Θες αθλητικό τουρισμό; Κοίτα πώς το κάνει η Βόρεια Κυνουρία

Τρί, 02/01/2024 - 11:43
Image

Έχω ακούσει και έχω συμμετάσχει πολλές φορές σε συζητήσεις περί αθλητικού τουρισμού, ωστόσο στην πράξη (γιατί καλές είναι οι ιδέες) ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας είναι αυτός που επενδύει πάνω (και) σε αυτό το κομμάτι.

Με σχέδιο, με οργανόγραμμα, με πλάνο, με συνέπεια και με πολύ δουλειά η Βόρεια Κυνουρία βγάζει στην επιφάνεια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής σε στεριά και θάλασσα και συνεχίζει να βάζει το στίγμα της στο αθλητικό GPS της χώρας μας με έντονο χρώμα.

Ναι, όταν μπορείς και φιλοξενείς τόσο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με τόσες πολλές συμμετοχές αποστολών (διότι δεν είναι μόνο οι αθλητές) τότε αυτό λέγεται αθλητικός τουρισμός και οι προεκτάσεις του ξεπερνούν τα απολύτως αθλητικά στεγανά αγγίζοντας κομμάτια τόνωσης της τοπικής οικονομίας πόσο μάλλον δε σε τόσο δύσκολες εποχές.

Στις 11 Φεβρουαρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην έρχεται και πάλι στην Βόρεια Κυνουρία με την διοργάνωση πια να τείνει να καθιερωθεί στην περιοχή, η οποία έχει αγκαλιάσει τους αθλητές οι οποίοι μάλιστα έχουν αγαπήσει αυτό τον τόπο όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει.

Σε αυτές τις τόσο ξεχωριστές αθλητικές διοργανώσεις που έρχονται στην Βόρεια Κυνουρία υπάρχουν και τα πρόσωπα «κλειδιά» όμως πέρα και πρώτα από όλα υπάρχει η βούληση του ίδιου του Δημάρχου του Γιώργου Καμπύλη με κινήσεις αθλητικής εξωστρέφειας τεράστιας εμβέλειας.

Οι συνεργασίες δημιουργούν θεμιτά αποτελέσματα και η Βόρεια Κυνουρία είναι τα τελευταία χρόνια η πιο συνεπής περιοχή αναλαμβάνοντας με μεγάλη επιτυχία σπουδαίες και σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και αυτό είναι κάτι που έχει ξεχωριστή σημασία.

Ολοκληρώνοντας σιγά - σιγά το κείμενό μου, νομίζω πως η Βόρεια Κυνουρία όχι απλά έχει μπει στο πνεύμα αλλά δυνητικά φτιάχνει με σύνεση την δική της κουλτούρα γύρω από το δίπολο αθλητισμός και τουρισμός συνδυάζοντας με απόλυτη επιτυχία και τα δύο.

Αθλητικός τουρισμός κατ’ εμέ είναι να μπορείς να γεμίζεις την περιοχή σου κόσμο, να δουλεύουν ξενοδοχεία και μαγαζιά και συνάμα ο Δήμος και η πόλη να διαφημίζονται σε όλη την Ελλάδα και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας αυτά τα κάνει πράξη.

Αντώνης Χρονάκης, arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Αυτός που υπογράφει το άρθρο δεν έχει ιδέα από το δήμο μας ..
20 μέρες σεζόν πλέον το καλοκαίρι με το ζόρι
Και χειμώνα 9 μήνες τίποτα η απόλυτη νεκρα περιμένουμε τις γιορτές να βγει ο κόσμος έξω αντε και 2-3 εκδηλώσεις ακόμη τέτοιου τύπου...
Πρέπει να γίνει κάτι να αλλάξει άρδην αυτό

Ουτε μια κουβεντα για τον ημιμαραθωνιο των Δολιανων, που γινεται εδω και 7 χρονια, και θα συνεχισει να γινεται. Ακομα και το Κρονιο Περασμα στον Αγιο Πετρο, που ξεκινησε το 2013, δεν αναφερεται ουτε καν...ονομαστικα. Καλο ειναι κυριε Χρονακη και Astrosnews, οταν κανετε ενα αρθρο για τον δημο μας, να αναφερεστε σε ολοκληρο τον δημο...Διαφορετικα, ας αλλαξουμε τον τιτλο της δημοσιευσης. "Ο αθλητισμος στο Παραλιο Αστρος".

Ελπιζω να προκειται για ειλικρινη παραλειψη..

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, έτσι είναι, αλλά αυτές οι προσπάθειες για διεκπεραιωνται με επιτυχία υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες, όπως ο Γιάννης Δαλλιάνης, ο Αλέξης Αρφάνης, ο Χρήστος Κανατάς και βέβαια για να μην θεωρηθεί ότι κάνουμε πολιτική ενδεικτικά τους αναφέρω γιατί ξέρω ότι πάντα κ παντού προσφέρουν έχοντας ή όχι αξιώματα.. Στην πορεία θα πρέπει να αναφερθώ και σε άλλους εξαίρετους συνεργάτες που στην πορεία έγιναν κ φίλοι, απλώς αυτή η μικρή μου παρέμβαση είναι η αρχή.. Ολος ο τόπος μας στηρίζει, μας τιμάει και όσους κ να αναφέρουμε κάποιον θα ξεχάσουμε.. Σας ευχαριστώ!!

Δεν ξέρω αν ο συντάκτης του άρθρου γνωρίζει από τουρισμό.σιγουρα οι διοργανώσεις αυτές μόνο καλό κάνουν στον δήμο μας γιατί τον διαφημίζουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τουριστικό προϊόν.περα από τους αθλητές που έρχονται για να πάρουν μέρος στις αθλητικές αυτές διοργανώσεις και λιγοστούς συγγενείς δεν υπάρχει φίλαθλο κοινό που θα αποτελούσε το τουριστικό κωμματι αυτών των διοργανώσεων.ρωτηστε αυτούς που έχουν τα τουριστικά καταλύματα πόσοι επισκέπτες πέραν από τους αθλητές διανυκτερεύουν κατά την διάρκεια αυτών των διοργανώσεων με σκοπό να παρακολουθήσουν τα αθλητικά αυτά γεγονότα.ελαχιστοι.αθλητικος τουρισμός σημαίνει ότι διοργανώνω ένα αθλητικό γεγονός και προσελκύω χιλιάδες κόσμου να το παρακολουθήσει.ο επισκέπτης της περιοχής θα έρθει αποκλειστικά για αυτό το αθλητικό γεγονός.εδω πέραν τους ντόπιους δεν έρχεται ξένος κόσμος για να παρακολουθήσει τα αθλητικά αυτά γεγονότα.για να μην παρεξηγηθω επαναλαμβάνω ότι μόνο θετικό κάνουν αυτές οι αθλητικές διοργανώσεις στον τόπο αλλά διαφωνώ με την βαρύτητα που δίνει το άρθρο ως προς το τουριστικό κωμματι αυτών των διοργανώσεων.

Ο δήμος πρέπει σοβαρά να προσλάβει ένα άτομο, με εμπειρία εξωτερικού, και υπόβαθρο σε τουριστικά και τη αγορά ακινήτων, να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι. Είναι μεγάλο κρίμα, τόση προσπάθεια και να μη γίνεται συντονισμένα παρά αποσπασματικά!

Πολύ ωραίο το άρθρο . Δε θα πρέπει να ξεχνάμε το Γιάννη Δαλιανη και τον Αλεκο Αρφανη που εργάζονται άοκνα για να φέρουν και να διοργανώσουν τέτοια αθλητικά γεγονότα στην περιοχή μας !

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 17:42 Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ,ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΑΛΛΑ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΥΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ

Μια συμβουλή στον κοουτς Κεφαλόπουλος,ο αθλητής που προπονείται στο δρόμο καλό εινάι να κινείται όχι με πλάτη τ αυτοκίνητα αλλά πάντα στην λωρίδα που μπορεί να τα βλέπει όταν έρχονται...πότε με γυρισμένη πλάτη .Την μια αθλήτρια πριν λίγο καιρό την τσάκισε ένας παππούς .Ο κοουτς μπορεί να πηγαίνει ακολουθώντας με το ποδήλατο του στην απέναντι πλευρά όπως κινούνται τα οχήματα.Πρεπει να είσαι Πόντιος ή χαζός αν μετά από ένα ατύχημα συνεχίζεις την ίδια τακτική στην προπόνηση

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio