Βίβιαν Μανωλέσου: Έρχονται καλύτερες μέρες για τον τουρισμό - Σε καλά επίπεδα η πληρότητα το Πάσχα

Τρί, 11/04/2023 - 19:40
Image

Σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται η κίνηση στα καταλύματα της Βόρειας Κυνουρίας ενόψει Πάσχα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας, Βίβιαν Μανωλέσου, ενημερωθήκαμε ότι η πληρότητα στον Πλάτανο, στον Άγιο Ανδρέα, στον Αγιάννη βρίσκεται στο 90% και όσο πλησιάζει η Μεγάλη Παρασκευή, η πληρότητα θα φτάσει και το 100%

Στο Παράλιο Άστρος, στον Άγιο Ανδρέα η πληρότητα ξεπερνά το 80%, έτσι οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής μπορούν ακόμα να βρουν δωμάτιο σε καλές τιμές για να γιορτάσουν το Πάσχα στη Βόρεια Κυνουρία.

Οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από τα 50 ευρώ και ανεβαίνουν, ανάλογα με τις παροχές του κάθε καταλύματος. Υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και βίλες, για όλα τα βαλάντια και τις απαιτήσεις.

Να αναφέρουμε ότι κατά κύριο λόγο οι επισκέπτες του τριημέρου είναι Αθηναίοι και φυσικά επισκέπτες από ολόκληρη την Πελοπόννησο οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τη Βόρεια Κυνουρία.

Και εφέτος το Πάσχα στα χωριά του δήμου θα είναι μοναδικό, αφού η κατανυκτική περιφορά των επιταφίων στις ενορίες θα προσελκύσει πλήθος πιστών. Αν βρεθείτε στο Παράλιο Άστρος μην παραλείψετε να ζήσετε την περιφορά του επιταφίου από το Νησί στα σοκάκια του Παραλίου.

Επίσης μοναδικό είναι και το θέαμα που προσφέρει το κάψιμο του αφανού που διοργανώνουν οι σύλλογοι στο Κορακοβούνι και στα Κάτω Βέρβενα.

Σημαντική, αξίζει να σημειωθεί, συνεισφορά στο εισόδημα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αποτελεί το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, που δίνει τη δυνατότητα σε χαμηλόμισθα νοικοκυριά να κάνουν τις διακοπές τους, καταβάλλοντας μονο ένα μικρό αντίτιμο.

Όπως σημείωσε η κυρία Μανωλέσου, το ενδιαφέρον των επισκεπτών δεν περιορίζεται μόνο στις κρατήσεις για το τριήμερο του Πάσχα, αλλά υπάρχουν ήδη κρατήσεις  για την Πρωτομαγιά, αλλά και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Τέλος η κυρία Μανωλέσου ευχήθηκε για τις μέρες τις άγιες μέρες που ακολουθούν και έδωσε το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας.

 

«Έρχονται καλύτερες μέρες και πιστεύουμε ότι θα είναι μία πολύ καλή χρονιά. Μόνο με την συνεργασία θα μπορέσει να πάει ο τόπος μας μπροστά, έτσι ώστε η Αρκαδία να φτάσει εκεί που της αξίζει. Τα καλύτερα θα έρθουν. The best is yet to come!»

Πηγή: arcadiaportal.gr


 

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio