρματα ώστε οι μπάλες να μην πηγαίνουν στις πολυκατοικίες?? Έκλεισε την μαντρα που έχει πέσει και είναι άκρως επικίνδυνη??πετάξε τα μπάζα από την πίσω πλευρά που είναι εστία ποντικιών και φιδιών? Ενδιαφέρθηκε για των αγωνιστικό χώρο που πετάνε χορτάρια να τα καταπολέμηση?έβαλε δύο παγκακια στο μπάσκετ και στο τεννις που τα παιδάκια δεν έχουν που να βάλουν τα πράματα τους? Ενδιαφέρθηκε να φέρει μια καντίνα ώστε να βοηθήσει την ομάδα? Έχει αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα τις χρήσεις του γηπέδου?? Βοήθησε στην αναπαλαίωση των αποδυτηρίων έστω με ένα κουτί μπογιά??? Μιλάμε για ανακατασκευή που κόστισε πάνω από 15.000 και τα χρήματα μαζεύτηκαν από το χωριό!! Από υποσχέσεις πολλές μέχρι και τριφασικό ρεύμα θα έμπαινε!!!!δεν θέλω να κουράσω αλλά είναι τόσα πολλά που θα έπρεπε ,χθες να έχουν γίνει!! Είστε απλά λίγοι και ηρθε η ώρα να ξεκουραστειτε!!

Ενώ έχετε ένα όμορφο μέρος το μόνο που βλέπω στα σχολιά σας εμπάθεια μίσος και ασχήμιες.Υπάρχουν τόσ όμορφα πράγματα να προτείνετε για να δώσετε άλλη όψη στον τόπο σας.Είστε ένα μέρος πολυσυλλεκτικό αλλά φοβάμαι με μίζερες σκέψεις και μικρότητες.Πως να παράξετε έργο ή να λύσετε προβλήματα όταν ο καθένας κάνει του κεφαλιού του ή ντουφεκορίχνει στον αέρα; Ο τόπος σας έχει δυναμική και προοπτική και μάλιστα σε συνάφεια με τα ορεινά χωριά μπορεί να γίνει τοπ προορισμός όπως είναι πολλά μέρη της Πελοποννήσου. Στερείστε σε ιδέες και σε ανθρώπους που να ακουμπάνε ο ένας τον άλλον .Δεν σας φταίει πάντα η κάθε δημοτική αρχή ούτε ο εκάστοτε δήμαρχος.Κάντε αυτοκριτική με τον πήχυ ψηλά να δείτε τι φταίει ...... ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ...

Οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι άλλων χωριών τι δουλειά είχαν σε μια τόσο σημαντική συζήτηση για τον τόπο μας? Σκέφτονται να επενδύσουν στην περιοχή μας??

Δήμαρχε στα της ομιλίας. Τελείως άστοχη η χθεσινή σου παρουσία στο παραλιο . Δεν έρχεσαι 10 μέρες πριν να κάνεις απολογισμό πεπραγμένων σε ένα χωριό που σε κράζει τόσο έντονα τόσο καιρό. Ήρθες σε μια ενημέρωση χωρίς μελέτες και χωρίς σχέδια. Μας πουλούσες ειρωνεία και υφακι να την βρούμε στον παρνωνα . Είπες για έργα που έκαναν οι προηγούμενη και ΟΧΙ ΕΣΥ . Μας είπες για μελέτες που έκανες και έργα που θα γίνουν αν ξανά βγεις ..

Με πολύ απλά λόγια ήρθες να υπογράψεις την ήττα σου στο παραλιο γιατί από ότι βλέπω στις φωτογραφίες εκτός απο τους 50 υποψήφιους σ π είχες φέρει και καμιά 10αρια της αντιπολίτευσης παραλιωτες κάτοικοι μετρημένη στα δάχτυλα ήταν....

Ουαί και αλοιμονο φίλε μου αν δεν είδες την αντιπολίτευση.....μπροστά σου ήταν και οι ψηφοφόροι του γκαυρου ήταν περισσότεροι από τους δικούς σου. Ένα αυτό πάμε στο δύο τώρα πολλοί ξέρουμε ποιοι κοπτωντε για πεζόδρομους και ποδηλατοδρομους στο χωριό μια βόλτα στο χαντακα σε όλο το μήκος του και θα δείτε σε ποιο σημείο έχουν ξεραθεί δύο με τα ίχνη από τις τρύπες ακόμα να φαινοντε στων κορμό του δέντρου και ποιος έχει κοπεί από την ρίζα και πάμε και στο 3 με ένα κουιζακι για δινατους λυτες θέλω να δω αν δεν βγει ο δήμαρχος πάλι με τη μούτρα ο εν λόγω κυρίος θα πάει να παρακαλέσει;; για ένα πρόστιμο που κατά πως φαίνεται έχει γίνει ο μοναδικός σκοπός ζωής του ;

ΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΤΟ 1908 ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΕΙ ΧΑΝΤΑΚΑΣ,ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΡΙΧΝΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ...ΓΙΑ ΤΟΣΟ Μ.......ΔΕΡΝΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥς ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ.ΧΑΡΒΑΛΟΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ,ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΔΙΕΚΟΠΤΕ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΣ ΕΦΥΓΕ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ

ο κος Δήμαρχος καλά τα είπε και τα έταξε αφού ξέρει αυτό που ακόμη και οι ευκάλυπτοι του χάντακα θεωρούν ως αυτονόητο... ότι δηλαδή από τους υποψήφιους του <<παραλιώτες>> στο Γενικό, ουδεμία πιθανότητα υπάρχει κάποιος από τους 2 βαλτούς ευλογημένους αχυρανθρώπους του να εκλεγεί μέλος στο ερχόμενο ΔΣ του Δήμου και να του ζητήσει να κάνει αυτά τα ωραία που μας είπε.

Κε Καμπύλη
4 χρόνια απολογισμό πεπραγμένων γιατί ΔΕΝ έχετε κάνει στον Δήμο;
Ο Γκαύρος αποδέχτηκε την πρόδκλησή σας για Δημόσιο Διάλογο. Θα πάτε;
Την Δημοσκόπηση που έχετε γιατί ΔΕΝ την βγάζετε;

Σιγά τα οα έφυγε ο παπάς αηδιασμένος αυτός τι δουλειά είχε να είναι εκεί φίλε μου αυτή είναι η αποστολή του αντί να ενώνει το χωριό να το διχάζει με τα πολιτικά του πιστεύω; Γι'αυτό ούτε οι γέροι πλέον δεν πατάνε εκεί!

Για το βιολογικό που επιτέλους μετά από τοοοοοσα χρόνια που το ζητήσατε και το θέλατε γιατί δεν μιλάτε?
Μήπως γιατί αυτό το έργο που ήταν το κορυφαίο των έργων έκοψε την κορδέλα ο καμπύλης και όχι όλοι οι δήθεν προηγούμενοι,?

16:02
Θα ήθελες πολύ να είναι ένας ο σχολιαστής αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι πολλοί!!! Και θα δεις κ άλλους ..κάτσε κάτω από την ποδιά του καμπύλη και θα φας καλά και εσύ!

Α ρε πρόβατα του καμπύλη σας πάει στην σφαγή και δεν περνετε χαμπάρι!!!ο Δήμαρχος μας είναι για κλάματα! Ήδη έχω μάθει η softex κάνει ευγενική χορηγία χαρτομάντιλα..έλα κουρασατε.

Επειδή πρεπει καποια στιγμη να σταματησουμε να γραφουμε ασχετα πραγματα .Δεν ηταν λαικη συνελευση .Ηταν προεκλογικη συναντηση που προκαλεσε ο δημαρχος γι αυτο ειχε καλεσει και ολους τους υποψηφιους συμβουλους απο τα γυρω ορεινα,, χωρια .Δεν έφερε σχεδια ,μελετες μηχανικους .τιποτα . Εφερε χειροκροτητες μαζι του . Αν ειχε κανει εργο στο Παραλιο θα πολιτευοταν μαζι του παλι ο πρωην προεδρος Ρουπας ο πρωην Δημοτικος Συμβουλος Γαρδικιωτης ,ο Κατσης που πηρε 100 σταυρους στο Παραλιο . Τωρα με τι μουτρα θα ζητουσαν ψηφο ;;;;

16:02 Δεν μας ενδιαφέρει ρε φίλε αν γράφει ο ίδιος.το θέμα είναι τι έκανε ο δήμαρχος με την παράταξη του όλα αυτά τα χρόνια; δεν είναι σοβαρό σχόλιο αυτό που κάνεις.Και εσείς τα ίδια κάνετε στο Γκάυρο και χειρότερα, μόνο που γράφετε ανά μία ώρα και καλά μας ρίχνετε στάχτη στα μάτια.

ΧΑΝΤΑΚΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΤΑΚΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ ..

Κύριοι..
Μέσα από τη φιλόξενη ιστοσελίδα του Astrosnews α μου επιτρέψετε να επικοινωνήσω μαζί σας τις σκέψεις -απόψεις μου.
1.Η διοίκηση σε όλες τις εκφάνσεις της δηλώνει τη συνέχεια του κράτους ανεξαρτήτως του πρωτεύοντος.
2. Καλόν είναι οι εκάστοτε αρμόδιοι να ενημερώνουν τον κόσμο για την απαιτούμενη, καθώς αποκαλείται γραφειοκρατία, για την ολοκλήρωση μιας μελέτης από τη σύλληψη του έργου μέχρι και την ανάδειξη του εργολήπτη και βάσει πάντα τόσο με την εσωτερική αλλά κυρίως την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και οδηγίες. Να συμπεριλάβουμε και τις όποιες ενδεχομένως ενστάσεις ή δικαστικές προσφυγές ;
3.Για τον "ΧΑΝΤΑΚΑ" του Παραλίου Άστρους......
Ισως στις αρχές του περασμένου αιώνα 1908 καθ' ομολογία, να εξυπηρετούσε κάποιους σκοπούς αλλά και πάλι αμφίβολο είναι γιατι υπάρχουν σχετικά πρόσφατες φωτογραφίες προ ολίγων δεκαετιών που παρά την ύπαρξή του οι πλημμύρες δεν αποφεύχθησαν. Άραγε ;
Μήπως λοιπόν κι εν όψει επεκτάσεως του σχεδίου πόλεως να γίνει κι ένα αποστραγγιστικό έργο της γενικότερης γειτνιαζούσης περιοχής γιατί ουσιαστικά περί αυτών των απορροών πρόκειται και ίσως κατ΄ελάχιστον του Τάνου ποταμού ο οποίος απέχει ικανόν από το συγκεκριμένο σημείο και ειδικότερα λόγω δομήσεως κλπ εμποδίων αποκλείεται πλέον να φθάσει ,αν ποτέ έφθανε έως εκεί.. Κι εν πάσι περιπτώσει να γίνουν τα απαραίτητα έργα διευθετήσεως της κοίτης του Τάνου με αναχώματα και λιθοπλεγματοδεσίματα. Κι επιπλέον.... Οποια μελέτη κι αν παρουσιαστεί με τις όποιες εξηγήσεις΄πλέον των μηχανικών ουδείς άλλος θα μπορέσει να κατανοήσει τι !!!
Επιπλέον : Ο κ. "ΑΣΤΡΟΜΑΧΟΣ¨" όπως αναφέρεται πιο πάνω και θεωρείται από τους μεγάλους υποκινητές του θέματος με αναρτήσεις κά ιστορικά !!!! ντοκουμέντα αλλά την κρίσιμη στιγμή σιωπών μήπως έχει οικονομικά εκμεταλεύσιμο ενδιαφέρον λόγω παρακείμενης επιχειρήσεως ενοικιαζομένων και προβληματίζεται για τον περιβάλλοντα χώρο; Είναι άραγε ο ίδιος που κάτω από κάθε του σχεδόν ανάρτηση επεμβαίνει η σύζυγός του να τον επαινεί και να τον επιβραβεύει καθ΄ ην στιγμή κάθηνται ο εις εις την μιαν άκρη του καναπέ και η ετέρα εις την άλλη με τα PC ;η τα LP ανά χείρας ;
Τέλος έρχομαι να γνωρίσω εις την κ. που θεωρεί τον δρόμο με τους ευκαλύπτους ως χώρο περιπάτου ερωτευμένων, με γειτνιάζουσα την θάλασσα και τις τόσο όμορφες παραλίες , εκεί α πήγαινα τον έρωτά μου.....
Ευχαριστώ πολύ τόσο για την δημοσίευση όσο και για την ανάγνωση της παρούσης μου.

Προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.....εγώ δεν θέλω να μάθω πόσες μελέτες έχουν ωριμάσει η είναι ακόμα άγουρες θέλω να μας πει πια έργα έκανε 4 χρόνια στο Παράλιο!!!! Και ποιες εκδηλώσεις έκανε φέτος το καλοκαίρι ο δήμος στο Παράλιο για το πλήθος κόσμου που είχαμε άλλη μια χρονιά!! Επισεις αν θεωρητε φυσιολογικο να μένει 15 μέρες το Παράλιο χωρίς νερό μέσα στων Αύγουστο!!! Τα περί φαντασίας σας για υποτιθέμενα συμφέροντα και το πώς αρθρογραφει ο καθένας μας ασχολιαστο!!!

Αν κοιτάξεις την ιστορία σου θα δεις ότι το παραλιο βγάζει δήμαρχο ότι ποτέ δεν έχει βγει δεύτερη φορά ο ίδιος δήμαρχος και τέλος όσο και να χτυπιέσαι το Παράλιο Άστρος πήρε τις αποφάσεις του!!!

Τα ανώνυμα σχόλια είναι ανώνυμα και αμφιβόλου προελεύσεως και αμφιβόλου αριθμού αυτών που γράφουν.Όλο αυτό το διάστημα μια σοβαρή κουβέντα από έναν ανώνυμο δεν ακουσα παρα μόνο συνθήματα και απειλές ,ίσον τρίχες κατσαρές.Όποιος ενδιαφέρεται για τον τόπο του υπάρχει ενδεδειγμένος τρόπος να μάθει τι γίνεται καθώς ακόμα υπάρχει κι άλλος τρόπος να αγωνισθεί και όχι να κάθεται εκ του καναπέος να τα λύνει λέγοντας κουταμάρες και άρες μάρες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio