Μήνυμα ημέρας για τον εορτασμό της ιστορικής μάχης στα Βέρβενα (vid)

Δευ, 16/05/2022 - 11:02
Image

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της ιστορικής μάχης στα Βέρβενα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Αρκαδίας  Εμμανουήλ Σκαντζός, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, ο κ.  Νίκος Καρκούλης, Πρόεδρος κοινότητας Βερβένων και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Γκαύρος που έδωσαν το μήνυμα της ημέρας.
Ο κ. Σκαντζός ανέφερε ότι η παρουσία του στα Βέρβενα έχει ως στόχο να τιμήσει τους ήρωες του 1821, που συνέβαλαν στην ελευθερία της χώρας μας.


Θα πρέπει με την παρουσία μας και με τις εκδηλώσεις μας να γνωρίζουν οι νεότεροι, να περνάμε το μήνυμα στους νεότερους, να γνωρίζουν την ιστορία μας και τι εμείς οφείλουμε στους προγόνους μας.

Επιπλέον επισήμανε ότι οι εκδηλώσεις αυτές παίζουν άλλον ρόλο τη χρονική αυτή στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία ενώ και ο ίδιος αλλά και ο κ. Λαμπρόπουλος αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών - Οικονομικών - Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή (Μεγαλόπολη) φροντίζουν και τιμούν τα Βέρβενα. Η περιφέρεια τον προηγούμενο χρόνο διέθεσε 4.000 ευρώ για την επιδιόρθωση του δρόμου που οδηγεί στα Βέρβενα ενώ 400.000 ευρώ εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή για να πραγματοποιηθεί η σύνδεση των Άνω Βερβένων με τα Άνω Δολιανά.
Ο κ. Καμπύλης, Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας τόνισε ότι η μάχη των Βερβένων σε συνδυασμό με τις μάχες στο Βαλτέτσι και τα Δολιανά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην  εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα.


Χρέος δικό μας είναι να τιμούμε αυτούς τους προγόνους μας, να θυμόμαστε τους αγώνες τους, να διατηρούμε αυτές τις ιστορικές μνήμες και να πορευόμαστε με εθνική ομόνοια, ομοψυχία και συναίνεση.

Ο κ.  Νίκος Καρκούλης, Πρόεδρος κοινότητας Βερβένων δήλωσε ότι νιώθουν υπερήφανοι για αυτή τη μάχη καθώς ο τόπος τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Η επιλογή του τόπου ως στρατοπέδου από τον Κολοκοτρώνη έγινε λόγω  της στρατηγικής του θέσης, της ισχυρής κτηνοτροφίας που διέθετε και της φιλοξενίας των κατοίκων της.
Τέλος, ο πρωην αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Γκαύρος , ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Βερβενιώτες όπου και να βρίσκονται. Κλείνοντας επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να παραδειγματίζονται οι νέοι από την ιστορία των προγόνων μας, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα ζωντανή και δημιουργική.

 

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio