Η τελετή θεμελίωσης του νέου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους, παρουσία Σταϊκούρα και Ταχιάου (pics,vid)

Τετ, 17/01/2024 - 19:17
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Η τελετή θεμελίωσης του νέου Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα καθώς και του Υφυπουργού Υποδομών κ. Νικολάου Ταχιάου.

Η ανέγερση του νηπιαγωγείου έχει ξεκινήσει και σε λιγότερο από έναν χρόνο οι μικροί μαθητές της περιοχής θα απολαμβάνουν τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις με όλες τις ανέσεις και η παραμονή τους εκεί θα είναι ακόμα πιο ποιοτική.

Στην εκδήλωση θεμελίωσης μεταξύ άλλων βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, o πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών, Τίμος Κατσίπος, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Μανώλης Δολιανίτης, μέλη της δημοτικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, η πρόεδρος της ΤΚ Παραλίου Άστρους κυρία Ιωάννα Γκαύρου , γονείς και κηδεμόνες μαθητών του Νηπιαγωγείου και πολίτες της περιοχής.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού οι επίσημοι προχώρησαν σε χαιρετισμό. Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας μίλησε για την επέκταση του Παραλίου Άστρους στο οποίο θεμελιώνεται το πρώτο κτίριο στο σημείο της επέκτασης. Ευχαρίστησε το Υπουργείο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών, Τίμο Κατσίπο.

Ο κ. Κατσίπος ανέφερε ότι είναι μια μέρα ιδιαίτερης χαράς και ικανοποίησης αφού ξεκινάει ένα έργο ανέγερσης του νηπιαγωγείου και θα παραδοθεί ένα ασφαλές, με υψηλές προδιαγραφές κτίριο. «Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που αυτό το έργο  γίνεται προσπερνώντας στις προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπιστούν και το έργο γίνεται στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Αρκαδία».

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας, μίλησε για το έργο προϋπολογισμού 1,24 εκατ. ευρώ το οποίο θα παραδοθεί το πολύ σε έναν χρόνο.

Ως πολιτική ηγεσία αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά, καθώς βρισκόμαστε σε ένα μέρος όπου σε περίπου ένα χρόνο από τώρα 50 μικροί μαθητές θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκπαίδευση. Η αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων είναι για εμάς, προτεραιότητα

Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο υπουργός αποκάλυψε ότι το υπουργείο μεταξύ άλλων θα χρηματοδοτήσει και το έργο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άστρους.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος μίλησε για ένα σύνολο έργων που γίνεται σε επίπεδο Ελλάδας και ευχήθηκε στα παιδιά που θα πάνε στο νέο νηπιαγωγείο να προκόψουν.

Ο κ. Πτωχός αναφέρθηκε στο δημογραφικό και στο πόσο σημαντικό είναι να χτίζονται νέα σχολεία και να αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εύχομαι να εγκαινιάσουμε πολλά άλλα τέτοια έργα στην Περιφέρεια, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο facebook

Video

Σχόλια επισκεπτών

Στην σημερινή Ελλάδα της κανονικότητας ,δυο υπουργοί παρευρίσκονται στην θεμελίωση ενός νηπιαγωγείου. Στα εγκαίνια φαντάζομαι να έρθει ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο.

Μερικές παρατηρήσεις στα τεκταινόμενα και στα σχόλια.
Ο κύριος Δήμαρχος είπε ότι το Νηπιαγωγείο είναι το πρώτο κτίριο που κατασκευάζεται στην επέκταση του σχεδίου πόλης, είναι σίγουρος ότι είναι το πρώτο;
Για το τι δουλειά έχει ο κύριος Κατσής ρωτήστε τον κύριο Κατσίμπο.
Τώρα ποιά ακριβώς είναι τα κούτσουρα είναι ζήτημα διερεύνησης από τους ειδικούς.
Τέλος υπάρχει πινακίδα του έργου και ποιός είναι ο περίφημος αριθμός αδείας του;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio