Τραγωδία στο Άστρος: Εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Κυρ, 16/01/2022 - 08:15
Image

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας GREENMEDIA ΕΠΕ ως κύρια υπεύθυνη για το θανατηφόρο δυστύχημα που είχε ένας συνάδελφος μας εν ώρα εργασίας, στο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Πρόκειται για εργοδοτικό έγκλημα.

Είχαμε επισημάνει πολλές φορές σαν σωματείο τους κινδύνους που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο και ειδικά με ζητήματα συντήρησης και λειτουργίας όλων των μηχανημάτων που λειτουργούν.

Επίσης όλα τα παραπάνω τα είχαμε επισημάνει τόσο στην προηγούμενη, όσο και στη σημερινή δημοτική αρχή, χωρίς καμία ανταπόκριση.

 

Απαιτούμε:

Άμεση διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος.
Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας για να μην έχουμε άλλα εργατικά δυστυχήματα
Να σταματήσει η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί στους εργαζόμενους.

 

Οι εργαζόμενοι έχουν αυτονόητο δικαίωμα να φεύγουν για δουλειά και να ξέρουν ότι θα επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς.

Καμία ανοχή στο έγκλημα. Καμία ανοχή στην πολιτική που θυσιάζει ζωές εργαζομένων στο βωμό του κέρδους.

Το ΔΣ του Σωματείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σχόλια επισκεπτών

Το σωματείο δεν έχει δικαίωμα να καταγγείλει ότι παράνομο βρίσκει ή αντιλαμβάνεται στα αρμόδια όργανα δικαοσύνης αφού όπως ισχυρίζονται υπάρχει πρόβλημα σε όλα;

Συλλυπητήρια και θεός συγχωρήσει νέο παιδί.Μια ειδικότητα τεχνικός ασφαλείας υπάρχει; Κάνουν σεμινάρια ενημέρωσης ; Με τι μέτρα ασφαλείας και με τι προσόντα και κυρίως γνώσεις κάνει ο καθένας συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών.απο ότι μαθαίνω πλέον μηχανικός βαρέων οχημάτων δεν υπάρχει πλέον !!!

Το σωματείο εργαζόμενων υποθέτω θα εμφανίζεται σε τίποτα υποψηφιότητες- εκλογές μελών σωματείου και σε κατόπιν εορτής ανακοινώσεις- γεγονότα .Δείξτε μας ότι υπάρχετε και οχι με την γνωστή καραμέλα ξέρετε που θα μας βρείτε, τρέξτε όπως τρέχετε όταν ψάχνεται να σας στηρίξουν, δώστε λύση στον ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ που επικρατεί κάνοντάς τον τουλάχιστον ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ και όποιος δεν γνωρίζει ας ... αποσυρθεί .

Το σωματείο τα έχει καταγγείλει με έγγραφα σε όλες τις αρμόδιες αρχές. Όλοι τα ήξεραν.
Μην περιμένουμε να μας λύσουν τα ζητήματα αυτά το κράτος και τα δικαστήρια. Αυτοί είναι με τους επιχειρηματικό ομίλους. Χρειάζεται οργάνωση των εργαζόμενων και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων που τα στηρίζουν. Αλλοιως θα συνεχίσουμε να θρηνούμε νεκρούς της τάξης μας.
Μην ανεχτουμε άλλο να μας κλέβουν τα πάντα ακόμα και τις ίδιες μας τις ζωές, για να κερδοφόρες μια χούφτα παράσιτα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio