Τα μηνύματα των πολιτικών από τις εκδηλώσεις της Β' Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (vid)

Παρ, 10/05/2024 - 17:05
Image

Εφέτος συμπληρώνονται 201 χρόνια από την Β' Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στο Άστρος Κυνουρίας και ο Δήμος τίμησε την εέτειο με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Το μήνυμα της ημέρας έδωσαν ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο βουλευτές Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης, ο κ. Παπαηλιού Γιώργος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ,  ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Νικόλας Φαραντούρης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γιώργος Καλλιακμάνης του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ και φυσικά ο οικοδεσπότης δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για την ημέρα, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ως σύγχρονοι Έλληνες για να κρατήσουμε τις νίκες, να δουλέψουμε ενωμένοι, όπως και οι πρόγονοί μας στο Άστρος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στη Β' Εθνοσυνέλευση κατά την οποία δημιουργήθηκε ένα Σύνταγμα φιλελεύθερο το οποίο λειτουργώντας έβαλε την Ελλάδα στη δημοκρατική ευρωπαϊκή ιστορία, όπως είπε.

Ο κ. Καμπύλης μίλησε για τις εκδηλώσεις που ο δήμος διοργάνωσε για να τιμήσει το ετερόκλητο πλήθος που συμμετείχε στη Β' Εθνοσυνέλευση και άφησε πίσω του διαφορές για το καλό του έθνους και της πατρίδας για να απελευθερωθεί.

«Καθιερώνουμε όλη την εβδομάδα εκδηλώσεις και στόχος του δήμου είναι κάθε χρόνο να αναδεικνύει μια πτυχή του δήμου.»

Ο κ. Βλάσης  μίλησε για την εδραίωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, μετά την Εθνοσυνέλευση του Άστρους.

«Μετά την απελευθέρωση η Ελλάδα μπαίνει στο δρόμο της δημοκρατίας» 

Ο κ. Παπαηλιού μίλησε για το θεσμικό γεγονός μεγάλης σημασίας, που συνέβαλε στην εξέλιξη της Επανάστασης και της απελευθέρωσης του γένους. Δεν παρέλειψε να μιλήσει για την επεκτατική πολιτική που ασκεί η Τουρκία.

Ο κ. Φαραντούρης μίλησε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, υπενθυμίζοντας ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι αιματοβαμμένο και σήμερα με την παρουσία του τίμησε τις εκδηλώσεις και τις προγόνους μας.

Ο κ. Καλλιακμάνης ανέφερε ότι οφείλουμε να τιμούμε αυτές τις επετείους, ενώ στη συνέχεια έδωσε το μήνυμά του για τις ευρωεκλογές τονίζοντας ότι πρέπει να παλέψουμε για να βάλουμε την Ελλάδα στη θέση που της ανήκει.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio