Δήμος προς τους πολίτες: Πρόστιμα σε όσους δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους

Τρί, 07/07/2020 - 13:19
Image

Επισημαίνουμε – Υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των ιδιοκτητών,  νομέων ή επικαρπωτών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός του Δήμου, για εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και των σχετικών διατάξεων του Ν. 3852/2010.    

Σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 28 του κανονισμού καθαριότητας, οι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπέδων:

  • οφείλουν να διατηρούν τα ακίνητά τους πάντοτε καθαρά, ακόμη και όταν τρίτοι παρανόμως εναποθέτουν εντός αυτών απορρίμματα.
  • οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα (κλάδεμα, κούρεμα, κλαδιών και φυτών που εξέχουν της ιδιοκτησίας τους) για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων έμπροσθεν της ιδιοκτησίας τους.
  •  οφείλουν, τέλος, να προβαίνουν σε τακτική καθαριότητα και αποψίλωση της αυτοφυούς βλάστησης εντός αυτών για λόγους πυροπροστασίας. 

Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω διατάξεων, ο  Δήμος προβαίνει στην αποκατάστασή της και καταλογίζει όλες τις σχετικές δαπάνες σε βάρος των υπευθύνων.

Επιπλέον σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του χώρου και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Κατσής Δημήτριος

Σχόλια επισκεπτών

Κόψτε τις μ_____ες εκεί στο Δήμο. Εάν έχω χρόνο θα το καθαρίσω, δεν θα μου πείτε εσείς τι θα κάνω. Βάλτε καμία φωτιά στα σκουπίδια πρώτα. Που θα μου βάλετε και πρόστιμο. Αιντε από κει ξερολες.

Δημότη 16:40 Το θέμα είναι να βρεις το χρόνο για να κάνεις αυτό που ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κάνεις . Γιατί αν δεν το κάνεις όταν θα επιβληθούν τα νόμιμα, η φωτιά θα σου μπει κάπου αλλού !!!

Νομίζω ότι πριν προβούν οι δημοτικές αρχές σε κάποια από τις παραπάνω ενέργειες καλό είναι να ενημερώνουν τους υπόχρεους (που ο δήμος θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους) ώστε να φροντίζουν οι ίδιοι για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.
Η λογική των προστίμων, που ορίζονται από προ-μνημονιακούς νόμους, δεν ταιριάζει στην μεταμνημονιακή εξαθλίωση του κοσμάκη.
Η υποβολή μήνυσης με βάση το άρθρο 433 .............τι να πει κανεις?
Αν οι πολίτες έκαναν μηνύσεις και αγωγές στις δημοτικές αρχές κάθε φορά που τα πεζοδρόμια ήταν γεμάτα ξερόχορτα και οι πλατείες με σκουπίδια..........

μην καθαριζετε τιποτα , κανενα χωραφι , αφηστε τα να κανουμε κακο στη δημοτικη αρχη . Τι με νοιαζει εμενα αν το γειτονα θα τον φανε τα ποντικια και τα φιδια ??εγω ετσι κι αλλιως εγω αλλου μενω . Το δικο μου σπιτι ειναι στη θαλασσα δεν προκειτε να καω σε μια φωτια . Αν σε ενοχλει το οικοπεδο μου να το καθαρισεις με δικα σου εξοδα κυριε γειτονα

Αν όλοι είχαμε σαν αρχή ότι η ελευθερία μας φτάνει ως το σημείο που δεν μπαίνουμε στα όρια του άλλου, τότε ούτε τιμωρίες ούτε πρόστιμα θα χρειάζονταν.Έτσι λοιπόν και στην προκειμένη περίπτωση επειδή σέβομαι το γείτονα και την ευρύτερη κοινωνία γενικώς καθαρίζω την ιδιοκτησία μου για να μην τους ενοχλώ και για να μην τους προξενήσω κάποια ζημιά με την αμέλειά μου.

Πολύ σωστά τα λέει. Πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ιδιοκτησία σημαίνει και υποχρεώσεις. Αν κάποιος δεν έχει τον χρόνο να καθαρίσει το οικόπεδό του, τότε να προσλάβει συνεργείο να του το καθαρίσει. Αν επίσης δεν έχει ούτε αυτά τα ελάχιστα χρήματα που απαιτούνται για τον καθαρισμό και κατ'επέκταση την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, τότε ας προβεί σε πώληση, ώστε να απαλλαγεί από τος υποχρεώσεις αυτές. Δεν μπορούμε πάντοτε να κατηγορούμε την μία ή την άλλη δημοτική αρχή και γενικότερα το κράτος ότι δεν πράττει τα ορθά, όταν την ίδια ώρα εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να αλλάξει αυτή η κουλτούρα του Έλληνα, η οποία δημιουργεί χρόνια προβλήματα στην χώρα.

Κλαδιά και χορτάρια πρέπει να τα τακτοποιούμε σε δέματα δεν τα αφήνουμε χύμα σωρούς δίπλα σε κάδους για να μπορούν οι εργάτες καθαριότητας να τα φορτώνουν.Αν ήταν σε δέματα χόρτα κακώς τα άφησαν .Αν ήταν σκόρπια παρατημένα δίπλα στον κάδο καλώς δεν τα πήραν.

Ανώνυμε 00.00 υποχρέωση το βλέπεις εσύ και όχι εγω. Στο ΣΠΊΤΙ ΜΟΥ θέλω δάσος. Στο δικό σου κάνε ότι θες, αρκετά με τις πονηριες σου. Βαρεθήκαμε με την κάθε παπαρια του καθενος, πρέπει κάποιος να σας τα πει λιγάκι διαφορετικά γιατί πηρατε αερα πολυ.

Πολύ σωστά λέτε κύριοι της δημοτικής αρχής αλλά δεν έχω δει να καθαρίσετε ένα δρόμο στην περιφέρεια του δήμου παρά μόνο το Παράλιο σας ενδιαφέρει γιατί άραγε βγείτε και στα χωριά και εκεί ζουν άνθρωποι που κινδυνεύουν να σκοτωθουνε από τα κλαδιά και τα χόρτα που έχουν κλείσει το ένα ρεύμα του δρόμου αλλά τα κλαδιά του γείτονα σας ενοχλούν τα δικά σας δεν τα βλέπετε δώστε λοιπόν το παράδειγμα πρώτοι και αφήστε τα πρόστιμα και τις απειλές ....

Εσείς όλοι οι ...μοσχόμαγκες που ουσιαστικά σιχτιρίζετε την προτροπή των δημοσίων υπηρεσιών και οργάνων να καθαρίσετε όπως από το νόμο έχετε υποχρέωση κάθε είδους εν δυνάμει υλικό που θα προκαλούσε ή θα ενίσχυε μια πυρκαγιά, εύχομαι έτσι για την..."αλητεία" να πιάσει μια μικρούλικη φωτιά ΜΟΝΟ στη δική σας την περιουσία εξ αφορμής της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς σας και τότε να σας δω πως θα τσιτσιρίζετε κι εναντίον ποιου. Η περιουσία η δική μου και των άλλων γειτόνων σας δε σας φταίει σε τίποτα.

πολυ καλα τα λετε κυριοι της δημοτικης αρχής για καθαρισμο των οικοπέδων μας αλλα δεν κανετε σωστά τη δουλεια σας. Διοτι μπορει να καθαρίσατε ολο το δημο με τρακτερ μεγαλο για 200 τουλαχιστον ωρες ,μπορει να δουλευουν ασταματητα οι υπαλληλοι του δημου ,μπορει τα μηχανηματα εργου να εχουν παρει φωτια ,αλλα ρε φιλε το δικο μου οικοπεδο δεν το καθάρισες αρα δεν εισαι καλος .Μαντα θα λες και θα κλαις . μεγαλα λογια

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio