Η βροχή «φούσκωσε» τον «Χάντακα» και λίμνες νερού δημιουργήθηκαν στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Παρ, 01/03/2024 - 15:19
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Η κακοκαιρία «Έμιλ» που έχει εισβάλει στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες έχει φέρει αρκετή βροχή δημιουργώντας μάλιστα και προβλήματα όπως συνέβη και στην Βόρεια Κυνουρία και δη στο Παράλιο Άστρος.

Το κύμα της κακοκαιρίας με το αρκετό νερό που έχει πέσει εδώ και λίγες ώρες είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει ο «Χάντακας» κατεβάζοντας στο Παράλιο Άστρος χώματα σε δρόμους προκαλώντας προβλήματα σε διάφορα σημεία.

Παράλληλα, ο όγκος νερού που έχει πέσει στο Παράλιο Άστρος είναι τέτοιος που υπερχείλισε και δημιούργησε μικρές εστίες λίμνης σε διάφορά μέρη όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο αναγνώστη.

Η κακοκαιρία «Δωροθέα έχει «χτυπήσει» παραλιακά μέρη αφού και στο Ναύπλιο έχουν καταγραφεί πλημμύρες και ζημιές.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Ο χάντακας φουσκώνει γιατί δεν έχε ιπου να αδειάσει τα νερά. Εκεί που δείχνετε είναι στο τελείωμα στο νεκροταφείο που γεμίζει και με θαλασσινό νερό όταν έχει κύμα. Πρέπει να ανέβει ο χάντακας γιατί είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας και να καταλήγει μέσα στη θάλασσα το νερό του. Αλλιώς κοροϊδευόμαστε χαντακόλατρες και χαντακόμάχοι

'Όταν πριν από πολλά φυσικά χρόνια άρχιζε η οικοδομική "ανοιξη" του Παραλίου, κανείς δεν σκέφτηκε οτι αφού όπως πήγαιναν τα πράγματα κάποια στιγμή θα γινόντουσαν όλα... τσιμέντο ; 'Όταν έσκαβαν τα θεμέλια των πολυκατοικιών και στα δυο μέτρα μεσοσταθμιστικά έβγαινε η θάλασσα αυτό δεν έλεγε κάτι; Ποια μέριμνα υπήρξε για αγωγούς απορροής των ομβρίων τουλάχιστον υδάτων ; Και λέω "των ομβρίων τουλάχιστον υδάτων" γιατί κάποια...άλλα ύδατα κάποιες πονηρές!!!! ώρες ,ξέρετε και καταλαβαίνετε τώρα!!!!! 'Οταν οι κατασκευές εμποδίζουν φυσικές ροές τι περιμένετε; Αλλά είπαμε ...Ο καθ ένας τη βολή του... Οσο για τους παρα-ΧΑΝΤΑΚΙΟΥΣ ή μη, δεν έχουν φόβο ..... Υπάρχουν τόσα τεχνητά, βλέπε οικοδομές, αλλά και φυσικά εμπόδια που ο περίφημος ξεροπόταμος Τάνος, δεν θα καταδεχτεί καν να χαλαλίσει τα νερά του εάν και όταν αποφασίσει να κατεβάσει για να ξε-πλύνει το παράλιο...Άλλοι είναι οι λόγοι της βαβούρας σχετικά με την διευθέτηση ή μη του ΧΑΝΤΑΚΑ. Φίλοι Παραλιώτες και λοιποί επενδυτές μόνοι σας την κάτσατε την βάρκα, αν και παραθαλάσσιοι...Τώρα γιατί σκούζετε;

Με τον πιο επίσημο τρόπο, ο δήμαρχος έχει λάβει γνώση των συνεπειών, σε περίπτωση που γίνει το έργο!
Εάν προκύψει η οποιαδήποτε καταστροφή από πλημμύρες κλπ και χαθούν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές, ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη σε ποινικό και αστικό επίπεδο! ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ 《ΔΕΝ ΉΞΕΡΑ》Ή 《ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΘΕΣΗ 》.
Θα δικαστούν κανονικά γιατί έχουν λάβει πλήρη γνώση!
Αφήσε τον χάντακα στην ησυχία του δήμαρχε και αν θέλεις να κάνεις καλό στο χωριό ασχολήσου με άλλα θέματα όπως:
το κάστρο,
την ανάπλαση της οδού Καλλίτση,
το δίκτυο του νερού,
τον βιολογικό κ.α.

Ο αναγνώστης που έδωσε τις φωτογραφιες το μόνο που κατάφερε είναι να σπείρει τον πανικό και να δημιουργήσει επίτηδες λανθασμένες εντυπωσεις. Μάλιστα, φρόντισε να το δώσει και σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, με αποτέλεσμα ετεροδημοτες συγγενείς και φίλοι που έχουν περιουσίες ή σπίτια εδώ να μας καλούν αναστατωμένοι για να μάθουν τι έχει γίνει. Κρίμα μόνο αυτό έχω να πω. Είσαι και άνθρωπος των γραμμάτων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio