Ανευθυνότητα: Λύματα στην παραλία Πόρτες στο Παράλιο Άστρος (pics)

Σάβ, 16/05/2020 - 19:02
Image
Image

Πρώτο πραγματικά ζεστό Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία και με τις θερμοκρασίες να φθάνουν στα ύψη οι παραλίες γέμισαν κόσμο. Μια απολαυστική βουτιά στα δροσερά νερά της θάλασσας των ακτών του Παραλίου Άστρους είναι η μόνη διέξοδος για πολλούς κατοίκους των γύρω περιοχών, προκειμένου να χαρούν μια δροσερή μέρα πλάι στη θάλασσα.

Το όνειρο, όμως, χάνεται, φτάνοντας στην παραλία και αντικρίζοντας αυτή την εικόνα: Λύματα «γλύφουν» την ακτή στην παραλία Πόρτες μαζί με το κύμα.

Τις φωτογραφίες μάς έστειλε η αναγνώστριά μας Γ.Α. με την επισήμανση ότι κάπου στο βάθος διακρινόταν ένα μεγάλο καράβι, πιθανώς κρουαζιερόπλοιο. Να προήλθαν τα λύματα από εκεί; Ποιος ξέρει. Πάντως και αυτό πρέπει να διερευνηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η ανευθυνότητα κάποιων να μολύνουν τις ακτές και τα νερά του Παραλίου Άστρους με λύματα είναι απλώς αχαρακτήριστη.

Η μόλυνση του περιβάλλοντος δεν προκύπτει από κάποια ανώτερη δύναμη, αλλά με πράξεις απολύτως συνειδητές και γι' αυτό είναι έγκλημα. Εκτός κι αν αναγνωρίσουμε ως... ανώτερη δύναμη την -ακατανίκητη, κατά τον Αϊνστάιν- βλακεία.

Από την άλλη πλευρά, τέτοια περιστατικά είναι πραγματικά θλιβερά και δυσφημούν μια καθαρά τουριστική περιοχή. Και μάλιστα σε μια περίοδο που το ισχυρό «χαρτί» της Βόρειας Κυνουρίας, ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, παλεύει να στηθεί στα πόδια του και να επαναδραστηριοποιηθεί.

 

 

Σχόλια επισκεπτών

Κάθε φορά που βλέπουμε σκατα στο άστρος ειναι πάντα απο κρουαζιερόπλοιο. Λες και περνανε πολλά κάθε μέρα. Παρακαλώ να ψάξουν τις κοντινές επιχειρήσεις για να είμαστε σίγουροι

Πραγματικα ενας πανεμορφος τοπος ομως καμμια φροντιδα και κανενας ελεγχος ολα στηριζονται στο προσωπικο κερδος ποτε επιτελους θα γινει η περιφημη αποχετευση 2 ωρες μολις απο την αθηνα και το τοπιο μολυνεται συνεχως

Πριν δυσφημισουμε "κατι", καλό θα ήταν να το ψάξουμε πρώτα και να είμαστε σίγουροι.
Έχετε ακούσει για το φυτοπλαγκτόν??
Ερυθρά παλίρροια είναι η κοινή ονομασία ενός φαινομένου γνωστού ως άνθιση φυτοπλαγκτού, δηλαδή μεγάλη συγκέντρωση υδρόβιων μικροοργανισμών, όταν αυτή προκαλείται από μερικά είδη δινομαστιγωτών και έχει κοκκινωπό έως καφετί χρώμα.
Οι ερυθρές παλίρροιες είναι φαινόμενα ταχείας συσσώρευσης φυτοπλαγκτού, των αλμυρών, γλυκών και μικτών νερών, στη στήλη του νερού με αποτέλεσμα τον χρωματισμό των επιφανειακών νερών και συνήθως συμβαίνει σε παράκτιες περιοχές.
Αυτή την εποχή το φαινόμενο αυτο, υπάρχει σε πααααρα πολλά μέρη της Ελλάδος.

Αγαπητοί αναγνώστες ο σκοπός μας δεν είναι η δυσφήμηση αλλά η πρόληψη τέτοιων τραγικών φαινομένων που καταστρέφουν την περιοχή μας. Η εικόνα αυτή είναι λύματα τα οποία βρώμαγαν κιόλας, είναι ξεκάθαρο και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης καθώς στο σημείο βρισκόταν και γιατρός που το διαπίστωσε. Αντί να αναζητείται τον ένοχο μην ψάχνεται για εξιλαστήρια θύματα ...Με εκτίμηση Astrosnews

Με όλο τον σεβασμό και κάνοντας καλοπροαιρετα καποιες ερωτήσεις, γιατι καλο είναι οπως αναφέρετε να μην ψάχνουμε για εξιλαστήριο θύμα, αλλα τον ενοχο..
Και μιας και αναφέρεστε σε πρόληψη και οχι δυσφήμιση...
Μιλήσατε με το λιμενικό πριν ανέβει το άρθρο για να έχετε πλήρη ενημέρωση??
Γνωρίζετε οτι το φυτοπλαγκτόν μυρίζει απαίσια...??
Και αναφέρετε κατι για.. Γιατρό??
Οχι βιολογο...?? Γιατρο.
Λύστε μου την απορία...
Πως το επιβεβαίωσε??

Κυρίες και κύριοι... ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας πως είναι η γύρη και πως είναι τα σκατά. Δεν είναι και η πρώτη φορά που αφήνουν λύματα καράβια και μάλιστα το κάνουν πιο εύκολα σε περιόδους που δεν έχει και τόσο κόσμο σε παραλίες για να μην τους εντοπίσουν. Οι επιχερήσεις πιστεύω ότι προσέχουν περισσότερο γιατί θα εντοπιστούν. Αλλά δύσκολα πιάνεις το καράβι

Όσοι πιστεύουν στην καφέ ...γύρη μάλλον πιστεύουν ότι και μας ψεκάζουν, ότι το 5g προκαλεί καρκίνους, κοινοποιούν άρθρα που δεν ισχύουν για τον Παίσιο κτλ. Είναι μια κατηγορία άσχετων και συνομοσιολόγων

Όποιον πράγματι τον ενδιαφέρει ο τόπος και θέλει το καλό του ,στον εντοπισμό οποιουδήποτε προβλήματος απευθύνεται στον αρμόδιο φορέα με σκοπό την επιλυσή του. .Οι ανακοινώσεις στα ΜΜΕ το μόνο σκοπό που έχουν είναι να βλάψουν την κάθε δημοτική αρχή ή την κάθε υπηρεσία. Δίκιο θα έχουν, αν από τη στιγμή που ανέφεραν το πρόβλημα και δεν επιλήφθηκε ο φορέας τότε να διαμαρτυρηθούν στα ΜΜΕ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio