Εικόνες ντροπής από τον Ατσίγγανο - Όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές, δείξτε ατομική ευθύνη (pics)

Δευ, 01/06/2020 - 10:40
Image
Image
Image

Εκατοντάδες χιλιάδες απορρίμματα, όπως αποτσίγαρα, κομμάτια πλαστικού, καπάκια μπουκαλιών, πλαστικές σακούλες, χάρτινες συσκευασίες κείτονται κάθε χρόνο στις ελληνικές παραλίες.

Τα απορρίμματα κατακλύζουν τις ελληνικές παραλίες και, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, από τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2019, που έγινε την περασμένη χρονιά από μέλη της HELMEPA και πολλούς εθελοντές συγκεντρώθηκαν 13 τόνοι απορριμμάτων από παραλίες σε 73 χλμ. ακτογραμμής αλλά και στον βυθό.

Η εικόνα που παρουσιάζει η γνωστή παραλία στη Βόρεια Κυνουρία μαρτυρεί το μέγεθος του προβλήματος, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκινήσει για τα καλά το καλοκαίρι και ήδη τα απορρίμματα έχουν ξεχειλίσει τους κάδους και είναι σφηνωμένα ανάμεσα στα δεντράκια της παραλίας.

πλαστικά

Όπως μας καταγγέλλει και αναρωτιέται αναγνώστης του AstrosNews.gr αποστέλλοντάς μας τις ακόλουθες φωτογραφίες, αυτής της παραλίας της αξίζει «Γαλάζια Σημαία»;

Να αναφέρουμε ότι ο «Ατσίγγανος» έχει λάβει από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζια Σημαία, βράβευση.

Ευκόλως εννοούμενο είναι ότι τα απορρίμματα που δεν μπορέσαμε, παρά τις προσπάθειες, να απομακρύνουμε από την παραλία στην οποίαν διασκεδάσαμε, παίξαμε και κολυμπήσαμε, θα καταλήξουν στην θάλασσα με το πρώτο αεράκι και την επόμενη φορά θα κολυμπήσουμε μαζί τους, εμείς και τα παιδιά μας.

Να θυμάστε όταν ο κάδος απορριμμάτων είναι γεμάτος, μπορούμε μεταφέρουμε κατά την αποχώρησή μας από την παραλία τα απορρίμματά μας σε άλλον πλησιέστερο κάδο, αφήνοντας την παραλία καθαρή όπως ήταν και πριν από την επίσκεψή μας.

Δεν μπορεί πάντα ένας δημοτικός υπάλληλος να τρέχει από πίσω μας, δεν είναι δύσκολο να δείξουμε ατομική ευθύνη, τους προηγούμενες μήνες φάνηκε ότι μπορούμε!

Όχι Σκουπίδια, όχι Πλαστικά σε Θάλασσες και Ακτές, μας τα έλεγε και ο γλάρος...

Σχόλια επισκεπτών

Ένας λουόμενος έχει μαζί του ένα σωρό πράγματα και το βαραίνουν τα σκουπίδια του; Για οποιοδήποτε λόγο δεν βρήκε κάδο, ή ήταν γεμάτος ο κάδος, πρέπει να τα πετάξει κάτω. Που είναι η μάθηση, που είναι η λέξη σεβασμός; Τι πράγματα είναι αυτά; Ευτυχώς είναι μια μικρή μερίδα ανθρώπων που το κάνει αυτό. Αν τους φταίει η δημοτική αρχή, ή αν θέλουν να εκδικηθούν με τις εικόνες τη δημοτική αρχή, ας βρουν άλλο τρόπο και όχι να βρωμίζουν το χώρο. Ίσως και στο σπίτι τους;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΥΤΕΣΗ ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ;; ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;; ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΩΡΕΕΕΕ. ΔΟΥΛΈΨΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΕ!!!! ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΜΠΆΝΙΟ ΣΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΜΑΤΑ;;; ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΊΛΑ.. Η ΓΑΛΆΖΙΑ ΣΗΜΑΊΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ

Αλήθεια την αποχέτευση δεν την καμάρωνε ο Μαντάς για έργο; 10 χρόνια λέγανε οι Σκαντζομαντάδες κάναμε αποχέτευση και κάναμε αποχέτευση. Που είναι ρε τα έργα σας Σκαντζομαντέοι; Όπως το λιμάνι μισιακό και διαλυμένο και φτούνο;

Καλα είμαστε εμείς απαράδεκτοι που τα πετάμε ,(σε κάθε βόλτα στην παράλια του Ατσίγγανου μαζεύω και μια σακούλα σκουπίδια)αλλα και ο Δημος ειναι άστα να πάνε ,ειναι ενα κομματι ιδικά ανάμεσα στην κατασκήνωση και το Mayo που μαζεύει παρα πολλες οικογένειες και ειναι παρατημένο στην τύχη του ,δεν συζητάω για αλλαξιερες και ντουζιέρες αλλά ούτε ενα κάδο ?Είχε έναν πριν κατι χρόνια και τον εξαφάνισαν και αυτόν

Πέρα από την ατομική ευθύνη που έχει γίνει καραμέλα θα πρέπει να υπάρξει κ η απαραίτητη μέριμνα από την πολιτεία ώστε να μπορεί να απαιτηθεί ατομική ευθύνη. Στον Ατσίγγανο παρότι παραλία όπου γεννούν θαλάσσιες χελώνες δεν υπάρχει τίποτα οργανωμένο, λουόμενοι παντού, κάδοι πουθενά κ ο καθένας μπαζώνει κ ξεμπαζώνει ότι του Αρέσει.
Δήμος, Δασαρχείο κ Φορέας Διαχείρισης Αφαντοι..... Περαστικά μας κύριοι κ να αναζητούμε την ατομική ευθύνη αφού πρώτα διασφαλίσουμε την πολιτειακή!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio