Δημιουργία δημοτικού δικτύου μονοπατιών σε όλες τις Κοινότητες στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (pics)

Τρί, 27/02/2024 - 15:51
Image
Image
Image
Image
Image

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή. Μια τέτοια προοπτική εναλλακτικού τουρισμού προσφέρουν οι περιπατητικές διαδρομές δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει την περιοχή σε όλες τις εποχές του χρόνου κερδίζοντας παράλληλα ευεξία και αναψυχή.

Έτσι λοιπόν ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας προχωράει στη σηματοδότηση, την πιστοποίηση και τη δημιουργία Δημοτικού Δικτύου Μονοπατιών, κυκλικών διαδρομών, σε όλες τις Κοινότητες.    

Ξεκινάμε την παρουσίαση του δικτύου μονοπατιών με το Παράλιο Άστρος. Εδώ ο επισκέπτης θα ανακαλύψει δυο διαδρομές, η πρώτη έχει μήκος 3,4 χιλιόμετρα και η δεύτερη 5 χιλιόμετρα. Και οι δυο χαρακτηρίζονται ως «Εύκολες».

Η σήμανση της πρώτης έχει γίνει με μπλε τρίγωνο. Η αφετηρία της είναι στο λιμάνι, όπου έχει τοποθετηθεί πληροφοριακή πινακίδα. Από εκεί συνεχίζει ακολουθώντας κατεύθυνση ΒΑ, προς τον φάρο και ακολούθως, στην ΒΑ πλευρά του Νησιού, ως το κάστρο. Από εκεί συνεχίζει βόρεια, στη χερσόνησο προς τον νέο φάρο. Στη συνέχεια ακολουθεί κατηφορική διαδρομή ως τα βράχια στην παραλία «Ατσίγγανος», όπου φτάνει ακολουθώντας στενό μονοπάτι στα βράχια πάνω από τη θάλασσα. Συνεχίζει ΝΑ και ανεβαίνει στη Δυτική πλευρά του νησιού όπου μέσα από τα παλιά σοκάκια κατεβαίνει και πάλι στο λιμάνι.

Η σήμανση της δεύτερης έχει γίνει με μπλε τρίγωνο που περικλείει τον αριθμό 2.

Ακολουθεί την ίδια διαδρομή με την πρώτη μέχρι το ύψος του νεκροταφείου. Από εκεί συνεχίζει κατά μήκος του Χάντακα μέχρι τα νότια όρια του οικισμού, τέμνει τον κεντρικό δρόμο Παραλίου Άστρους – Άστρους, φτάνει στην παραλία εκεί που τελειώνει ο πεζόδρομος και τον ακολουθεί μέχρι το λιμάνι, όπου είναι και η αφετηρία της.

Στην πληροφοριακή πινακίδα ο επισκέπτης θα βρει έναν QR code που οδηγεί στην εφαρμογή Wikiloc, όπου έχουν «ανέβει» οι διαδρομές που θα ακολουθήσει για τη διευκόλυνσή του.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με σεβασμό στο περιβάλλον δημιουργούμε περιπατητικές διαδρομές οι οποίες θα δίνουν στον περιηγητή τη δυνατότητα να γνωρίσει το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας. Σε συνεργασία με τις Κοινότητες στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος, σε όλους τους οικισμούς, που θα αναδεικνύει τα τοπία απαράμιλλης ομορφιάς που υπάρχουν στον Δήμο μας ενώ παράλληλα θα ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα».

Σχόλια επισκεπτών

Ωραία όλα αυτά δήμαρχε, αλλά η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έρχεται με έργα ουσίας, π.χ.:
1)Ανάπλαση της οδού Σωκράτη Καλλίτση στο Παράλιο Άστρος,
2) Ολοκλήρωση του βιολογικού ώστε να πέσει το κόστος στα καταλύματα,
3) διεκδίκηση από την κτηματική υπηρεσία χαμηλότερων ενοικίων για τον αιγιαλό,
4) βελτίωση των αστικών συγκηνωνιών ώστε ο κόσμος να μπορεί να μετακινείται πιο άνετα προκειμένου να βλέπει και αξιοθέατα της υπόλοιπης περιοχής,
5) ακτοπλοϊκή σύνδεση με ταχεία μέσα θαλάσσιας μεταφοράς, όπως ήταν το δελφίνι,
6) αποκατάσταση και συντήρηση του Κάστρου του Παραλίου Άστρους και προβολή της ιστορικής του σημασίας,
7) δημιουργία ελεύθερων χώρων πάρκινγκ προκειμένου ο κάθε επισκέπτης να μην φεύγει από την περιοχή μας με αναμνηστικά 40αρια από την αστυνομία,
8) δημιουργία και συντήρηση ενός σωστού δικτύου υδροδότησης, ώστε να μην δυσφημίζεται η περιοχή μας με περιστατικά όπως αυτά του περασμένου καλοκαιριού.
Αυτά τα λίγα ενδεικτικά και υπάρχουν και άλλα πολλά.
Γι' αυτό, αφήστε την επικοινωνιακή πολιτική και τις φιέστες με έργα και εκδηλώσεις δευτερεύουσας σημασίας και στρωθείτε στη δουλειά να δικαιολογήσετε την ψήφο που πήρατε και τον μισθό που λαμβάνετε!!!
Άντε μήπως δούμε προκοπή σ' αυτόν τον τόπο επιτέλους!!!!

Τα καταλύματα δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες οι οποίοι έρχονται αποκλειστικά για να περπατήσουν σε αυτά τα μονοπάτια και τα καφέ μαζί με τα εστιατόρια βρίσκονται στην διαδικασία της εύρεσης προσωπικού για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το πλήθος κόσμου που καταφθάνει στον δήμο μας.ο κόσμος φεύγει για να φιλοξενηθεί σε γύρω περιοχές.η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι πλέον γεγονός μετά από αυτό το τεράστιο έργο της διάνοιξης αυτών των δύο διαδρομών.δεχομαστε βορβαδισμο τουριστών από στεριά,από αέρα, από θάλασσα που έρχονται για να θαυμάσουν από κοντά αυτό το μεγάλο έργο.περιμενω να περάσει η ώρα αιχμής ώστε να πάω και εγώ να περπατήσω σε αυτά τα μαγικά μονοπάτια που έχουν γίνει πλέον πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες.Ρε τι ζούμε!!!!!😂😂😂

Μπράβο δήμαρχε, πιάσε και τα ορεινά μονοπάτια σιγά σιγά γιατί εκεί υπάρχει μεγάλη ζήτηση , τον δρόμο για το Παράλιο Άστρος θα τον βρουν όλοι ούτως ή άλλως. Βλέπεις στη Γορτυνία τι γίνεται να σηκώσουμε τον τουρισμό και το χειμώνα. Προχώρα σταθερά

Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ή διατήρηση της, χωρίς έργα υποδομής όπως ένα ασφαλές δίκτυο ύδρευσης, λίγο δύσκολο!!!!! Αφήστε τα λόγια, τις φωτογραφίες και τα επικοινωνιακα κόλπα. Έργα θέλουμε!!!!!!!

Σήμανση μονοπατιού που έχει ξεκαρφωθεί και την κλωτσά ο κόσμος. Υποβρύχιος φωτισμός λιμανιού που οι μισές λάμπες είναι καμένες τα κανάλια των καλωδίων τα έλιωσαν τα μπαλόνια των σκαφών και τα καλώδια του ρεύματος κρέμονται μέσα στην θάλασσα. Τώρα έρχονται ελάχιστοι γιατί δεν λειτουργεί τίποτα. Το καλοκαίρι θα σας κοροϊδεύουν όλοι.

Πράγματι τα σχόλια του 16:19.ειναι ουσιώδη και δείχνουν το ενδιαφέρον και τις προθέσεις του σχολιαστή.....τα σχόλια των άλλων δείχνουν εξυπνάδες και υπεροψία βέβαια χαίρονται ως φαίνεται........

ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟ. ΕΦΑΓΕΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΤΖΗ , ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ , ΕΞΕΘΕΣΕΣ ΤΟΝ ΑΡΦΑΝΗ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕΣ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΟΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ???????

Είναι πολύ δύσκολο να γίνει επιμήκυνση τουριστικής περιόδου αν δεν υπάρξει συντονισμένη διαχρονική κίνηση περιφέρειας, δήμου,υπηρεσιών, φορέων, παραγόντων για να δουν όλοι μαζί τι μπορούν να κάνουν. Εδώ θα δούμε υπηρεσίες να έρχονται σε αντίθεση, μια γραφειοκρατία να ταλαιπωρεί,...................κλπ....

Όλα είναι καλά και χρειάζονται ! Το Λεωνίδιο με αναρριχητικές και περιπατητές έχει κόσμο όλο το χρόνο!!! Από 'κει και πέρα για να γίνει επιμήκυνση της σεζόν πρέπει να συνδράμουν αρκετοί. Καταρχάς, να υπάρξουν άνθρωποι οι οποίοι θα επενδύσουν στην περιοχή και κυρίως στο Παράλιο, χτίζοντας ή ανακαινίζοντας καταλύματα ή καλύτερα ξενοδοχεία γιατί εκεί πονάμε . Εκτός Παραλίου η περιοχή ανάμεσα στο Μουστό και στο Χερρονήσι , είναι ιδανική για τέτοια κατάσταση αλλά είναι χαρακτηρισμένη!!! Επίσης πρεέπει να εκμεταλλευτούμε το σημείο για περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες, όπως στη θέση ΜΑντζουρανη στον Άγιο Ανδρεα με surf και kitesurf . Τελευταίο και σημεντικότερο..πρέπει το Παράλιο Άστρος να φυγει από την κατάσταση "γηροκομείου¨ και να τρεξει σε κατασταση νησιου. Μουσική σε όλα τα μαγαζιά μέχρι τις πρωινές ώρες χωρις γκρινιες κτλ, να γίνει ωραία κατάσταση για την νεολααία να πίνουν το ποτό τους και να βλέπουν την Ανατολή και να υπάρχει διαρκής κίνηση όλη τη νυχτα. Δυστυχως όμως τα συμφέροντα δεν αφήνουν. Εαν γινόταν αυτό με απόσταση μικρότερη απο 2 ωρες από την Αθήνα η σεζόν θα διπλασιαστεί !

Μεγάλε 11:19 συγχαρητήρια για αυτήν την υπερ-πήδηση ανάπτυξης από τα μονοπάτια, την αναρρήχηση και γαστρονομική φυσιολατρία που κάνουν στο Λεωνίδιο κι έχουν ποιοτικό τουρισμό ως τον τουρισμό σούπερ μάρκετ με τάπα μουσικές και μεθυσμένους να κοιτάνε την Ανατολή. Ξέχασες να προσθέσεις Gooodys και Mcdolands για ακόμα περισσότερη ανάπτυξη. Φέρτε μας ανάπτυξη, φέρτε μας ντόλαρς να προκόψουμε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio