Το Arcadian Screenings συνεχίζεται στα Άνω Δολιανά

Πέμ, 27/02/2020 - 09:24
Image

Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Arcadian Screenings συνεχίζεται στα Άνω Δολιανά!

Συνδιοργανωτής η Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ Καφενείο "Ονειρολόγιο"!!!

29 Φεβρουαρίου-1Μαρτίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/02/2020

 

19:30

 

 

Ας Περιμένουν οι Γυναίκες

(87'), Σταύρος Τσιώλη

 

Τέλη Ιουλίου, καιρός για διακοπές. Ο Πάνος κι ο Μιχάλης είναι μπατζανάκηδες και μικροβιοτέχνες από τη Θεσσαλονίκη. Ξεκινούν κεφάτοι για τη Θάσο, όπου βρίσκονται ήδη οι οικογένειές τους. Στο ύψος της λίμνης Βόλβης, η φευγαλέα γνωριμία με μια νεαρή ντιζέζ καθυστερεί το ταξίδι τους. Ο Πάνος που έχει τσιμπηθεί σφόδρα μαζί της επιχειρεί να αυτοκτονήσει και ο Μιχάλης αναγκάζεται να κατασκηνώσει δίπλα στη λίμνη. Ο Αντώνης, ο τρίτος μπατζανάκης, που ανησυχεί για την καθυστέρησή τους, έρχεται να διαπιστώσει τι συνέβη και ερωτεύεται με τη σειρά του τη μια από τις νοσοκόμες που κουράρουν τον Πάνο. Ξεχνάει τα πάντα και πηγαίνει μαζί της στο καζίνο όπου κερδίζει στη ρουλέτα. Η σχέση του με την κοπέλα δεν οδηγεί φυσικά πουθενά. Ο Αντώνης ξανασυναντά τον Πάνο και τον Μιχάλη, και όλοι μαζί ξεκινούν με νέα ορμή για τη Θάσο αλλά την τελευταία στιγμή αποφασίζουν να κάνουν μία ακόμα στάση σ’ ένα ξενοδοχείο. Αφού οι γυναίκες τους μπορούν να περιμένουν, αυτοί μπορεί και να μην φτάσουν κοντά τους ποτέ…

 

 

https://youtu.be/KWh7aGGea-w

https://youtu.be/RbeYRClWO7c

21:00

 

 

Φως στο Σκοτάδι

(20’), Παν. Αθηναίος, ΗΝΗ

Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που γεννήθηκε τυφλός, και επίσης δεν μπορεί να περπατήσει λόγω προβλήματος στα κάτω άκρα. Πέρασε τον περισσότερο χρόνο του σε Ιδρύματα, για ανθρώπους με αναπηρία, και τώρα μας μιλάει από την δική του πλευρά και μας αποκαλύπτει τις σκέψεις του.

ΚΥΡΙΑΚΗ  01/03/2020

 

19:30

 

 

 

Δύο τη νύχτα - 2Night,שניים בלילה

Ρομαντική κομεντί, 2011, 87’

Σκηνοθεσία: Roi Werner

Σενάριο: Yaron Brovinsky, Roi Werner

Πρωταγωνιστούν:  Yaron Brovinsky, Keren Berger, Omer Barnea

Σε μια πόλη όπου όλα είναι δυνατόν να συμβούν, ένας άντρας και μια γυναίκα ψάχνουν το αδύνατο: μια θέση για παρκάρισμα. Η ιστορία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε ένα μπαρ, θέλουν να περάσουν τη νύχτα μαζί, αλλά πρέπει πρώτα να παρκάρουν.

Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Οδησσού 2011

Βραβείο Κοινού, Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου Παρισιού 2011

 

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=g8LwDkcCBLM  

 

 

21:00

 

Στον ωκεανό των συναισθημάτων

(16’), Μ. Παναγιωτίδου, HNH 

Μία ταινία για τη θεραπεία μέσω εκφραστικών τεχνών.
Η κάμερα μας ταξιδεύει στο άδυτο του χώρου  της ψυχοθεραπείας. Τα συναισθήματα βρίσκουν διέξοδο στο έργο τέχνης που δημιουργεί ο “θεραπευόμενος”. Το δημιούργημά του αυτό αποκτά υπόσταση και ξεκινάει ένας διάλογος μεταξύ των δύο με στόχο ο ίδιος ο “θεραπευόμενος” να θεραπεύσει τον εαυτό του μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης. Οδηγός μας ο  εμπνευστής  και εκπαιδευτής της συγκεκριμένης προσέγγισης Dr Avi Goren Bar.

 

 

21.20

Ζαχάρ

(13'), Σοκόλ Ελκένι, Ελλάδα

Η θέληση για μια καλύτερη ζωή, καθώς και η ανάγκη για ελευθερία στην έκφραση και για την πραγματοποίηση των ονείρων τους, φέρνει μια οικογένεια Κούρδων στην Ελλάδα ως πρόσφυγες. Μαζί και η δεκαπεντάχρονη Ζαχάρ που η ενασχόληση με το θέατρο δίνει διέξοδο στην ανάγκη της για καλλιτεχνική έκφραση.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio