Όσα ειπώθηκαν στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας

Τετ, 19/07/2023 - 21:30
Image

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με την καθιερωμένη ομιλία του προέδρου της ΕΠΣ Αρκαδίας Σταύρου Γεωργόπουλου που είχε να κάνει με τον διοικητικό απολογισμό της χρονιάς και τους στόχους για την επόμενη τονίζοντας πως η Ένωση είναι εδώ για να βοηθήσει όλα τα σωματεία για την αναβάθμιση του Αρκαδικού ποδοσφαίρου κάνοντας αναφορά στις νέες ηλικίες και το βάρος που πέφτει εκεί με αποκορύφωμα ασφαλώς την εξαιρετική πορεία της Κ14 της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Αμέσως μετά ο ταμίας της Ένωσης Βασίλης Σπέντζος έκανε τον οικονομικό απολογισμό ο οποίος και εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΠΣ Αρκαδίας Χρήστο Καρνέζη να καταθέτει στην συνέχεια της προτάσεις της Ένωσης προς διαβούλευση.

Τα σημαντικά θέματα των προτάσεων αφορούν τα ηλικιακά όρια σε «μικρούς» και «μεγάλους» με την ΕΠΣ Αρκαδίας να προτείνει την συμμετοχή δύο παιχτών στις ενδεκάδες του πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας 20 ετών και κάτω ως υποχρεωτικό και ενός παίχτη 40 ετών και άνω.

Επιπλέον υπήρξε πρόταση εκ μέρους της Ένωσης για να πρωτάθλημα Κ14 και Κ16 πάντα υπό την προαιρετική μορφή προς τα σωματεία και με σεβασμό στις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί στον νομό μας ποδοσφαιρικά για το πώς και με τι τρόπο μπορεί να γίνουν τα συγκεκριμένα ηλικιακά πρωταθλήματα όπως ασφαλώς και το παιδικό.

Στο κομμάτι των ηλικιών υπήρχαν διφορούμενες απόψεις από τους εκπροσώπους των σωματείων καθώς άλλοι συμφώνησαν και άλλοι πρότειναν να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο σχέδιο που προτάθηκε είτε το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας να διεξαχθεί όπως την περσινή σεζόν είτε σε ένα πιο ανοιχτό πλαίσιο αναφορικά με τις ηλικίες χωρίς να υπάρχει το «υποχρεωτικό».

Τόσο το θέμα αυτό με τις ηλικίες όσο και με τα ηλικιακά πρωταθλήματα και το παιδικό πρωτάθλημα αναμένεται οι όποιες αποφάσεις να παρθούν σε έκ’ νέου διαβούλευση με τα σωματεία και να εξεταστούν με απόλυτη λεπτομέρεια όλα τα δεδομένα στην προσεχές ΔΣ της Ένωσης.

Αναφορικά με το Κύπελλο Αρκαδίας πάμε σε μορφή ενός ομίλου και αυτό έχει να κάνει με την πιο δίκαιη μορφή διεξαγωγής του θεσμού και βέβαια θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Το Super Cup Αρκαδίας που ουσιαστικά ανοίγει ποδοσφαιρικά την σεζόν αναμένεται να γίνει 9 η 10 Σεπτεμβρίου και μία εβδομάδα μετά θα ξεκινήσει το κύπελλο ενώ το πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας θα κάνει σέντρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη και 20 με 25 Αυγούστου θα γίνει η κλήρωση πρωταθλημάτων και κυπέλλου.

Να σημειωθεί ότι κατόπιν εντολής του νέου ΚΑΠ της ΕΠΟ ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία η συμμετοχή εννέα κατόχων Ελληνικής ιθαγένειας (υποχρεωτικά) στις ενδεκάδες και δύο παιχτών αλλοδαπών και αυτό αποτελεί μια νέα αλλαγή σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Να σημειωθεί ότι τον λόγω πήρε και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Μικτής Αρκαδίας Γιάννης Πασιαλής ευχαριστώντας τις ακαδημίες και τις ομάδες για την συνεργασία τους την περσινή χρονιά τονίζοντας πως θέλει να υπάρξει και πάλι μια καλύτερη γέφυρα επικοινωνίας.

Επίσης, το σώμα όπως ορίζει το καταστατικό επικύρωσε την συμμετοχή του νεοσύστατου αθλητικού σωματείου του Αετού Δάρα στο τοπικό μας ποδόσφαιρο μέσα σε χειροκροτήματα με ευχές προς τους εκπροσώπους του για καλή επιτυχία.

Κύκλος συζήτησης έγινε και για θέματα που αφορούν την διαιτησία ενώ όποια ομάδα δεν κατέβει σε αγώνα με βάσει τον νέο νόμο όπως ορίζει ο ΚΑΠ θα έχει αφαίρεση πέντε βαθμών από το πρωτάθλημα και αφαίρεση πέντε βαθμών και από την νέα σεζόν και 500 ευρώ πρόστιμο.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Γιώργου Κριτσιδήμα και του Νίκου Δρίκου για την προσφορά τους στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο.

Τέλος, κοινή παραδοχή όλων είναι η νέα ποδοσφαιρική χρονιά να είναι αντάξια των απαιτήσεων με φόντο πάντα το καλό του Αρκαδικού ποδοσφαίρου έτσι ώστε να συνεχίσει να βήματα προόδου που κάνει.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Όλα τα μπουμπούκια μαζεμένα για την ΜΑΣΑ!!!Ξεχνας ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ τι ΕΚΑΝΕΣ όταν ΗΣΟΥΝ διαιτητής!!Μου αρέσει που το παίξατε και θλιμμένοι στην κηδεία του συγχωρεμένου του Λολου!!!Σαν δεν ντρέπεστε!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio