Παράταση για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος στον δρόμο - «καρμανιόλα» Άστρος - Λεωνίδιο

Τετ, 21/02/2024 - 15:54
Image

Την έγκριση Παράτασης εφαρμογής των Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στην Επ. Οδό Κιβέρι - Άστρος Λεωνίδιο, στο τμήμα της κατοικημένης περιοχής Τ.Κ. Άστρους (από περιοχή Κόμβου Χρυσογένη έως περιοχή διασταύρωσης προς Παράλιο Άστρος), μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών Οδοποιίας και την εκτέλεση των προτεινόμενων έργων, όπως αυτές αποτυπώνονταν στην από 19-05-2023 μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας και υλοποιήθηκαν με την από 26-07-2023 Σύμβαση, αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου την 19η Φεβρουαρίου.

Η παράταση δόθηκε μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών Οδοποιίας και την εκτέλεση των προτεινόμενων έργων, όπως αυτές αποτυπώνονταν στην από 19-05-2023 μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας και υλοποιήθηκαν με την από 26-07-2023 Σύμβαση.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της περιφέρειας με το οποίο ζητείται παράταση κατά το διάστημα εφαρμογής των προσωρινών μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μειώθηκαν σημαντικά τα καταγεγραμμένα τροχαία ατυχήματα στο εν θέματι οδικό τμήμα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη (ιδιαίτερα κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων στην εν θέματι περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη) όπου καταγράφονταν συνεχώς ατυχήματα (και συχνά θανατηφόρα).

Τέλος να αναφέρουμε ότι βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η μελέτη οδοποιίας για την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος της οδικής ασφάλειας στο εν λόγω, τμήμα της Επαρχιακής Οδού.

Να αναφέρουμε ότι τον Αύγουστο του 2023 ο τότε αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.  Μ. Σκαντζος, σε αυτοψία που είχε κάνει στο έργο είχε επισημάνει «Αναθέσαμε μελέτη για να μας δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Στα πλαίσια, της αναμονής αυτής της μελέτης, η οποία θα παραδοθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου υλοποιούμε αυτό το έργο με προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την συγκεκριμένη καλοκαιρινή περίοδο. Έχουμε εξασφαλίσει το ποσό που θα προκύψει για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.Η οδική ασφάλεια του πολίτη παραμένει κυρίαρχος στόχος της Περιφερειακής Αρχής»

Ο Σεπτέμβριος πέρασε και η χρονιά πέρασε, αλλά τα κολωνάκια παραμένουν και οι προσωρινές ρυθμίσεις πήραν παράταση. Άγνωστη παράταση, χωρίς χρονοδιάγραμμα.

Σχόλια επισκεπτών

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ο δρόμος καρμανιώλα Αστρους - Λεωνιδίου παραμένει με το προσωρινά κολωνάκια. Μαθαίνω ότι πήρε παράταση για την ολοκλήρωση της μελέτης . ´Αλλα μας έλεγαν ότι το Σεπτέμβριο του 2023 θα είναι ολοκληρωμένη η μελέτη και τώρα πήραν παράταση για την ολοκλήρωση της μελέτης. Ποιον να πιστέψουμε τέλος πάντων !!!! Ερωτώ μήπως ο καρμανιώλα δρόμος Αστρους - Λεωνιδίου καταντήσει όπως της « της Άρτας το γεφύρι» 0 θεός να μας βοηθάει από τα ατυχήματα διότι το καλοκαίρι του 2024 έφτασε!!!! Είδομεν …..

Αξιότιμε κύριε Γεώργιε Δαλιανη από την εμπειρία σας ως δημαρχος Άστρους και Βορειας Κυνουρίας και από την επαγγελματική και επιστημονική σας καταξίωση ως μάχιμου μηχανικού παρακαλούμε ενημερώστε μας για το ιστορικό πλαίσιο και τις διαχρονικές ενέργειες κυκλοφορίας, δόμησης και απαλλοτριωσεων στην εθνική οδό Αστρους Λεωνιδίου. Μόνο εσείς μπορείτε να μας φωτίσετε για το τι συνέβη ως τώρα και πως μπορεί να αλλάξει σύντομα κι όχι μετά από αλλα θύματα.

Ευχαριστώ

Με σεβασμό
ΔΡ

Κάτι μου λέει κ Γιώργο ότι και τα επόμενα τρια καλοκαίρια θα μας συντροφεύουν τα συγκεκριμένα κολονάκια.
Μετά ξανάρχονται εκλογές οπότε θα αρχίσουν όλοι να μας ξανασκέφτονται για το καλό μας!!!!!

Είναι δρομολογημενες οι διαδικασίες μελέτης -κομβου απλά είναι θέμα χρόνου. Πάντα υπάρχει ο τρόπος και είναι εύκολος να πληροφορηθεί όποιος θέλει και ενδιαφέρεται για κοινά θέματα πολύ απλά έστω και τηλεφωνικα

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio