Στην κουζίνα της Βιβής: Τηγανητές πατάτες με χωριάτικη σαλάτα (pics)
Μια τηγανιά πατάτες με μια χωριάτικη σαλάτα ή με άγρια χόρτα είναι το πιο θεϊκό γεύμα της Σαρακοστής, εγώ όμως δεν τις τηγανίζω τις βάζω στην λαδόκολλα και στον φούρνο , οπότε δεν έχουν τόσες θερμίδες όπως η τηγανητή.
Υλικά:
500 gr. πατάτες
Aλατοπίπερο
Λίγο σκόνη θυμάρι
Μισό λεμόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο (όχι πολύ μεγάλες περίπου 15ml)
Καθαρίζω τις πατάτες τις κόβω σε ροδέλες πάχους ενός περίπου εκατοστού. Θέλω οι πατάτες να έχουν ίδιο πάχος όσο γίνεται περισσότερο.
Σκουπίζω καλά τις πατάτες να μην έχουν καθόλου νερό. Τις αλατοπιπερώνω , προσθέτω το θυμάρι το λεμόνι και το ελαιόλαδο, τις στρώνω στο ταψάκι με την λαδόκολλα , και στο τέλος τις ψήνω στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Καλή σας επιτυχία!
Προσθήκη νέου σχολίου