Στην κουζίνα της Βιβής: Νερόβραστα όσπρια και ζυμαρικά (pics)

Τετ, 04/04/2018 - 18:03
Image
Image
Image
Image

Για όσους αποφασίσουν να τηρήσουν αυστηρά το έθιμο, τη κατάργηση του λαδιού την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής , σας δίνω την ευκαιρία για ένα νοστιμότατο πιάτο . Όπως θα δείτε η συνταγή που σας προτείνω, φεύγει μακριά από τα συνηθισμένα νερόβραστα όσπρια και τα ζυμαρικά, Το ταχίνι και οι ξηροί καρποί δίνουν την πλούσια γεύση, κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα από ταχίνι, και για το πρωινό ψωμί με μπανάνα εάν θέλετε προσθέτετε λίγο μέλι η ταχίνι ( το αυγολέμονο ).

Συνταγή

Υλικά:

6 κολοκυθάκια

3 κουταλιές κουκουνάρι

3 κουταλιές καρύδια

200 γρ. μανιτάρια (κονσέρβα)

1 ματσάκι κρεμμυδάκια

1 κρεμμύδι

άνηθο – δυόσμο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

12 κουταλιές ρύζι Καρολίνα

Αλάτι – πιπέρι

Για το αυγολέμονο θα χρειαστούμε:

Αυγά 

3 κουταλιές νισεστέ

1 κουταλιά ταχίνι

1 κουταλιά μουστάρδα

3 κουταλιές χ. λεμόνι

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε πρώτα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με λιγάκι νερό, προσθέτουμε όλα τα άλλα, εάν χρειαστεί λιγάκι νερό γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και αν μείνει  γέμιση τα βάζω όλα μαζί να σιγοβράσουν, στο τέλος ρίχνω το αυγολέμονο ( εσείς μπορείτε να προσθέσετε όσα υλικά θέλετε )

Διαλύουμε τον νισεστέ με το λεμόνι και όλα τα υλικά και λίγο νερό τα ανακατεύουμε και το βάζουμε να πάρει μια βράση μέχρι να πήξει το αυγολέμονο.

Καλή σας επιτυχία

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio