Τακτικοί έλεγχοι στα τρόφιμα για την αποφυγή νοθείας: Συνεργασία ΕΦΕΤ - Περιφέρειας Πελοποννήσου (vid)

Δευ, 09/05/2022 - 15:57
Image

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), για να πραγματοποιούνται τακτικοί και αποτελεσματικοί έλεγχοι στα τρόφιμα σε ολόκληρη την Περιφέρεια, εξασφαλίζοντας την υγεία των πολιτών.

Ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δήλωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια ο ΕΦΕΤ θα συντονίσει και θα πραγματοποιεί ελέγχους σε μαγαζιά εστίασης μέχρι παραγωγικές επιχειρήσεις όπως τυροκομεία σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας επισήμανε ότι λόγω του πολέμου οι τιμές στα τρόφιμα ανεβαίνουν και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν δίνοντας σε πολλούς την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν νοθείες. Γι' αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλοντας να βρίσκεται σε ετοιμότητα προχωρά σε αυτή τη συνεργασία με το ΕΦΕΤ με στόχο την προστασία της υγείας του πληθυσμού.

Πρέπει να είμαστε συνεχώς παρόντες στα σφαγεία, στα ζαχαροπλαστεία, στα καταστήματα εστίασης, στις ψαραγορές, όπου πωλούνται και παράγονται τρόφιμα

Στη συνέχεια ο κ.Αναστασόπουλος Ευστάθιος, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που ολόκληρη η ηγεσία του ΕΦΕΤ βρέθηκε στην Περιφέρεια και σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα θα αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία.

Στόχος παραμένει οι έλεγχοι να γίνονται πιο συχνά και να είναι αποτελεσματικοί και βεβαίως όταν έχουμε παραβάσεις να επιβάλλονται και οι αντίστοιχες κυρώσεις

Τέλος, ο κ. Χρονάς Άγγελος, αντιπεριφερειάρχης υγείας τόνισε ότι η συνεργασία αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί η νοθεία στα τρόφιμα μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την υγεία, με εμφάνιση ακόμα και καρκίνου.

Οφείλουμε και εμείς με τις υπηρεσίες μας να  ενισχύσουμε, ώστε να κάνουμε και προληπτικούς και θεσμικά, τους ελέγχους που πρέπει

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio