«Φωτιά» στις τιμές: Κατά 35% ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ

Πέμ, 14/04/2022 - 16:33
Image

Κατά 35% ακριβότερο θα είναι φέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Κατανάλωσης.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το φετινό τραπέζι θα είναι ακριβότερο κατά 35% αγγίζοντας τα 296,65 ευρώ υπολογίζοντας την τιμή του αρνιού στα 13 ευρώ.

Αναλυτικά, το πασχαλινό τραπέζι αναμένεται να κοστίσει:

    Αρνί (13 € /κιλό) = 130 € (10 κιλά)
    Κοκορέτσι (1,2 κιλά): 19,5 €
    Μαρούλι (2 τμχ): 1,20 €
    Κρεμμύδι φρέσκο (2 τμχ): 1 €
    Άνηθος: 0,60 €
    Ντομάτες (1 κιλό) = 2 €
    Αγγούρια (2 τμχ) = 1,30 €
    Τζατζίκι (1 κιλό) = 3,45 €
    Μαγειρίτσα (500 γρ. συκώτι + ζαρζαβατικά): 10 €
    Τυρί φέτα (500 γρ.): 5 €
    Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (500 γρ.): 7 €
    Ψωμί (1 κιλό): 2,20 €
    20 αυγά κόκκινα βαμμένα: 13,20 €
    Κάρβουνα (20 κιλά): 22 €
    Κουλούρια (1 κιλό): 10,90 €
    Τσουρέκι (1 κιλό): 15 €
    Κρασί (1,5 λίτρο): 4,5 €
    10 Μπύρες: 16 €
    6 Αναψυκτικά: 3,80 €
    Φρούτα: 3 €
    Γλυκά: 10 €
    Διάφορα απρόβλεπτα (λάδι, ρεύμα): 15
   

Σύνολο: 296,65 ευρώ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio