Πλήθος κόσμου στην Καστάνιτσα για την 39η Γιορτή Κάστανου (pics, vid)

Σάβ, 28/10/2023 - 22:12
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Με σύμμαχο τον καλό καιρό δεκάδες επισκέπτες επισκέφτηκαν την Καστάνιτσα στην πρώτη μέρα της 39ης Γιορτής Κάστανου. 

Φέτος η Γιορτή έχει διοργανωθεί εντός του οικισμού και έχει περιπατητικό χαρακτήρα, ξενάγησης, ενημέρωσης και διασκέδασης.

Κατά την είσοδο στο χωριό οι επισκέπτες παίρνουν χάρτη και οδηγίες με τα δρώμενα και κέρασμα με τσάι του βουνού, ζεστό τραχανά και βραστά κάστανα. Στις δύο πλατείες της Γιορτής, Αι. Γιάννη και Καπετάν Γ.Καψαμπέλη ( πλατεία εκκλησίας) θα βρείτε πλούσια γκάμα ειδών φαγητού, όπως βραστή γίδα, χοιρινό με κάστανο, ρεβίθια με κάστανο, χορτόπιτες, τυρόπιτες, σουβλάκια, σφοντύλια, τυρόψωμα, κρασί και τσίπουρο.

Οι επισκέπτες κινούνται στον Δρόμο του Κάστανου κυκλικά μέσα στο χωριό όπου λειτουργεί η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου με διάφορα είδη του Συλλόγου, καθώς γλυκά και τσουρέκια με βάση το κάστανο, το Κέντρο Περιβαλλοντολογικής ενημέρωσης και η αίθουσα Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Βυζαντινό πύργο, την Εκκλησία με το περίτεχνο και σπάνιο τέμπλο της και να ακολουθήσετε οδηγό για περίπατο στα σοκάκια του χωριού και την φθινοπωρινή φύση.

Δείτε εικόνες Παιδικό Εργαστήρι και η Γωνιά της Παραμυθούς για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και περίπτερο ενημέρωσης για την Τσακωνιά την Τσακώνικη διάλεκτο και την ιστορία της.

Ευκαιρία για να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα όπως κάστανα, καρύδια, μέλι άλλα προϊόντα της φύσης, έργα λαϊκής τέχνης κλπ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου προβλέπεται λιακάδα και θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών. Ευκαιρία για εκδρομή στην πανέμορφη Καστάνιτσα.

Περισσότερες εικόνες στο arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Με όλη την καλή θέληση θέλω να πω ότι η γιορτή αυτή έχει γινει μια ξεπετα για χρημα. καλος ο κόσμος που αφηνει χρήμ ααλλά οι υπηρεσίες ειναι χάλια. Φάγαμε σε ταβερνα με τιμές κανονικές και μας τα έφερε σε πλαστικά όλα ποτηρια πηρουνια όλα. Μια επιλογή σαλάτας χωρις να εχει λάδι. Το κάστανο ηταν δειγμα στα φαγητά και η ποιότητα κάτω του μετρίου για 12 ευρώ μερίδες. Στο τέλος κάνεις τόσα χιλιόμετρα να φας σουβλάκι και να αογράσεις ακριβά γλυκά με κάστανο και ααναμνηστικά. Δεν μπορεί στις 2 το μεσημερι να μπαινεις σε ουρά για να πάρεις σουβλάκια μετά απο 1 ώρα και ΑΝ τα πάρεις. Πέρα από αυτά μου αρέσει πως έχει απλώσει η γιορτή σε όλο το χωριό. Ελπίζω του χρονου να διορθωθουν μερικά πράγματα

Ναι ρε παιδιά, σε μια τέτοια γιορτή θα υπάρξουν λάθη και παραλείψεις..είναι απολύτως λογικό! Οι άνθρωποι όμως θα τα συζητήσουν και θα βρουν λύσεις για την επόμενη χρονιά! Δεν είναι εύκολο να εξυπηρετηθούν 3500 άνθρωποι, όποιος δεν έχει ασχοληθεί δεν μπορεί να το καταλάβει! Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την τεράστια ζημιά που έχουν πάθει στην παραγωγή τους..δηλαδή δεν έπρεπε να γίνει η γιορτή φέτος..και στο κάτω κάτω για εμάς είναι μια βόλτα το Σ-Κ, γι αυτούς είναι η δουλεία και η ζωή τους..και όμως το πάλεψαν πάλι!!! Και αξίζουν συγχαρητήρια, σε μεγάλους και μικρούς που συμμετέχουν!!! ΥΓ: Το Σαββατιάτικο πάρτυ όλα τα λεφτα..να καθιερωθεί και να εξελιχθεί κι άλλο!
Μπράβο σε όλους!

Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου της Καστάνιτσας, καθώς και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να γίνει αυτή η υπέροχη γιορτή, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο δεν έχει καμία σημασία. Όσον αφορά το πρώτο σχόλιο ότι είναι μια χρηματική ξεπέτα, θα πρέπει να αναλογιστουμε αν στο τέλος έχουν καλυφθεί τα υπέρογκα έξοδα που μπορεί να έχει μια τέτοια εκδήλωση και θα διαφωνήσω επίσης με το αρνητικό σχόλιο για την εξυπηρέτηση. Οι εθελοντές στην σίτιση είναι άψογοι, με χαμόγελο και ταχύτατοι, όπως είπε και ο δεύτερος σχολιαστής.. 3500 άτομα τη μέρα..και γκρινιάζουμε αν ο ένας πάρει το σουβλάκι του 2 λεπτά αφού πληρώσει.
Υ. Γ...Το βράδυ του Σαββάτου όντως αυτό που ακολούθησε ήταν συγκινητικό.. Εκατοντάδες άνθρωποι χόρεψαν, ήπιαν και διασκέδασαν κάτω απ το φως της πανσελήνου σε ένα διαφορετικό Cocktail party... Rum forest party V.2.
Και του χρόνου με υγεία σε όλους.. πιο δυνατοί, πιο πολλοί, πιο δημιουργικοί.

Εμείς τουλάχιστον το γεμίσαμε κόσμο το χωριό μας και ας μην είμαστε τέλειοι.Εκει στο Παράλιο που όλα είναι τέλεια γιατί δεν υπήρχε άνθρωπος με τα καταμαράν....Δεν υπήρχε και εκεί μέρος να φάνε οι τουρίστες ή μήπως δεν υπήρχαν τουρίστες ΧΑ ΧΑ Τελικά τί προτιμάτε.

Γιορτη για την ξεπέτα και το χρημα???!!!
Αλήθεια φιλε?Για να βάλουμε ομως λίγο τα πράγματα στη θέση τους..
.Προφανώς αναφέρεσαι στην ταβέρνα της πλατείας.Χωρις να θέλω να δικαιολογήσω τα αδικαιολογητα έχεις εν μερη καποιο δίκιο. Εχεις πάει όμως σε πολλές γιορτές με 3500 κόσμο και έφαγες σε γυάλινα πιάτα?
Η ταβέρνα της ρεματιάς παρεπιπτόντως σέρβιρε σε γυάλινα πιάτα και ποτήρια και σε πολύ καλές τιμές.Ο Σύλλογος εξυπηρέτησε πάνω από 3000 επισκέπτες με 10 είδη φαγητού, σε τιμές σχεδόν κόστους,χωρις κανενα παραπονο και σε οικολογικά σκεύη!!.Η γιορτη μας που μέτρα 39 χρόνια ζωής, που έχει τόσο κόσμο που πολυ δύσκολα κάποιοι θα ανταγωνιστουν δείχνει ότι κάτι γίνεται σωστά και όχι για χρήμα και ξεπέτα.Για αυτή τη Γιορτή εργάζονται ανιδιοτελως πάνω από 40 εθελοντές για πολλές μέρες και κυρίως νέα παιδιά Είναι σωστό να τα προσβάλεις έτσι απλά και ανώνυμα??Μάλλον δεν έχεις συμμετάσχει ποτέ σε κάτι αντίστοιχο για αυτό αρθρογραφεις έτσι απαξιωτικα..
Σου προτείνω λοιπόν να αποφύγεις να ξανάρθεις για να μην φας σαλάτα χωρίς λάδι!!!! και να μην πετάς τα χρήματα σου.
Εμεις θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε για ακόμα καλύτερα δρώμενα, προβαλοντας πολιτισμό, κουλτούρα, παράδοση,ήθη,έθιμα, διασκέδαση,τοπική γαστρονομία κλπ,κλπ,κλπ.
Με εκτίμηση Καστανιτσιωτης εθελοντής.

Όταν γίνεται οργανωμένη δουλειά και καταβάλεται υπερπροσπάθεια από τους υπεύθυνους για να είναι όσο το δυνατόν λιγοστά τα παράπονα και να εξυπηρετηθούν όλοι πιστεύω ότι τα όποια αρνητικά σχόλια περισσεύουν.Το τέλειο ποτέ δεν πετυχαίνεται και μάλιστα σε τόση κοσμοσυρροή. Ούτε μπορείς να αποτρέψεις ανθρώπους να μην έρθουν στην γιορτή.Ας επικροτησουμε την επιτυχία της γιορτής και ας ευχηθούμε και του χρόνου. Όσο για τα καταμαράν δεν κολλάει πουθενά το σχολειο.

Φίλοι Καστανιτσιώτες, έχετε καταφέρει με συνέπεια (κάτι που σπανίζει στην περιοχή μας καθώς πολλά ξεκινάνε αλλά λίγα επιβιώνουν) και μεθοδική δουλειά να αναδείξετε και να διατηρήσετε μια υψηλού επιπέδου και φήμης τοπική γιορτή. Μέσα από αυτήν την γιορτή προβάλλεται ο τόπος σας, ωφελούνται οι τοπικοί παραγωγοί, τοπικοί επιχειρηματίες αλλά και συνολικά ολόκληρη η περιοχή με κρατήσεις, επισκέψεις, προβολή στα ΜΜΕ. Επίσης βοηθάτε με αυτόν τον τρόπο στην επέκταση της τουριστικής σεζόν, πέραν της θερινής περιόδου και στον εμπλουτισμό του τουριστικού περιεχομένου ολόκληρης της περιοχής, ώστε να διευρύνεται σταδιακά από το κλασσικό (ήλιος και θάλασσα άντε και κάνα παϊδάκι στα ορεινά).
Επίσης, έχετε ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο σύγχρονης μορφής τουρισμού, της φυσιολατρίας, του αγροτουρισμού, της ποιοτικής επαφής με έναν τόπο.
Όλο αυτό το πετυχαίνετε με τη δουλειά σας και το μεράκι σας που όπως φαίνεται περνάει από γενιά σε γενιά πλέον αφού αυτοί που ξεκίνησαν την πρώτη γιορτή, είτε πορεύονται στην 4η ηλικία είτε μας αγναντεύουν από ψηλά.
Γι' αυτό συνεχίστε όπως γνωρίζετε κι όπως μέσα από την εμπειρία ωριμάζετε. Τα πικρόχολα σχόλια αφορούν συνήθως αδρανείς θεατές της ξαπλώστρας και της καφενειακής καρέκλας. Επιφανειακούς κριτές της πλάκας χωρίς αντίληψη και χωρίς ενσυναίσθηση. Δεν έχετε να απολογηθείτε σε κανέναν. Εμείς σας ευχαριστούμε και θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να συνεργαζόμαστε για το καλό όλης της περιοχής. Είστε πρωτοπόροι, εσείς οδηγείτε τις εξελίξεις.

Θα πρεπει να διαχωρισουμε τον τροπο λειτουργιας μιας ιδιωτικης επιχειρησης κ ενος καλα οργανωμενου project γιορρης. Ενα χωριο στα 850 μ. με ιδιαιτερη μορφολογια εδαφους με ταπεινες υποδομες εξυπηρετησε σε 2 μερες κοντα στα 20 πουλμαν επισκεπτες κ δεκαδες αλλους με Ι.Χ. . Ολα στηθηκαν , διμορφωθηκαν , σχεδιαστηκαν, μονο απο τα χερια των διοργανωτων κ των εθελοντων , ενω οι κατοικοι ανοιξαν ρα σπιτια τους κ τις αυλες τους για να εξυπηρετησουν κ φιλοξενησουν τμηματα της γιορτης. . Μεχρι κ στα υπογεια τους μπηκαμε για να δανειστουμε υλικα. Φρονφισαμε για ποικιλθα εδεσματων κ ναι με μπαλαντερ το σουβλακι μιας κ δινει λυση για οσους δεν τρων κατι αλλο ή ερχονται αργα κ εχουν αδειασει οι κατσαρολες. Δεν ειμαστε ουτε εστιατοριο πολυτελειας ουτε διαθετουμε την υποδομη αλλα δεν εχουμε κ την δυνατοτητα να επενδυσουμε σε τετοια μεγαλεια. Απλα , ταπεινα κ με υπομονη, με θετικη ενεχγεια κ καλοπροαιρετη αντιμετωπιση κ κατανοηση νομιζω οτι ολοι μπιρουμε να απολαυσουμε μια τετοια γιορτη της φυσης, μεσα σε ενα υπεροχο περιβαλλον κ φυσικο τοπιο. Τωρα αν καποιοι περιμεναν λιγο παραπανω στην ουρα , μαλλον δεν μπορουν να κατανοησουν ολα τα ανωτερω κ πρεπει να απευθυνθουν σε αλλου επιπεδου χωρους σιτισης για την εξυπηρετηση τους. Οι γιορτες κ τα πανηγυρια θελουν υπομονη κ καλη διαθεση μιας κ οι παρευρισκομενοι ειναι παντα πολλοι κ ανυπομονοι !

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio