Προβλήματα στο ΕΠΑΛ Άστρους - Τι λένε οι γονείς, τι απαντούν οι διευθυντές Εκπαίδευσης

Πέμ, 19/01/2023 - 10:56
Image

Η εκπαίδευση, ένας από τους νευραλγικούς τομείς του κράτους, τα τελευταία δεκατρία χρόνια, από την εποχή των μνημονίων ως σήμερα, βάλλεται ανηλεώς. Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα αφενός της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας -σε Υγεία και Παιδεία έγιναν οι περισσότερες περικοπές στις χρηματοδοτήσεις- και αφετέρου είναι και αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία δεκατρία χρόνια.

Μέσα σε όλα αυτά, και επειδή μια οικονομική κρίση δεν έρχεται ποτέ «μόνη της», οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Η εγκληματικότητα των ανηλίκων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε ποσοστό άνω του 300%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΑΣ, και παράλληλα μέσα στα σχολεία η βία είναι πλέον μια καθημερινή πραγματικότητα.

Για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε σχέση με το σχολείο μάς μίλησε η κυρία Ξανθή Παπούλια, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Άστρους.

Η κυρία Παπούλια υπογράμμισε κατ' αρχάς ότι η διεύθυνση του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς έχουν δώσει πραγματικό αγώνα για να έχει το ΕΠΑΛ Άστρους αυτό το επίπεδο και για να ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα σχολεία. «Είναι ένα σχολείο ''κόσμημα''», μας είπε. Ακολούθως, μας πληροφόρησε ότι στο σχολείο δεν υπηρετεί φέτος ψυχολόγος. «Τα δύο προηγούμενα χρόνια που υπήρχε ψυχολόγος στο σχολείο, πολλά παιδιά, ανώνυμα, είχαν απευθυνθεί εκεί και είχαν επωφεληθεί. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολλές δύσκολες καταστάσεις και στο σχολικό τους περιβάλλον και στο σπίτι τους. Γίνονται τόσα κάθε μέρα, οι ψυχολόγοι είναι απαραίτητοι στα σχολεία, ιδίως τη σημερινή εποχή», επεσήμανε.

Δεύτερον, όπως μας είπε, δεν υπάρχει φιλόλογος και μαθηματικός στην ενισχυτική διδασκαλία στην Ά τάξη. «Πρώτο μέλημα της Πολιτείας θα πρέπει να είναι να καλύπτονται τα κενά στα σχολεία», παρατήρησε.

Για τα όσα μας είπε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μιλήσαμε κατ' αρχάς με τον κ. Δημήτρη Οικονομόπουλο, περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης. Ο κ. Οικονομόπουλος μας απάντησε ότι όλοι προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για όλα τα σχολεία, ωστόσο οι πιστώσεις έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού. Όπως μας είπε, το σχολείο λειτουργεί σύμφωνα με τον Νόμο.

Όλοι θέλουμε να είναι πλήρως στελεχωμένα τα σχολεία μας.

Μάλιστα, όπως μας επεσήμανε, στην Κόρινθο και στην Καλαμάτα υπάρχουν τμήματα ακόμα και 27 παιδιών, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι δίχως προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ακολούθως, επικοινωνήσαμε με τον κ. Ιωάννη Γαληνό, διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας ο οποίος μάς είπε ότι το κόστος είναι τεράστιο για έναν μαθητή να χωριστεί ένα τμήμα -εκτός αυτού, για να γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, υπάρχει ελάχιστος αριθμός παιδιών με ειδικές ανάγκες που πρέπει να φοιτούν στο σχολείο, συγκεκριμένα τρία. Για να χωριστεί το τμήμα στα δύο, όπως μας είπε ο κ. Γαληνός, το κόστος είναι 20.000 ευρώ τον μήνα. Το σχολείο λειτουργεί σύμφωνα με τον Νόμο, μας είπε, και ευχήθηκε και ο ίδιος να υπήρχαν τα χρήματα ώστε να καλύπτονταν όλα τα κενά σε όλα τα σχολεία.

arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Νόμιμο είναι;;;;;;; Τι ορίζει ο νόμος για τον αριθμό των 26 μαθητών;;;;;; Και από πού και πώς προκύπτει το κόστος των 20.000 ευρώ ανά μήνα;;;;; 120 ώρες λειτουργίας ενός τμήματος για έναν μήνα με 10 ευρώ αμοιβή την ώρα (υπερωριακή απασχόληση) δεν υπερβαίνει σε λειτουργική βάση τα χίλια ευρώ. Όταν μάλιστα μέρος των μαθημάτων θα μπορούσε να καλυφθεί από καθηγητές σχολείων που δεν συμπληρώνουν πλήρες ωράριο και εκπαιδευτικοί του σχολείου ΄προσφέρθηκαν να συμπληρώσουν μέρος των μαθημάτων χωρίς αμοιβή... Και 20.000 ευρώ να ήταν το κόστος , τι λογικές είναι αυτές;;;;Να κλείσουμε, τότε, και τα σχολεία γενικά, γιατί είναι πολυδάπανα;;;;Για τα υπόλοιπα οργανικά κενά και αυτά είναι νόμιμα;;;;;
Τελικά, οι διευθυντές της Εκπαίδευσης υφίστανται για να εξυπηρετούν - υπηρετούν τις κυβερνήσεις ή τα σχολεία;;;;

Ένα μεγάλο " ΜΠΡΑΒΟ' σε όλους εσάς που κοινοποιείται δημόσια τα μείζονα για την εποχή μας θέματα.....γιατί αν αδιαφορήσουμε θα κλείσει....και τα παιδιά μας θα φεύγουν εκτός Άστρους για μάθηση...έλεος!!!Όλοι μαζί μπορούμε..

Ρε ξυπνάτε ρεεε.Εδω μιλάμε για τα παιδιά μας!!! Πότε επιτέλους θα καταλάβετε όλοι σας ότι τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας.Τι ζητήσαμε δηλαδή? Αυτά που είστε υποχρεωμένοι να παρέχεται. Λυπάμαι ειλικρινά για τις απαντήσεις που δώσατε.Θα έπρεπε το λιγότερο να ντρέπεστε.
Αλήθεια με τα δικά σας παιδιά όλα καλά? φαντάζομαι στα καλύτερα θα είναι.

Ντροπή να γίνονται όλα αυτά στα σχολεία μας όλοι πρέπει να μιλήσουμε να κινητοποιήσει όλους μας αυτό το πρόβλημα που υπάρχει στο σχολείο μας πρόκειται για τα παιδιά μας για την νεολαία μας.πρεπει γονιός,καθηγητές,η αρχές του τόπου μας να βρούμε μια λύση είναι για την ψυχική υγεία των παιδιών μας κ το μέλλον τους .ντροπή σε όσους μένουν αμέτοχοι

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio