Περιήγηση στο Οινοποιείο Τσέλεπου - Εγκαίνια νέου μονοπατιού στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Τρί, 31/05/2022 - 12:44
Image

Την Κυριακή 29 Μαΐου βρεθήκαμε στις «Ανοιχτές Πόρτες» του   οινοποιείου Τσέλεπου που βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Τρίπολης – Καστρίου.

Το οινοποιείο υποδέχτηκε  αυτό το Σαββατοκύριακο μεγάλο αριθμό επισκεπτών για μια ξεχωριστή οινοτουριστική εμπειρία, καλωσορίζοντάς τους στην περιοχή και δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν τον όμορφο και φιλόξενο χώρο του οινοποιείου, τοπικές γεύσεις και κρασιά παραγωγής τους.

Επιπλέον σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ 5ΕΝΤΕ και την πεζοπορική ομάδα "Το Δραστήριο Κατσίκι" διοργανώθηκε  μια γιορτινή πεζοπορία, που εγκαινίασε ένα καινούργιο μονοπάτι στα Άνω Δολιανά.

Μετά από αυτήν οι πεζοπόροι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο κελάρια να δουν από κοντά τα βαρέλια στα οποία συντηρείται ο οίνος και έπειτα να δοκιμάσουν κρασιά στις αίθουσες γευσιγνωσίας.

Μιλώντας στην κάμερά μας η κυρία Τσέλεπου Ανδριανή, υπεύθυνη επικοινωνίας και μάρκετινγκ στο κτήμα Τσέλεπου δήλωσε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο το οινοποιείο τους άνοιξε τις πόρτες σε ευρύ κοινό από όλη την Ελλάδα με στόχο ο κόσμος να γνωρίσει τις εγκαταστάσεις τους, τα κρασιά τους καθώς και την ευρύτερη περιοχή.

Η κύρια Τσέλεπου ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη για την προσέλευση του κόσμου και ιδιαίτερα για τα πάνω από 150 άτομα που συμμετείχαν στην πεζοπορία και εγκαινίασαν το καινούργιο μονοπάτι. Η αφετηρία του μονοπατιού είναι τα Δολιανά και καταλήγει στο κτήμα Τσέλεπος.

Οι ποικιλίες κρασιού που θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει κανείς αν επισκεφτεί το κτήμα Τσέλεπου είναι το μοσχοφίλερο, για το οποίο ξεχωρίζει άλλωστε, αφρώδη κρασιά με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας καθώς και κρασιά από διεθνείς ποικιλίες. Επιπλέον το κτήμα ειδικεύεται και στο Αγιωργίτικο της Νεμέας και το Ασύρτικο της Σαντορίνης.

Το κτήμα Τσέλεπου προσφέρει τη δυνατότητα ξενάγησης στο χώρο του αλλά και στον αμπελώνα του κάθε μέρα, δίνοντας σήμερα μια «μικρή γεύση» από την δίωρη ξενάγηση που μπορεί να απολαύσει κάποιος αν το επισκεφτεί άλλη στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να επισκεφτεί την ιστοσελίδα τους tselepos.gr.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο arcadiaportal.gr

Αγγελική Γεωργοπούλου

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio