Στην κουζίνα της Βιβής: Γαρίδες με φρέσκια ντομάτα και πετιμέζι (pics)

Δευ, 26/02/2018 - 15:11
Image
Image
Image
Image

Οι γαρίδες , εδώ που τα λέμε είναι ένα κορυφαίο θαλασσινό που γίνεται πεντανόστιμο μεζεδάκι , πολύ αγαπητό σε όλους μας.

Στην πιο απλή τους εκδοχή , βραστές ή τηγανητές και τις απολαμβάνουμε μια χαρά.

Υλικά:

500 gr. γαρίδες με το κέλυφος ,και όσες έχετε

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

2 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κομματάκια κομμένες

1 σκελίδα σκόρδο

1 σφηνάκι πετιμέζι,

και λίγη καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σήμερα θα τις περιλούσω με μελωμένη σάλτσα , θα τσακωθούμε για την τελευταία που θα μείνει στο πιάτο, όπως κάνουμε εμείς κάθε φορά όταν τις μαγειρεύω κατ' αυτό τον τρόπο.

Σοτάρω τις καθαρισμένες γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτω την καστανή ζάχαρη.

Επίσης σοτάρω με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια προσθέτω τις γαρίδες, τις ντομάτες το αλάτι και πιπέρι, και τις σβήνω με το πετιμέζι προσπαθώντας να κρατήσω λίγα υγρά, για να έχω μια ωραία σάλτσα.

Ακόμη μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε με ότι μας αρέσει, πχ με μακαρόνια με ρύζι ή και με φάβα.

Καλή σας επιτυχία!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio