Το έθιμο του "Κουτσοφλέβαρου" στο Άστρος. Οι "Πειρατές" και πάλι ξεσήκωσαν (pics,vid)

Τρί, 28/02/2023 - 23:32
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ο Λάμπρος και η παρέα του, οι πασίγνωστοι μας "Πειρατές" σε ένα έθιμο που πλέον έγινε λατρεία, αναβίωσαν και πάλι τον "Κουτσοφλέβαρο", τον διωγμό δηλαδή του Φλεβάρη και του χειμώνα. Από νωρίς το απόγευμα, μηχανάκια και αυτοκίνητα, έδεσαν στο πίσω μέρος τους, κατρουτσια, τενεκεδακια, κουδούνες και ότι άλλο θα μπορούσε να κάνει θόρυβο και ξεχύθηκαν στους δρόμους όλων σχεδόν των πεδινών χωριών του Δήμου μας. Όπου και αν περνούσαν οι κάτοικοι έβγαιναν στους δρόμους και κυριολεκτικά κάποιες φορές αποθέωσαν το πέρασμα τους. Τελικός προορισμός των "Πειρατών" η κεντρική πλατεία του Άστρους. Εκεί είχε στηθεί αφανός, ψησταριές, μουσική και κόσμος που περίμενε τα μηχανάκια ώστε να ξεκινήσει το γλέντι που κράτησε μέχρι αργά.

Ακόμα μια φορά, λοιπόν, οι "Πειρατές" με την προσωπική προσφορά και στηριζόμενοι στις δικές τους ,αστείρευτες δυνάμεις και δυνατότητες, εντυπωσίασαν τόσο με το καρναβαλικό τους άρμα, όσο και με την διατήρηση του εθίμου του "Κουτσοφλέβαρου", κάνοντας και εμάς να γινόμαστε γραφικοί, σχολιάζοντας ότι η συγκεκριμένη παρέα, μπορεί και πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Η απόλυτη ξεφτίλα.Αν αυτή είναι η παράδοσή μας ,είμαστε υπεύθυνοι για την σημερινή μας
κατάντια.Το όλο σκηνικό παραπέμπει σε τριτοκοσμικές,ασιατικές κοινωνίες σε Πακιστάν και Ινδία.

Αν αυτό θεωρείται αναβίωση εθίμου τότε "πλανάσθαι πλάνην οικτράν"
Η καγκουριά σ' όλο της το μεγαλείο...
Εξάλλου τί άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μία κοινωνία
δυσπροσάρμοστων και επιθετικών ατόμων στην οποία δυστυχώς συνυπάρχουμε...

Αυτά τα παιδιά συντρέχουν σε καλό σε κακό και σε ότι κι αν συμβαίνει στον Τόπο...πέσατε να τα φάτε που συμμετέχουν σε τόσες Πολιτιστικές Δράσεις με δικά τους έξοδα και κέφι και μεράκι.
Καλά που υπάρχουν και αυτά να ακούγεται και κάτι στο Άστρος που τα κλεισατε και φιμωσατε όλα από μαγαζιά μέχρι τα μυαλά σας..

Μια χαρά σωστοί και με τα κρανη τους τα παιδιά...

Συνεχίστε έτσι μερικοί και θα βλέπετε στο Άστρος ανάπτυξη με τα κυάλια..

Σας εφταιξαν οι Άνθρωποι.

Και του χρόνου να λέτε και με υγεία!!

Πώς θα αποδείξουμε ότι είμαστε ακόμα σε ημιαγρια κατάσταση;; Όλα αυτά, μασκαραλικια, καρναβάλια κλπ.περα από το ότι είναι αντιχριστιανικά, είναι ξενόφερτα αισχη. Καμμία παράδοση καί κανένα έθιμο ελληνικό δεν έχει σχέση με αυτούς τούς παροξυσμούς καί αυτές τίς αηδιες. Βαρβαρότητες άνευ ουσίας και άνευ νοήματος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio