Η ζωή και το γέλιο επέστρεψαν στη …δράση, με το «Τάβλι» του Κεχαϊδη στο Καλολίμανο Ξηροπηγάδου

Δευ, 09/08/2021 - 10:37
Image
Image
Image

Μια δροσερή βραδιά καθαρής αναπνοής και ψυχαγωγίας -εν μέσω της βεβαρυμμένης καθημερινότητας- είχε την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον ανοιχτό πολιτιστικό χώρο «Καλολίμανο» στο Ξηροπήγαδο της Βόρειας Κυνουρίας. Η επιστροφή του καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Φαρμασώνη στα θεατρικά δρώμενα της περιοχής, μετά από ολιγοετή ανάπαυλα, συνοδεύτηκε από το ανέβασμα της παράστασης «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη, από την νέα ομάδα πολιτισμού «Δράσις» που διευθύνει ο δημοφιλής συμπατριώτης μας και εγνωσμένος θεατρικός δάσκαλος. Το διαχρονικά αγαπημένο έργο του σπουδαίου Κεχαϊδη, με ευδιάκριτα σημεία κοινωνικής διορατικότητας, αποκαλυπτικής χαρακτηριολογίας του σύγχρονου Έλληνα και βέβαια περίσσιου χιούμορ, αποδόθηκε περίτεχνα από τα μέλη της «Δράσις» και ερασιτέχνες ηθοποιούς Γιώργο Καβάσαλη και Θοδωρή Διαμαντόγιαννη, οι οποίοι εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Το ποιοτικό, οργανωμένο και πειθαρχημένο αποτέλεσμα που μας έχει συνηθίσει άλλωστε η υπογραφή του Φαρμασώνη, σε συνδυασμό μετην ιδανικότητα για τους κανόνες covidτου ανοιχτού και ευρύχωρου περίβολου του «Καλολίμανου» και τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες δροσιάς -μετά τον παρατεταμένο καύσωνα - επέτρεψαν να συντελεστεί μια συνολικά αξιομνημόνευτη θεατρική βραδιά. Ο πήχης άλλωστε της θεατρικής παιδείας της περιοχής ήταν ήδη ανεβασμένος από τις διαπρεπείς παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους, το οποίο ίδρυσε και διηύθυνε για αρκετά χρόνια ο Κώστας Φαρμασώνης, μέχρι την ολοκλήρωση της συνεργασίας του προ δύο, περίπου,ετών.

Ανάμεσα στο πολυάριθμο κοινό άλλωστε μπορούσε κανείς να διακρίνει αρκετά μέλη του εργαστηρίου που χειροκρότησαν με θέρμη τον πρώην δάσκαλό τους αλλά και τους πρώην συμμαθητές τους που δρούσαν στη σκηνή.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια δημιούργησε η Τζωρτζίνα Κωστοπούλου, την κινησιολογία επιμελήθηκε ο Μανώλης Γύφτος ενώ στον ήχο και το φως συνέβαλαν ο Μιχάλης Μπουτσικάκης και ο Δημήτρης Κουτρουμπής.
Την παράσταση τίμησαν για μια ακόμη φορά με την παρουσία τους, οι συγγραφείς και εγνωσμένες προσωπικότητες στον χώρο των γραμμάτων και της λογοτεχνίας, με καταγωγή από την Κυνουρία αμφότεροι, Κώστας Βούλγαρης και Χρήστος Κυρκιντάνος καθώς και ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τάκης Μαντάς.
Ευχή όλων η συνέχεια της «δράσις» να είναι εξίσου συναρπαστική και ανθεκτική.

ΓΠ

*Οι φωτογραφίες εντός του κειμένου είναι του Βασίλη Γαλάνη
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio