Κωνσταντινόπουλος: Η Κυβέρνηση αποδεικνύει σήμερα ότι είχε κρυφή ατζέντα στα φορολογικά

Τετ, 22/11/2023 - 13:02
Image

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο στο Action24 στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη»  

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει σήμερα ότι είχε κρυφή ατζέντα στα φορολογικά

 
Για τα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης:
Σήμερα η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είχε κρυφή ατζέντα στα φορολογικά. Ευτυχώς που δεν ήρθε το ΠΑΣΟΚ να φορολογήσει τον κόσμο και να αυξήσει τον ΦΠΑ. Μας κατηγορούσατε ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν βοηθάει στον πληθωρισμό και μάλλον το έχετε καταλάβει στη ΝΔ διαφορετικά καθώς λέτε ότι η αύξηση του ΦΠΑ βοηθάει στη μείωση του πληθωρισμού. Είναι είδος πολυτελείας η πορτοκαλάδα που θα την ανεβάσετε στο 24%; Είναι είδος πολυτελείας το τσάι που θα πάει στο 24%; Είχατε τέτοια ατζέντα προεκλογικά ότι θα αυξήσετε τον ΦΠΑ.
Εγώ προσωπικά είμαι από αυτούς που τα θετικά τα λέω και θέλω να έρθει η επενδυτική βαθμίδα. Όμως εάν έρθει η επενδυτική βαθμίδα, τουλάχιστον ο άνθρωπος στο χωριό μου την Αρκαδία να πίνει την πορτοκαλάδα χωρίς 24%. Όσο αυξάνουμε τον ΦΠΑ τόσο μεγαλώνουμε τη φοροδιαφυγή και επειδή η ΝΔ είναι στη Κυβέρνηση πέντε χρόνια, δεν θα χρειαζόταν να αυξήσει το ΦΠΑ εάν είχαν ενώσει τα POS με τις ταμειακές μηχανές.
 
Για τις εσωτερικές διεργασίες των κομμάτων:
Επειδή έχω ζήσει το ΠΑΣΟΚ κινηματογραφική ταινία από το 43% στο 4,6% και στο 12%, σήμερα ο χώρος μας έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και είναι οι συνθήκες ευνοϊκές. Δεν σημαίνει πάντα ότι πρέπει να τα κάνεις εσύ όλα καλά, πρέπει να κάνουν και οι άλλοι λάθη για να αναπτυχθείς. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η πορεία μας αυτή τη στιγμή δεν είναι ευνοϊκή με τις θέσεις μας, ότι κάνουμε μια σοβαρή αντιπολίτευση, δεν κάνουμε ακρότητες. Εμείς έχουμε μια διαφορετική στάση στα Εθνικά θέματα. Όλα αυτά συνηγορούν ότι έχουμε μπροστά μας πολλές μάχες και το ουσιαστικό δεν είναι να κερδίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως σωστά είπε ο Πρόεδρός μας, αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι πώς θα αντιπαρατεθούμε με τη ΝΔ. Επειδή το πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γι’ αυτό σήμερα είμαι εδώ.
Πολλοί λέγαμε ότι ένας κόσμος που θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιθανό είναι να έρθει σε εμάς και αποδείχθηκε ότι ένας κόσμος που δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε ένα μέρος σε εμάς, ένα άλλο έκατσε σπίτι του και άλλο ένα ψήφισε ΝΔ. Ένα εκατομμύριο πολιτών έχασαν στις τελευταίες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Άρα σήμερα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί και στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους έμειναν σπίτι τους και να τους πείσουμε να μας ψηφίσουν.
 
Για τη συνεργασία με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:
Με εκφράζει πλήρως η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη που είπε ότι δεν έχουμε καμία σύγκληση κορυφής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν άνθρωποι και στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως η κοινωνική του βάση, οι οποίοι έχουν πολλές κοινές αγωνίες μαζί μας. Με αυτούς τους ανθρώπους και με βάση τον πολιτικό, αξιακό κώδικά μας θα πρέπει να κάνουμε κάλεσμα και να έρθουν μαζί μας. Το βασικό για μένα είναι τι μήνυμα θες να στείλεις στην κοινωνία. Υπάρχουν δύο είδη κομμάτων. Από τη μία πλευρά είναι τα κόμματα σούπερ μάρκετ, τα οποία λένε όταν έχουν μια αυξητική τάση, ελάτε όλοι μέσα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Από την άλλη, υπάρχουν τα κόμματα που έχουν αξιακό κώδικα. Αυτά τα κόμματα που έχουν αξιακό κώδικα και πάνε σιγά σιγά προς τα πάνω, πολύ δύσκολα πέφτουν προς τα κάτω. Άρα αυτή την κρίσιμη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βάλουμε τον αξιακό κώδικα και να μην στείλουμε λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Εμείς χτίζουμε ένα κόμμα που θα έχει αξίες, αρχές, ιδεολογία. Θα έχει αξιοπιστία στον κόσμο και θα ξέρει ότι αυτά που λέμε σήμερα, θα τα λέμε και αύριο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio