Λυκουρέντζος: Αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ χωρίς διασφάλιση πόρων δεν έχει νόημα (vid)

Τρί, 06/06/2023 - 17:13
Image

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ και με φόντο την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων μίλησε για τα κολλήματα που υπάρχουν και δεν δίνουν την δυνατότητα στον ΕΛΓΑ να αποζημιώνει όπου απαιτείται.

Ο κ. Λυκουρέντζος βρέθηκε στην Τρίπολη την Τρίτη 6 Ιουνίου όπου και συναντήθηκε με στελέχη των διευθύνσεων αγροτικής ανάπτυξης και με υπηρεσιακούς παράγοντες. (δείτε ΕΔΩ) Σε συνέντευξη Τύπου όπου παραχώρησε έκανε παρουσίαση του έργου του ΕΛΓΑ και μίλησε και για τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και για τα κενά τα οποία έχει, μην καταφέρνοντας να αποζημιώσει όλες τις απειλές, ζημιές και ασθένειες που πλήττουν την αγροτική παραγωγή.

Ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει και να συμπεριλάβει στις πρόνοιες του και άλλες ζημιές, ασθένειες, απειλές ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρώτα θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα.

Πρέπει να υπάρξει μία μελέτη με την οποία θα υποδειχθεί ο τρόπος αύξησης των εσόδων του ΕΛΓΑ, γιατί ο Οργανισμός δεν μπορεί να εκδίδει ακάλυπτες επιταγές.

Βέβαια προς όφελος των αγροτών ο κανονισμός ήδη έχει δεχθεί κάποιες αλλαγές και ήδη έχει αποζημιώσει παραγωγούς και έχει καθιερώσει τις προκαταβολές.

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη με πρωτοβουλία της ανέθεσε μία σχετική μελέτη στην Παγκόσμια Τράπεζα και σε έναν ελληνικό οίκο και τα πορίσματα αναμένονται για επεξεργασία, έτσι ώστε να βγουν συμπεράσματα για τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν.

Η κλιματική κρίση  διαμορφώνει ένα δυσμενές περιβάλλον για τους παραγωγούς, έτσι πρέπει να βρεθούν πόροι για να στηρίξουν τους παραγωγούς, αλλά αλλαγή κανονισμού χωρίς διασφάλιση πόρων δεν έχει νόημα είπε κλείνοντας.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio