Περίεργο φαινόμενο στο Παράλιο Άστρος (pics)

Πέμ, 04/03/2021 - 18:34
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ένα περίεργο φαινόμενο στο Παράλιο Άστρος, η θάλασσα στη πλαζ προς πόρτες τραβήχτηκε προς τα μέσα με αποτέλεσμα να φανούν οι πλάκες τόσο πολύ για πρώτη φορά.

Η θάλασσα έγινε στεριά και φάνηκαν οι πλάκες. Αυτό οφείλεται στο φαινόμενο της άμπωτης.

Η άμπωτη, το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας. Το φαινόμενο αυτό που επαναλαμβάνεται δύο φορές το 24ωρο οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στη περιστροφή αυτών των ουράνιων σωμάτων.

Σχόλια επισκεπτών

Αυτές οι πλάκες θέλουν βγάλσιμο.απορω γιατί τόσα χρόνια δεν τις έχουν βγάλει.δεν ωφελούν σε τίποτα.απεναντίας αποτρέπουν τους λουόμενους να κολυμπήσουν στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας εντός οικισμού.

Δεν είναι τίποτα μην ανησυχείτε, απλώς σήμερα έχει τα γενέθλιά του ο Κούλης. Σε όλη την Ελλάδα συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Αύριο θα επανέλθει η κανονικότητα. Υπομονή...

Αυτός ο πανασχετος που λέει να βγουν οι πλάκες είναι για πολλά γέλια. Πρόκειται για ιζηματογενή πετρώματα χιλιάδων ίσως και εκατομμυρίων ετών και όχι απλώς δεν τις βγάζεις ούτε καν τις ακουμπάς. Η σιγουριά και η εξυπνάδα των ειδικών του καφενείου έχει βλάψει αυτόν τον τόπο σε ορισμένες όμως περιπτώσεις προκαλεί άφθονο γέλιο.

Εγώ πάντως δεν γέλασα καθόλου με το να βγουν οι πλάκες. Κρατάω όμως την κοιλιά μου με το να μην ακουμπίσουμε τους ιζηματογενείς σχηματισμούς εκατομμυρίων ετών!

προς τον ΕΜΠ, αγαπητέ δεν είναι όλα εξυπνάδες σε δημοσίευμα στην εφημερίδα Κυνουρία φύλλο 517 Απρίλιος 2014 διαβάσαμε 'Ως ειδικός επιστήμων, καθηγητής και ερευνητής στην εδρα Γεωλογίας, Πετρογραφίας, Ορυκτολογίας του Ε.Μ.Π. επί σειρά ετών' ... αναφέρει με λίγα λόγια ότι ψαμμιτικές πλάκες δημιουργήθηκαν από τα λιοζούμια σχετικά πρόσφατα και μπορούν να αφερεθούν, για περισσότερα διαβαστε την εφημερίδα

Το γέλιο δεν είναι μόνο για τα εκατομμύρια χρόνια, ή για τα ιζηματογενή... Το απόλυτο γέλιο προέρχεται από την τάχα μου και μελέτη κάποιου δήθεν γνώστη που ισχυρίστηκαι κάποτε ότι είναι από απόβλητα ελαιοτριβείου..... Από - βλητα.

Εάν όντως ο ειδικός επιστήμων, καθηγητής ερευνητής , γεωλόγος, ορυκτολόγος, πετρογράφος και δεν ξέρω τι άλλο απεφάνθει και δημοσίευσε ότι οι συγκεκριμένες πλάκες είναι ψαμμιτικά δημιουργήματα από λιοζούμια, να μας απαντήσει πρώτα πώς δημιουργούνται οι ψαμμίτες, κάτω από ποιες προϋποθέσεις και πόσες εκατονταετίες , τουλάχιστον απαιτούνται για να γίνουν ψαμμίτες αυτής της μορφής και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε... Διαφορετικά να βάλλουμε τα πτυχία μας προσάναμμα και χαρτί ανάγκης.

Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να ζητήσω συγγνώμη αν κάποιος θίχτηκε από το κάπως δηκτικό σχόλιο μου. Όμως κάποια πράγματα που αποτελούν για εμάς δουλεμένη γνώση και καθημερινότητα όταν σχολιάζονται επιφανειακά και ελαφρά όντως μας προκαλούν γέλιο. Φυσικά οι αγαπητοί σχολιαστές αντίστοιχα έχουν γνώσεις σεβαστές και πολύ καλύτερες από εμένα στο δικό τους επαγγελμα/ειδικότητα, όπου τέλος πάντων αφιερώνουν τον χρόνο και το ενδιαφέρον τους.
Θέλω μόνο να κλείσω λέγοντας πως αυτος ο τόπος, το έδαφος, η γη, η θάλασσα, δεν διουργηθηκαν για να τα 'καταναλώσει' και να τα κάνει κατά γούστα της 1 ή 2 γενιές ανθρώπων. Μπορούμε να απολαύσουμε αυτά τα δώρα της φύσης και ταυτόχρονα να μην τα αλλοιώσουμε. Να συνυπάρξουμε αρμονικά. Καλημέρα σε όλους.

Αυτές οι πλάκες πρέπει να βγουν για να διευκολυνθεί η καθημερινότητα μας τους καλοκαιρινούς μήνες.τωρα τι μας λέει ο ΕΜΠ ιστορίες για αγριους.ειναι προτιμότερο με τις γνώσεις να μας δώσει τα φώτα του για την άλλη παραλία του ατσιγγανουπου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα.

Στην παραλία του Ατσίγγανου 15:42 κανένα κακό δεν γίνεται... Απλά η θαλασσούλα διεκδικεί το δίκιο της εκεί που την μπαζώσανε, κάνανε τις υπερυψώσεις για να φτιάξουν το δρόμο και στη άλλη πλευρά τις πολυκατοικίες. Απλά και κατανοητά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio