Ο Μάκαρης υπέρ της διάσωσης του Χάνδακα στο Παράλιο Άστρος

Τρί, 28/11/2023 - 16:06
Image

Η περιφερειακή παράταξη "Πρώτα η Πελοπόννησος" συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων και της "Κίνησης Πολιτών για την Διάσωση του Χάνδακα" στο Παράλιο Άστρος. Μάλιστα την  περιοχή αυτή είχαμε επισκεφτεί στις 29 Σεπτεμβρίου και είχαμε πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ των κατοίκων.

Συγκεκριμένα δεν θα πρέπει να υλοποιηθεί το έργο «Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας του Παραλίου Άστρους» του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας κατά το μέρος που αφορά την περιοχή του Χάνδακα.  Ο Xάνδακας αυτός μήκους περίπου 830m είχε διανοιχθεί με σκοπό την προστασία του οικισμού έναντι των πλημμυρικών φαινομένων . Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου προβλέπει το σκέπασμά του και τη μετατροπή του σε οχετό ομβρίων υδάτων και την κοπή  84 αιωνόβιων ευκαλύπτων και άλλων δέντρων. Όλα αυτά θα αλλάξουν δραματικά τη φυσιογνωμία της περιοχής και θα αυξήσουν τον δυνητικό κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Αντίθετα χρειάζεται να εκπονηθεί μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Παραλίου Άστρους που ανήκει στις «Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας.

 

Μανώλης Μάκαρης

Ιατρός Καρδιολόγος

Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης "Πρώτα η Πελοπόννησος"

Σχόλια επισκεπτών

κ Κωνσταντινοπουλε ποια είναι η θέση σας σχετικά με τον ΧΑΝΤΑΚΑ κ Βλάση? Εσείς τη λέτε υπάρχουν ολοκληρωμενες μελέτες ναι η όχι ενημερωθείτε καί Περιμένουμε την άποψη σας το θέμα είναι πολύ σοβαρό δεν είναι παγκακια και Λακούβες
,,

Η κυρία Νίτσα έχει δίκιο. Αν θέλατε να γνωριστούμε θα είχατε φροντίσει να το κάνετε ήδη. Ανώνυμοι παραμένετε ανώνυμοι παραμένουμε. Καθίστε παρέα με τους ομοϊδεάτες σας και αυτους που έχουν συμφωνεί γνώμη γιατί ο αντίλογος έχει ταλαιπώρια και δεν συμφέρει.

Μάκαρης ; Ποιός Μάκαρης ; Ο γνωστός ΣΥΡΙΖαίος υποψήφιος περιφεριάρχης από Μεσσηνία; Ωρε μπράβο ο ΧΑΝΤΑΚΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και στα στερνά δεν μιλάμε για τοπική κοματική εκμετάλευση ....................

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio