Αυξάνονται τα αδέσποτα σκυλιά στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Τρί, 02/05/2023 - 20:43
Image
Image

Όλο και αυξάνονται τα αδέσποτα σκυλιά στο Παράλιο Άστρος.

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του Astrosnews.gr έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετά νέα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή. Όπως αναφέρει ο αναγνώστης ευτυχώς προς το παρόν δεν έχουν κάνει επιθέσεις, αλλά το μόνο πρόβλημα που προκαλούν είναι να σκίζουν τις σακούλες των απορριμμάτων καθώς πεινάνε, με αποτέλεσμα να σκορπίζουν σκουπίδια στον δρόμο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που έστειλε αναγνώστης

Video

Σχόλια επισκεπτών

Τα σκυλιά που έχουν έρθει μέχρι τώρα είναι άκακα, δεν πλησιάζουν εύκολα παρόλο που χαίρονται γιατί φοβούνται.Όσο για την τροφή τους ίσως είναι καιρός να μπουν ποτίστρες και ταίστρες για να μην υπάρχουν προβλήματα με τα σκουπίδια.Πρέπει επιτέλους ο δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην αφήνονται τα ζώα στη μοίρα τους. Αρκετοί κάτοικοι με δικά τους έξοδα φροντίζουν όσο μπορούν για τη σίτιση αυτών των ζώων αλλά αυτό δεν αρκεί.Ο δήμος πρέπει επιτέλους να δείξει έμπρακτα και συντομα τα φιλοζωικά του αισθήματα γιατί είναι γνωστό τι συμβαίνει σε περιόδους καλοκαιριού.Και σίγουρα επειδή όλοι όσοι ενδιαφέρονται για αυτά τα ζώα τα γνωρίζουν οι τυχόν ξαφνικές εξαφανίσεις τους ή ξαφνικοί θάνατοι δεν θα μείνουν αναπάντητα ερ ωτήματα και ούτε θα είναι καλή διαφήμιση για τους επισκέπτες της περιοχής.Μια σωστά οργανωμένη και πολιτισμένη κοινωνία δεν "θάβει" τα προβλήματα που προκύπτουν αλλά τα αντιμετωπίζει εγκαίρως δίνοντας μαθήματα πολιτισμού και ευαισθησίας.

Ας ξεκινήσουμε από την ευθύνη του κάθε ιδιοκτήτη, που για οποίο λόγο αποφασίζει να πάρει κατοικίδιο, αλλά στη διαδρομη αλλάζει γνώμη και το εγκαταλείπει, στο Παράλιο Άστρος ή όποιο άλλο μερος. Και που για να αποφύγει τις ευθύνες του υποβάλλει το ζώο σε αυτοσχέδιες επεμβάσεις αφαίρεσης τσιπ, δεσίματα με σύρμα για να μην τον ακολουθήσει και άλλες απάνθρωπες τακτικές που ουκ ολίγες φορές έχουμε δει...
Κανένας Δήμος δε θα χρειαζόταν να επέμβει, αν όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς αναλάμβαναν την ευθύνη τους, με αγάπη και σεβασμό στο σύντροφο που οι ίδιοι επέλεξαν...

Συμφωνώ απόλυτα με τη Χριστίνα και τις συναφείς ανώνυμες τοποθετήσεις στο ίδιο μήκος κύματος.
Η περιοχή είναι τουριστική. Η εικόνα της προβάλλεται κι επηρεάζεται από τα Μέσα. Τόσο οι ντόπιοι όσο κι οι τουρίστες έχουν κι ενσυναίσθηση και συνείδηση και πολλοί φροντίζουν συνανθρώπους και ζώα. Οπότε απαιτείται Ανθρωπιά. Ας συνεκτιμηθεί λοιπόν προτού οποιοσδήποτε κινηθεί προς οποιαδήποτε ενέργεια εις βάρος των ζώων.
Προς τον Αστρινό παραπάνω: και πού να τα πάει ο Δήμος; Ο νόμος ορίζει επανένταξη και να είναι ελεύθερα (στην περίπτωσή μας λοιπόν στο Παράλιο Άστρος). Ας μελετηθεί λοιπόν το πού μπορούν να τοποθετηθούν ταΐστρες, ποτίστρες, τροφή σε επάρκεια.
Καλό είναι να στηριχτεί το καταφύγιο της φιλοζωικής Τρίπολης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio