Στον Εισαγγελέα ο φάκελος για το αντιπλημμυρικό του Χάντακα στο Παράλιο Άστρος

Κυρ, 03/03/2024 - 10:19
Image

Το έργο στον Χάντακα Παραλίου Άστρους που σχεδιάζεται από τη δημοτική αρχή έχει προκαλέσει την αντίδραση πολιτών, τριάντα εκ των οποίων απέστειλαν επιστολή  και έναν φάκελο με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει στην Εισαγγελία.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμη, ε, Κυρία, ε, Εισαγγελέα, Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:
 

Προσπαθούμε εδώ και καιρό, (δείτε και επισυναπτόμενα έγγραφα), να καταλάβουμε το σύνολο του έργου και να διαπιστώσουμε μεταξύ άλλων

 

 Εάν υπάρχει Εγκεκριμένη Μελέτη για πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή και εάν αυτή η Μελέτη έχει συμπεριληφθεί στο υπό κατασκευή έργο;
(δείτε και σχετική Τεχνική Έκθεση - Υδραυλική Μελέτη, που στην παράγραφο 4.2 Σκοπιμότητα του έργου, αναφέρει μεταξύ άλλων, ‘..το Παράλιο Άστρος εντάσσεται στην Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας..’ )
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε:
Ότι ο Χάντακας (που θα γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση), είναι το ΜΟΝΟ αντιπλημμυρικό έργο που έχουμε, (100 και πλέον χρόνων, δείτε επισυναπτόμενη φωτογραφία, αλλά και την Γεωλογική - Υδρογεωλογική Μελέτη, σελίδα 23, παράγραφος 9, που το αναφέρει..)
ότι τόσο η Τεχνική Έκθεση - Υδραυλική Μελέτη σελίδα 13-15, όσο και η Γεωλογική - Υδρογεωλογική Μελέτη, σελίδα 23 που έχουν συνταχθεί για το εν λόγω έργο, (δείτε επισυναπτόμενες Μελέτες), δεν έχουν στοιχεία‘..για πάρα πολύ έντονες βροχοπτώσεις - πλημμυρικά φαινόμενα..’ και μιλούν ότι θα μπουν , ‘..αγωγοί Ομβρίων υδάτων..’.
 Κύριε Εισαγγελέα, εάν η διαπίστωσή μας είναι ακριβής, δηλαδή ότι δεν υπάρχει
Εγκεκριμένη Μελέτη Πλημμυρικών Φαινομένων και εφόσον πάμε να επέμβουμε στο ΜΟΝΟ Αντιπλημμυρικό Έργο που έχουμε.., Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το ποιοι θα είναι υπεύθυνοι, σε περίπτωση που έχουμε Απώλεια Ανθρώπινης Ζωής ή και Απώλεια Περιουσιών από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή; (τα ζήσαμε πρόσφατα στην Θεσσαλία και όλοι λένε με την Κλιματική Αλλαγή, ότι από εδώ και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε πολύ συχνά, ακραία καιρικά φαινόμενα, σας παρακαλούμε λοιπόν, για την άμεση προστασία των ζωών μας, των οικογενειών μας και των περιουσιών μας). 

 

Με εκτίμηση
 

(όπως σχετικός πίνακας)
Επισυνάπτονται:
Πίνακας αυτών που προσυπογράφουν την επιστολή
Προκήρυξη του έργου
Φωτογραφία Χάντακα
Αντίγραφο του 1909, από την εφημερίδα, όταν δημιουργήθηκε. Τεχνική Έκθεση - Υδραυλική Μελέτη
Γεωλογική - Υδρογεωλογική Μελέτη
Η άποψη του καθηγητή αρχαιολογίας (Κου Παναγιώτη Φάκλαρη)
Επιστολή του Μηχανολόγου Μηχανικού (Κου Γεωργίου Λουρδή )
Κάλεσμα για την Κινητοποίηση. Φωτογραφίες από τις πλημμύρες που είχαμε κατά καιρούς στο Παράλιο Άστρος. Άλλες επιστολές Φίλων - Κατοίκων Παραλίου Άστρους

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
2. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΧΑΝΤΑΚΑ (ΠΑΛΙΑ , ΣΗΜΕΡΑ)
3. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1909 (ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ)
4. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
5. ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ - ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
6. Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (Κου ΠΑΝ. ΦΑΚΛΑΡΗ)
7. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (Κου ΓΕΩ. ΛΟΥΡΔΗ)
8. ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
9. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ
10. ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΦΙΛΩΝ - ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ

Σχόλια επισκεπτών

Πήγε ο Δήμαρχος να σας μιλήσει προεκλογικά για τον Χάντακα χωρίς να προσκομίσει τις μελέτες και σας έλεγε τις έχει ο Πάρνωνας. Τον ξαναψηφίσατε και στο Π. Άστρος. Τι περιμένατε;;;; Είστε άξιοι της μοίρας σας.

Εδώ παρατίθεται ένα κείμενο χωρίς με το οποίο δεν μπορεί κανείς να βγάλει κάποιο νοημα. Δεν έχει συγκεκριμένα στοιχεία να παρουσιάσει. Κάποιες ερωτήσεις στον αέρα. Μια επιγραμματικη αναφορά στα επισυναπτόμενα. Και μια αόριστη αναφορά σε τριάντα άτομα (;). Και φυσικά ανυπόγραφο. Άρα λογικά μόλις χάσαμε τρία λεπτά από τη ζωή μας όσοι μπήκαμε στη διαδικασία να το διαβάσουμε.

Όλες οι υπηρεσίες λένε ότι ένα χαντάκι χωρίς αρχή και τέλος που ξεκινάει μέσα από ένα χωράφι και δεν καταλήγει πουθενά γιατί είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας δεν είναι αντιπλημμυρικό έργο. Μια λωρίδα γούρνας που γεμίζει νερό όταν βρέχει. Λογικό να γεμίζει είναι πιο κάτω κι από τη θάλασσα. Κατά την ίδια λογική επειδή γεμίζουν νερό και οι λακούβες στους δρόμους να τις αφήνουμε για αντιπλημμυρικές. Σώστε τις λακούβες!

Εάν αργήσει να δοθεί απάντηση από τον Εισαγγελέα και Ο Δήμος προχωρήσει το έργο τότε τη γίνετε? Καλύπτετε από το Νόμο? Δεσμεύεται να μην προχωρήσει? Έχω την εντύπωση του δώσατε τη λύση Άθελά σας δεν γνωρίζω? Ο, χρόνος θα δείξει

Είναι ο χαντακας αντιπλημμυρικο έργο?
Να γέλασω τώρα η μετά?Η θάλασσα είναι σε ψηλότερο ύψος από το χαντάκι.Οταν τα νερά λοιπόν φτάνουν στον Ατσιγγανο σταματούν εκεί και σκορπουν δεξιά αριστερά δημιουργώντας μια λίμνη που στεγνώνει το Μάιο με ότι σημαίνει αυτό.

Προφανώς κ είναι αντιπλημμυρικο έργο ο χαντακας!Κ προφανώς αν μπαζωθεί ή αν μπουν σωλήνες με την πρώτη έντονη βροχή θα πλημμυρίσουν τα σπίτια μας! Κ αντί να πετάει ο Δήμος λεφτά για αχρείαστους δίμηνους υποθαλασσιους φωτισμούς καλύτερα να κάνει μια πραγματική κ σωστη μελέτη για το χαντακα που θα συμπεριλαμβάνει πεζοδρόμια κ φωτισμό στο χωριό! Γιατί ούτε να βουλιάξουμε επιθυμούμε ούτε να μας πατήσει κάνα διερχόμενο μόλις σκοτινιαζει!

Να κάνω κι εγώ μια ταπεινή αντιπρόταση;
Ούτε ποδηλατόδρομος ούτε αντιπλημμυρικά....
Μια διευθέτηση με λίγη εκβάθυνση και να μια διαδρομή προπόνησης για κανό καγιάκ για επίδοξους ολυμπιονίκες. Γιατί μόνο ολυμπιονίκες μπορεί να χαρακτηριστούν όσοι ισχυρίζονται ότι ο χάντακας είναι αντιπλημμυρικά και ειδικότερα προστατευτικό από τον Τάνο!!!!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio