Ο Κοντοζαμάνης στην συνάντηση με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων-μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (pics)

Τετ, 03/04/2024 - 15:54
Image

Σήμερα, είχα την τιμή να συμμετάσχω στη συνάντηση με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων-μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA), στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση, όπου παρουσιάσαμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Συζητήσαμε δε για τις δυνατότητες συνεργασίας και την προώθηση της έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας στον τομέα των βιοεπιστημών.

Στην εισήγηση μου τόνισα, μεταξύ άλλων, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, δημιουργούν ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, με σημαντικό αριθμό διεθνών επενδυτών να έχουν ήδη ένα ισχυρό αποτύπωμα στη χώρα.

Η Βιοτεχνολογία, η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, η ψηφιακή υγεία, οι κλινικές δοκιμές και οι βιοφαρμακευτικές υπηρεσίες είναι οι 5 τομείς που παρουσιάζουν δυνατότητες ανάπτυξης στη χώρα. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει σε αυτούς τους τομείς.

Χωρίς αμφιβολία, η Ελλάδα στηρίζει την καινοτομία. Η αναγνώριση της προσπάθειας αυτής, δια στόματος του Έλληνα CEO της Pfizer και Προέδρου της IFPMA, Αλβέρτου Μπουρλά, εκπέμπει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί επενδυτικό προορισμό.

Ευχαριστούμε την IFPMA για την επίσκεψή τους και τη δέσμευσή τους για μία εποικοδομητική συνεργασία!

 

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio