Ολοκληρώθηκε στο Παράλιο Άστρος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων

Κυρ, 10/09/2023 - 15:29
Image

Ο Ολυμπιακός με 86 βαθμούς κατέκτησε τη πρώτη θέση στη Γενική Βαθμολογία Ανδρών-Γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OWS).

Ο σύλλογος του Πειραιά ήταν πρώτος και στη κατηγορία Γυναικών με 43 βαθμούς ενώ στους Άνδρες επικράτησε ο ΑΟ Π.Φαλήρου (δεύτερος στη γενική με 66β.) που συγκέντρωσε 38β. (36β. ο Ολυμπιακός).

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής και στη Γενική Βαθμολογία Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών καθώς και στην επί μέρους Νέων Γυναικών με 18 και 9β αντίστοιχα. Στη κατηγορία Νέων Ανδρών ο Ολυμπιακός ισοβάθμησε στη πρώτη θέση με τον ΑΝΟΓ (από 9 βαθμούς).

Ο Ωρίωνας Ηρακλείου, ήταν πρώτος στη Γενική Βαθμολογία Εφήβων –Νεανίδων (27β.), στην Εφήβων (18β), στη Γενική Βαθμολογία Παίδων-Κορασίδων (23β.) και στη Κορασίδων (16β.). Πρώτος στη κατηγορία Νεανίδων ο Άρης Θες. με 12β, και ο Τρίτωνας Ηρακλ. στη Παίδων με 9β.

Όλες οι βαθμολογίες αναλυτικά ΕΔΩ.

Παρόντες στους αγώνες ήταν, ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Στέφανος Αυγουλέας, το μέλος του δ.σ., έφορος κολύμβησης και μέλος της ΕΟΕ, Νίκος Ξυλούρης, ο τεχνικός σύμβουλος Open Water, Σπύρος Γιαννιώτης, ο διευθυντής της ομοσπονδίας Γιώργος Χριστοφοράτος κ.α.

Ο Άλκης Κυνηγάκης μετά τη νίκη του στα 5.000μ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 10.000μ. Ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας.

Ο πρωταθλητής του ΑΟ Π.Φαλήρου επικράτησε με χρόνο 2:01.47. Τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο συναθλητής του στον ίδιο όμιλο, Φίλιππος Θεοφιλόπουλος με 2:09.659 ενώ τρίτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπολάνος του Ολυμπιακού με 2:10.44.

Στα 10.000μ Νέων Ανδρών στη πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Μαυρογένης του ΑΝΟ Γλυφάδας που κάλυψε την απόσταση σε 2:05.04.

Νέα νίκη και για την Καλλιόπη Κανόγκα (Ολυμπιακός) με χρόνο 2:15.28 στα 10.000μ Γυναικών-Νέων Γυναικών. Η Αθηνά Αραβαντινού επίσης του Ολυμπιακού ακολούθησε (2:20.04) και τρίτη ήταν η Αγγελική Ζαμαρία (ΑΟ Π.Φαλήρου) 2:20.22.

Έντονος συναγωνισμός υπήρξε στον αγώνα 7.500μ Εφήβων. Ο Βασίλης Κακουλάκης (ΑΑ Ωρίωνας Ηρακλ.) 1:29.45 επικράτησε του Άγγελου Χριστοδούλου (ΚΟΠ Γλαύκος) 1:29.58. Τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Ελαιόπουλος (ΑΕ Χαϊδαρίου) 1:30.13.

Στα 7.500μ Νεανίδων όλα κρίθηκαν στη τελευταία χεριά: η Βαρβάρα Γκιουζέπα-Πετροπούλου (Άρης Θες.) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με επίδοση 1:44.14 , δεύτερη ήταν η Μελίνα Καράμπα (ΚΟ Πειραιά) 1:44.17 και τρίτη η Ευανθία Ιορδανίδου (Ολυμπιακός) 1:45.11.

Στο Άστρος διεξήχθη επίσης το διήμερο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων Βετεράνων (Masters) και το Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Συμπαραστάτες της ΚΟΕ στη διοργάνωση ήταν ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Φωτογραφία άρθρου: koe.gr

Σχόλια επισκεπτών

Βρέθηκα στο Π.Αστρος και τις δύο ημέρες των αγώνων γιατί αγαπώ την κολύμβηση και επειδή ήθελα να υποστηρίξω αυτή τη διοργάνωση που είχαμε την τιμή να γίνει στον τόπο μας. Παρατήρησα λοιπόν το εξής που με λυπησε και με ξένισε...Έγινε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός στην περιοχή μας, ήρθε τόσος κόσμος απ'όλη την Ελλάδα, αθλητές, προπονητές με τις αποστολές, κοινό κτλ Κινήθηκε η τοπική αγορά, τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία κτλ Διαφημιστηκε η περιοχή μας και δημιουργήθηκαν γέφυρες για την φιλοξενία αντίστοιχων γεγονότων στο μέλλον... Με δυσαρέστησε ότι δεν είδα κανέναν να εμφανιστεί από την παράταξη του κυρίου Γκαύρου...Μα είναι δυνατόν;ΓΙΑΤΙ; Λοιπόν αυτή η συμπεριφορά της προσπάθειας υποβάθμισης και σνομπαρίσματος κάθε καλής προσπάθειας γίνεται είναι παθογενής και οδηγεί τον τόπο σε παρακμή. Δείχνει έλλειψη παιδείας και πολιτισμού. Η προσπάθεια "Γκρεμισματος και απαξίωσης ότι καλού έχει κάνει ο άλλος " μας έχει οδηγήσει στον πάτο. Ντροπή!! Συγχαρητήρια στον κύριο δήμαρχο για τη διοργάνωση και για τον ευγενικό του χαρακτήρα!!

Ο αποκλεισμός και η περιφρόνηση στον πρόεδρο του Παραλίου Αστρους απ΄τον Δήμο προφανώς και δεν μπορεί να είναι προσωπικός .Στρέφεται σε όλους τους προέδρους των χωριών του δήμου Δείχνει ξεκάθαρα πως ο Δήμαρχος αντιλαμβάνεται τους θεσμούς .Ευτυχώς μετράνε μέρες

για να σας λύσω τις απορίες, ο κ. Χάρβαλος εμ καλέστηκε, αν και άτοπο καθως είναι ακόμα πρόεδρος και δεν χρειαζόταν αφού στο χωριό του γινόταν το δρώμενο, εμ δεν ήρθε καν σαν εθελοντής!!!!

Παρατηρητή μου φαίνεται δεν είσαι και πολύ παρατηρητικός.... Λες ανακρίβειες και ψέματα και εκτίθεσαι μια χαρά έδωσε το παρών η παρατηξη του κυρίου Γκαυρου αλλά και ο ίδιος ο κύριος Γκαύρος σήμερα Κυριακή.

Αλλα εντάξει έχετε συνηθίσει εσείς τις επισκέψεις κ όπου πάτε να τις δημοσιεύεται γιατί ως γνωστόν είστε η δημοτική αρχή της φωτογραφίας...

Καλό χειμώνα

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio