ΚΟΒ Βόρειας Κυνουρίας: Ντροπή η απόφαση του ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας για ονοματοδοσία δρόμων της ΤΚ Ξηροπηγάδου με ονόματα φασιστών

Παρ, 05/04/2024 - 18:22
Image

Είναι γνωστό πως ο καπιταλισμός είναι συνυφασμένος με τον φασισμό κι αυτό αποδεικνύεται ιστορικά, απ’ όποια πλευρά κι αν έχει γραφεί η ιστορία. Όσο όμως κι αν δεν αποτελεί έκπληξη, σίγουρα αποτελεί ντροπή η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την ονοματοδοσία δρόμων του Ξηροπηγάδου.

Δημοτική αρχή και αντιπολίτευση υπερψήφισαν την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου και αποφάσισαν να δοθούν σε δρόμους του χωριού το όνομα του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά καθώς και το όνομα του διορισμένου από τη Χούντα προέδρου της τοπικής κοινότητας κατά την επταετία 1967-1974.

Το ιστορικό «ΟΧΙ» δεν το είπε ποτέ ο Ιωάννης Μεταξάς στους Ιταλούς ομοϊδεάτες του, το ιστορικό «ΟΧΙ» το βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός. Όσο και αν το καθεστώς του προβάλλεται ως σχετικά ήπιο συγκριτικά με αυτό του Παπαδόπουλου από τα σχολικά βιβλία ιστορίας, ο Μεταξάς ήταν υπεύθυνος για χιλιάδες συλλήψεις και εκτοπίσεις, για βασανιστήρια και δολοφονίες κρατουμένων, για λογοκρισία και επιβολή εκπαιδευτικών τελών, που απέκλειαν τα φτωχά στρώματα από τη μόρφωση (ίσως αυτός είναι ένας λόγος για να τον τιμήσουν οι υπέρμαχοι των ιδιωτικών Πανεπιστημίων).

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει τους δεσμούς των τοπικών αρχών με την άκρα δεξιά, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς διαφαίνονταν στα «πολυσυλλεκτικά» ή «υπερκομματικά» τους ψηφοδέλτια.

Δεν είναι παρά μια ακόμα προσπάθεια άμβλυνσης του εγκληματικού χαρακτήρα αυτών των καθεστώτων στη συνείδηση του κόσμου, σε συνέχεια της τακτικής της κυβέρνησης για βαθιά συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Τρία χρόνια μετά την καταδικαστική απόφαση για την ηγεσία της ΧΑ, ας θυμηθούμε τα λόγια του Μπρεχτ σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».

Δε θα δείξουμε καμία ανοχή στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας.

Συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής  και καλούμε κάθε σκεπτόμενο προοδευτικό άνθρωπο να την εκφράσει έμπρακτα στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.  

4/4/24

Δελτίο Τύπου

Σχόλια επισκεπτών

Τόσα ονόματα επιστημόνων, καλλιτεχνών, πολιτικών και άλλων σημαντικών ανθρώπων υπήρχαν διαθέσιμα! Αλλά και διαφόρων ιστορικών περιοχών.
Του δικτάτορα πήγατε και βάλατε?
Αυτό για να καταλάβουμε λίγο τον τρόπο που σκέφτεται η δημοτική αρχή! Ειλικρινά ντροπή!

Τα συντρόφια ξεχνάνε ότι ο φασίστας είπε όχι στον ναζιστή Μουσολίνι και Χίτλερ, σε αντίθεση με τους δικούς τους που ούτε συμμετείχαν στην εθνική αντίσταση πάρα.μόνο όταν ο Χίτλερ χτύπησε την μαμά σοβιετ

Είναι όντως γνωστό και απολύτως αποδεκτό πως ο φασισμός, είναι συνυφασμένος με τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. Ο κομμουνισμός (και μάλιστα της εποχής εκείνης);
Για το σύμφωνο ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ -ΜΟΛΟΤΩΦ και το γεγονός ότι μοίρασαν την Πολωνία οι δυό τους έχεις να μας πεις κάτι; Άραγε αν δεν του επιτηθετο ο Χίτλερ (που μέχρι τελευταία στιγμή δεν το πίστευε), είναι σίγουρο ότι ο Στάλιν θα έμπαινε στον πόλεμο εναντίον των Ναζί; και τελειώνοντας το ΟΧΙ πρώτα το είπε ο Μεταξάς και το επικύρωσε ολόκληρος ο ελληνικός λαός με τον αγώνα του και τις θυσίες του. Ο Μεταξάς ούτως ή άλλως δεν μπορούσε για γεωστρατηγικούς λόγους να πει (ΝΑΙ) και αυτό το ήξερε. Αναμφισβήτητα είναι υπεύθυνος για χιλιάδες συλλήψεις, εκτοπίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες κομμουνιστών.
Αντίστοιχα για τον Στάλιν και για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που δολοφονήθηκαν στα Γκουλάγκ και όπου αλλού έχεις άποψη;
Κατά τα άλλα συμφωνούμε.

ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ/ΚΟΒ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Ετσι για να επαληθευτεί αλλη μια φορα το...¨αυτοί είστε"!!!
Ο όρος Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης ή Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ (επίσημα: Γερμανοσοβιετική Συνθήκη) χαρακτηρίζει το σύμφωνο μη επίθεσης που υπέγραψαν στις 23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα ο Υπουργός Εξωτερικών της ναζιστικής Γερμανίας Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Βιατσεσλάβ Μιχάηλοβιτς Μόλοτοφ .
Τη συνθήκη αυτή επικύρωσε το Ανώτατο Σοβιέτ, οκτώ ημέρες μετά, στις 31 Αυγούστου.

Άκου τι σκέφτηκαν οι ανεγκεφαλοι! Κολοκοτρώνης, Νικηταράς, Παπαναστασίου, Λαμπράκης, Αρκάδες πού έγραψαν ιστορία. Καί πολλοί ακόμα από όλους τούς χώρους. Μυαλό υπό το μηδέν!

Εάν θέλετε να βάλετε ένα δρόμο σε μια πλατεία βάλτε το Όνομα του Δαουλακου βοήθησε παρα πολλά παιδιά χωρίς κομματικά κριτήρια και κανένα όφελος δεν θα ματώσει μύτη κ κ για δέστε καί τους δρόμους του Άστρους μόνο Καθηγητές γιατί καθηγητές αποφάσισαν οι Καλαμαραδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio