Κωνσταντινόπουλος: Με τις δημοσκοπήσεις δεν πέφτουν οι τιμές

Δευ, 20/11/2023 - 15:40
Image

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στο open στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»

Αν η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει αυτή την αισχροκέρδεια- κλοπή, θα πρέπει να δημοσιοποιεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, ώστε να γνωρίζει ο πολίτης
 

Για την ακρίβεια:

Με τις δημοσκοπήσεις δεν πέφτουν οι τιμές

 

Την επιδοματική πολιτική την ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνέχισε η ΝΔ. Η ΝΔ παρόλο που έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος πολιτική, τη συνέχισε και η ίδια. Ο κ. Μητσοτάκης πολύ σωστά έκανε που πήγε στο σούπερ μάρκετ ώστε να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να δει αν μπορεί ή όχι να την αλλάξει. Σήμερα δεν υπάρχει απλώς αισχροκέρδεια, υπάρχει κλοπή. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι κάποιοι νομίζουν ότι η χώρα είναι μπανανία. Όμως αυτή τη χώρα την κυβερνά εδώ και πέντε χρόνια η ΝΔ. Αυτά τα 5 χρόνια έπρεπε να πραγματοποιούνται έλεγχοι και όχι να υπάρχει τέτοια αισχροκέρδεια.

 

Αν η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει αυτή την αισχροκέρδεια- κλοπή, θα πρέπει να δημοσιοποιεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, ώστε και ο πολίτης να δώσει την απάντησή του. Αυτό το κρυφτούλι που γίνεται σήμερα, είναι απαράδεκτο. Προκαλώ τον κ. Κότσιρα να φέρουν αύριο κιόλας ρύθμιση στη Βουλή και θα την ψηφίσουμε όλοι, ώστε να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία και τα προϊόντα  των εταιρειών που αισχροκερδούν. Εμείς εδώ και καιρό λέμε για τη μείωση του ΦΠΑ. Αν υπάρξουν έλεγχοι και μείωση του ΦΠΑ, θα αποδειχθεί ότι θα τιθασευτεί ο πληθωρισμός. Αν η Κυβέρνηση συνεχίσει να δίνει αποκλειστικά επιδόματα, δε θα αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός.

 

Να μην ξεχνάμε ότι συνδέονται τα θέματα υγείας με τον πληθωρισμό και την οικονομική κατάσταση του Έλληνα πολίτη. Τα νοσοκομεία, δε λειτουργούν καλά. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να δίνει επιπλέον χρήματα ως ιδιωτική δαπάνη στον ιδιωτικό τομέα.

 
 
Σχετικά με τη ΚΠΕ:

Χθες στην ΚΠΕ αποφασίσαμε μερικά σημαντικά θέματα. Το πρώτο είναι ότι θέλουμε να είμαστε αξιόπιστη αντιπολίτευση και να νικήσουμε τη ΝΔ. Το δεύτερο ότι ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε το θέμα των «μεταγραφών». Τα κόμματα σούπερ μάρκετ τελείωσαν. Είδαμε που κατέληξαν οι μεταγραφές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, το προηγούμενο διάστημα. Ήταν πολύ ξεκάθαρος χθες ο Ν. Ανδρουλάκης και μας εξέφρασε όλους. Θέλουμε να μιλήσουμε με όλους τους πολίτες είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ είτε έμειναν σπίτι τους και δεν ψήφισαν. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να ψηφίσουν μια εναλλακτική πολιτική πρόταση. Λέμε όχι σε αυτούς που βάζουν πρώτα την καρέκλα και μετά τις πολιτικές τους απόψεις. 

Δελτίο Τύπου Κωνσταντινόπουλου Οδ. Βουλευτή Αρκαδίας

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio