Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας: Θέλουμε πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας

Τρί, 08/11/2022 - 13:04
Image

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας μετά από απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Τους απαντάμε ότι οι μισθοί δεν είναι η αιτία του πληθωρισμού. Οι ισχυρισμοί τους συνιστούν καθαρά και απλά μισθολογική καταστολή που πρέπει να σταματήσει. Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται. Αυτό αυξάνει τις υπάρχουσες ανισότητες, με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τα ευάλωτα άτομα να πλήττονται περισσότερο.

Η Κυβέρνηση, αντί να περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αντί να καταργεί/περιορίζει με άμεσο και έμμεσο τρόπο, συνδικαλιστικά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κανονισμούς εργασίας (βλ. πρόσφατη τροπολογία για εταιρείες δημοσίου συμφέροντος), αντί να επιτρέπει στους εργοδότες και τους τραπεζίτες να σπρώχνουν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, ακόμη και όταν η παραγωγικότητα της εργασίας συνεχίζει να αυξάνεται, πρέπει να προωθήσει άμεσα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για κοινή ευημερία. Οι εργοδότες και η Κυβέρνηση έχουν ευθύνη να λάβουν επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής διασφαλίζοντας αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη στήριξη για οικογένειες που αγωνίζονται άνισα απέναντι στην κρίση, ανώτατο όριο στις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών, δίκαιη φορολογία και αναδιανομή πλεοναζόντων κερδών και πλούτου.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού σε Ευρωπαϊκά επίπεδα (ίσος με το 60% του διάμεσου μισθού πλήρους απασχόλησης), η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, με τους μισθούς να παραμένουν στάσιμοι, οδηγούν αναπόφευκτα στην φτωχοποίηση των εργαζομένων. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να επαναφέρει το θεσμικό πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Απαιτούμε τη λήψη επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής καθώς και τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι απεργούμε, διαδηλώνουμε και διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα βάρβαρα, αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης.

 

Συμμετέχουμε στην Πανεργατική Απεργία και διεκδικούμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας μέσα από την επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων και της υποχρεωτικότητας τους στο Εμπόριο και στις Υπηρεσίες.

Ενδυνάμωση και θωράκιση του ρόλου του ΟΜΕΔ. Υποχρεωτική Διαιτησία για τους εργοδότες και επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Κατοχύρωση του 5νθήμερου, 8ωρου, 40ωρου συνεχούς εργασίας. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/21).
Κατώτατο μισθό 751 Ευρώ και επαναφορά της ευθύνης καθορισμού του μέσα από την

Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Δραστική μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, μείωση στο φόρο

καυσίμων και των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης.

Γενναία αύξηση του αφορολόγητου των μισθωτών.
Ουσιαστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

στα λαϊκά νοικοκυριά.

Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των

κατασχέσεων λογαριασμών μισθοδοσίας εργαζομένων.

 

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ και για ΟΛΟΥΣ!

Θέλουμε πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio