Τι άδειασαν τα φορτηγά στην παραλία και... ποιος «άδειασε» ποιον στο ΔΣ

Πέμ, 03/06/2021 - 11:39
Image
Image
Μια σοβαρή καταγγελία κατέθεσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους χθες Τετάρτη 1η Ιουνίου, σχετικά με παράνομη μεταφορά άμμου από τη μία παραλία του Παραλίου Άστρους σε μία άλλη (δείτε ΕΔΩ). Ωστόσο, πέρα από το τι άδειασαν τα φορτηγά στην παραλία που έχει υποστεί διάβρωση και ως εκ τούτου δεν είναι ελκυστική για τους λουόμενους, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ένας αντιδήμαρχος «άδειασε» τον άλλον, ενώ ακούστηκαν ακόμα και φράσεις για δικαστήρια.
 
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από τη αρχή. Όπως κατήγγειλε ο κ. Κωνσταντίνου με έγγραφό του τόσο προς τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Πλακοκέφαλο όσο και προς την Πολιτική Προστασία του Δήμου: «Το πρωί της 31ης Μαρτίου περί ώρα 08:30 ευρισκόμενος έμπροσθεν του καταστήματος Break στο Παράλιο Άστρος (...) είδα μεγάλο φορτηγό του Δήμου να κατευθύνεται έμφορτο προς το κέντρο του Παραλίου Άστρους. Το ακολούθησα με το αυτοκίνητό μου να δω τι συμβαίνει και σε ποιες εργασίες εμπλέκεται (...) Το φορτηγό αυτό αφού διέσχισε το κεντρικό μέρος του οικισμού του Παραλίου Άστρους, κατευθύνθηκε στη βόρεια στην παραλία Γλυφάδα (...) Εκεί είδα έκπληκτος ότι το όχημα ήταν έμφορτο με άμμο θαλάσσης την οποία άδειασε μπροστά στα μάτια μου στον αιγιαλό. Στον χώρο υπήρχε ένα ερπυστριοφόρο μηχάνημα έργων του Δήμου και αργότερα ήρθε και το μηχάνημα JCB του Δήμου. Τα μηχανήματα αυτά για αρκετές ώρες άπλωναν την μεταφερθείσα άμμο στον υφιστάμενο αιγιαλό, διευρύνοντας το πλάτος του προς τη θάλασσα, αλλά και εν γένει έστρωναν τις ποσότητες άμμου στην ακτή. Παράλληλα, κατά τις εργασίες αυτές τα μηχανήματα έβγαλαν διάφορα μικρά αρμυρίκια που φύονταν κοντά στο κύμα (...) Το φορτηγό στη συνέχεια αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση (...) Η άμμος που μετέφερε το φορτηγό (...) μεταφέρθηκε από άλλη παραλία (...). Τα παραπάνω συνιστούν ανεπίτρεπτη και αυθαίρετη μεταβολή του αιγιαλού και εν γένει παράνομη επέμβαση».
 
Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε την καταγγελία του κ. Κωνσταντίνου, και ο κ. Κωνσταντίνου συμπλήρωσε ότι αυτά έχουν συμβεί στο παρελθόν πριν από πέντε και δύο χρόνια, όπως σημείωσε: «Πέρυσι στο ίδιο σημείο κάποιο φορτηγό είχε αδειάσει άμμο διαφορετικής ποιότητας και χρώματος, και κοκκίνισε η θάλασσα στο σημείο εκεί, και πέρυσι κατά τον καθαρισμό της παραλίας μεταξύ Μπαταρόλα και πεδίου βολής μεταφέρθηκε μεταξύ του καταστήματος Maio και των ενοικιαζόμενων Δουβή μεγάλη ποσότητα άμμου από Μπαταρόλα, 6-8 τριαξονικά, τα οποία βρίσκονταν για αρκετές ημέρες πλησίον του δρόμου και προκλητική η παρουσία τους. Κατόπιν ενεργειών μας απλώθηκαν στην περιοχή και απορώ πώς δεν είχε παρέμβει καμία υπηρεσία, σε αυτό το τμήμα υπάρχουν δύο οχετοί για τα όμβρια ύδατα, ανέβηκε το υψομετρικό προς τη μεριά της θάλασσας, και είναι αδύνατη η μεταφορά των ομβρίων υδάτων προς τη θάλασσα. Εκεινη την περίοδο είχα δεχθεί τηλεφώνημα από τον κ. Λουρδή, το σπίτι του οποίου συχνά πλημμυρίζει, και είχε ενημερωθεί το Λιμεναρχείο. Εκείνη την περίοδο ο ένας οχετός έκλεισε τελείως, τον άλλον τον είχε ανοίξει το  μηχάνημα του Δήμου, αυτή τη στιγμή είναι κλειστοί και οι δύο οχετοί. Με τον Θεό και με τον καιρό συμφωνίες δεν κάνουμε, ούτε ξέρουμε πότε θα πνιγούμε. Άμεσα η Πολιτική Προστασία να ανοίξει τους οχετούς. Ακόμα, θέλω να ρωτήσω με ποιο σκεπτικό δεν χρησιμοποιείται το μηχάνημα που καθαρίζει τις παραλίες αλλά αυτό το ερπυστριοφόρο που καταστρέφει και τα κρινάκια, και τις χελώνες. Βλέπω τον αντιδήμαρχο κ. Κατσή, το τριαξονικό, και την άμμο που ήταν υγρή. Ήξερα πού πήγαινε. Ακολούθησα τα οχήματα και είδα από απόσταση ότι έκανε ανατροπή το όχημα και απόθεσε την άμμο θαλάσσης εκεί. Στην επιστροφή με χαιρέτησαν, εγώ μπήκα στο όχημά μου, πήγα με κατεύθυνση το Maio και εκείνη την ώρα το ερπυστριοφόρο έστρωνε την άμμο».
 
Ο κ. Πλακοκέφαλος είπε: «Αν ήταν παράνομη αυτή η ενέργεια, θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια».
 
Τον λόγο έλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κατσής: «Σε κάθε συμβούλιο πρέπει να απολογούμαστε. Κάθε χρόνο, σε όλους τους παραλιακούς δήμους γίνεται προσπάθεια καλλωπισμού των ακτών, ώστε οι λουόμενοι να χαρούν τις παραλίες μας και οι επιχειρηματίες να βγάλουν τα προς το ζην. Πέρυσι, επειδή είχε έρθει ένα έγγραφο από τον Φορέα Διαχείρισης είχαν γεννήσει οι χελώνες, μας απαγόρευσαν να γίνουν καθαρισμοί με κάποια βαρέα οχήματα. Πέρυσι χρησιμοποιήσαμε ένα μηχάνημα ακριβούτσικο που καθάριζε σε βάθος 40 εκατοστά, και ήταν επιτυχημένο εγχείρημα. Φέτος δεν είχα τέτοιο έγγραφο που να απαγορεύει τη χρήση βαρέων μηχανημάτων, επειδή γέννησαν οι χελώνες. Ζητήσαμε από την Κτηματική Υπηρεσία να δοθεί άδεια, που δόθηκε και κοινοποιήθηκε. ''Αποσκοπεί στην επαναφορά του αιγιαλού στην πρότερη κατάσταση''. Πριν από ένα μήνα καθαρίσαμε Παλιόχανο, περιοχή Βερβένων. Δεν υπήρχαν ούτε κρινάκια ούτε καρέτα καρέτα στο Παράλιο. Στην απόφαση ανάθεσης έπρεπε να εκτελεστούν εργασίες στον Ατσίγγανο. όταν ξεκίνησαν οι εργασίες στον Ατσίγγανο, όλα ήταν προβληματικά. ήρθε το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία να πιάσουν τον εργολάβο. Και βεβαίωσαν και οι δύο ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση».
 
Ο κ. Κατσής υποστήριξε ότι το φορτηγό δεν περιείχε άμμο, αλλά απορρίμματα από τον καθαρισμό της παραλίας: «Δεν θα αναφερθώ να πω πού πήγαν και φορτώθηκαν αυτοκίνητα με κλαδιά, με παλιές καρέκλες, με σαμπρέλες, με ψόφιες γάτες και πάμπερς, σύριγγες, σπασμένα μπουκάλια. Το μείον μας είναι ότι ο εργολάβος δεν είχε μια κουτάλα τρυπητή μπροστά και σήκωσε και λίγη άμμο».
 
«Γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού και συντήρησης των ακτών εν όψει της κολυμβητικής περιόδου. Στις παραλίες υπήρχαν πολλά φερτά αντικείμενα, από πέτρες ως καναπέδες και κρεβάτια. Αυτά καθαρίζουμε και συνεχίζουμε και καθαρίζουμε. Ο Δήμος μας έχει βραβευτεί με τέσσερις γαλάζιες σημαίες, που είναι ένα κράμα από υποχρεώσεις που πρέπει να πληρούμε. Κάνουμε σπουδαία δουλειά και είμαι περήφανος για αυτό. Αντικαθιστούμε 25 νέες ξύλινες ντουζιέρες στις παραλίες μας, αποδυτήρια, διαδρόμους πρόσβασης, βάζουμε καινούρια καλαθάκια», επεσήμανε, τονίζοντας το έργο του Δήμου εν όψει καλοκαιριού.
 
Ο κ. Κωνσταντίνου απάντησε: «Έγινε μια μεγάλη επιχείρηση καταστροφής, δημιουργείς πρόβλημα διάβρωσης στις άλλες παραλίες για να πας την άμμο σε άλλη παραλία. Η θάλασσα στον Μπαταρόλα θα πλημμυρίσει, θα έχουμε πρόβλημα και στις Πόρτες. Σας καλώ ως προϊστάμενο να πάτε να ανοίξετε τους αγωγούς που μπαζώσατε για να μην πλημμυρίσει ο κόσμος».
 
Ο αντιδήμαρχος κ. Γαρδικιώτης στη συνέχεια έλαβε τον λόγο, χαρακτηρίζοντας σοβαρή την καταγγελία και προτείνοντας να διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπερασπίστηκε τον αντιδήμαρχο κ. Κατσή: «Η καταγγελία του προέδρου είναι αρκετά σοβαρή, φαίνεται να αφορά περιβαλλοντικό έγκλημα, δεν πρέπει να το δούμε τυπικά, διότι είναι σοβαρό, και φαίνεται να εμπλέκονται υπηρεσίες του Δήμου. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε τα δικαστήρια, αλλά έχω τη γνώμη να διαταχθεί ΕΔΕ, κάτι πρέπει να κάνουμε. Μιλάει για μεταφορά άμμου, για ξήλωμα φυσικής βλάστησης στην παραλία, για μπάζωμα αγωγών. Έχω τη γνώμη διότι αν κάποιοι δεν  έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, θα πρέπει να τα δούμε», είπε.
 
Από την πλευρά του, ο τέως δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς επεσήμανε: «Προφανώς η καταγγελία εξετάζεται, αν γίνει ΕΔΕ αυτό είναι δουλειά του Δήμου. Ο νόμος ορίζει να μου εξασφαλίσετε την απάντηση στα εξής: Για το 2021, υπάρχει έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας που επιτρέπει τις εργασίες με βαριά μηχανήματα στην παραλία; Αν δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο, η απόφαση ανάθεσης αναφέρει βαριά μηχανήματα; Και, τέλος, υπάρχει άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία για εργασίες επιχωμάτωσης στην παραλία με παράλληλη μεταφορά άμμου;
 
Δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν πάνω στην καρότσα έχει άμμο ή καρέκλες, σκουπίδια, έχει καταντήσει φαιδρή η δικαιολογία, θέλω να πάρουμε σαφέστατη απάντηση εγγράφως.
 
Ο κ. Καμπύλης απάντησε: «Τις απαντήσεις θα τις λάβετε, οι αδειοδοτήσεις υπάρχουν. Πέρα από αυτό, ένα σημαντικό που ανέφερε, είναι οι δίοδοι των οχετών, θα το δούμε αύριο. Τα υπόλοιπα, σε σχέση με το τι έχει γίνει, θα το δούμε. Ο κ. αντιδήμαρχος απάντησε ότι έχει κάνει τα προβλεπόμενα, θα το δούμε».
 
Ο κ. Κατσής σε αυτό το σημείο ένιωσε «κατηγορούμενος»: «Εγώ είμαι ο κατηγορούμενος», είπε, ζητώντας και πάλι τον λόγο, με τον κ. Πλακοκέφαλο να απαντά ότι «τα δικαστήρια βρίσκονται στο Ναύπλιο».
 
Κατά την απάντησή του, ο κ. αντιδήμαρχος υποστήριξε: «Δεν υπάρχει κάποιος αγωγός ομβρίων που να εμποδίζεται. όλοι οι αγωγοί είναι πεντακάθαροι. Το να έχει ξεφύγει κάποιος, να έχει μπαζωθεί κάποιος λόγω της θάλασσας, εδώ είμαστε. Δεν είμαστε εδώ δικαστήριο».
 
Δείτε το βίντεο.
Video

Σχόλια επισκεπτών

Το φίδι αν δεν το πατήσεις στο κεφάλι θα γυρίσει να σε δαγκώσει...εσεις το πιάσατε απ την ουρά τι να κάνουμε?? Δημητράκη σε βλέπω στον Άγιο Πέτρο να βοσκεις τα προβατάκια σου σε λίγα χρόνια...καποια στιγμή θα ξυπνήσουν και αυτοί που κοιμούνται ακόμα και σε έβγαλαν στην καρέκλα και τότε θα ανηφορίσεις κατά πάνω μια και καλή

ΕΛΣΓΧΟΣ ΤΩΡΑ
για τα παράνομα βοθρολύμματα και τα αυθαίρετα στα οικοδομικά τέρατα που κατασκεύασαν!!
Επιτέλους, ξεφύγετε απο την μικροεπαρχιώτικη νοοτροπία σας που τα κουκουλώνεται όλα! Το ωφείλετε στα παιδιά και στα εγγόνια σας.
ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΩΡΕΕΕΕ

Ο Κατσης μας λέει ότι το φορτηγό δεν είχε άμμο θαλάσσης αλλά ήταν φορτωμένο με σπασμένες καρέκλες ομπρέλες ψοφιες γάτες παμπερς σπασμένα μπουκαλια που τα έφεραν από άλλη παραλία και το όχημα του δήμου τα έκανε ανατροπή και τα άδειασε στην αλλη παραλία....του..
Τραλαλα τραλαλα
Δεν έχει φρένο η κατηφόρα.

"Τα παπαδοπαιδια σαν ξυπνουν,
και παιρνουν τον καφε τους,
βλεπουν ερπυστριες να περνουν,
και ψαχνουν το χαφιε τους!"

"Τουτος ο τοπος δε χωρα,
αλλες ευαισθησιες,
κι απτη νομιμοφροσυνη σας,
χορτασαμε ιστοριες!"

ΞΥΠΝΑΤΕ!! Δεν βόσκουν οι Αγιοπετρίτες τα πρόβατα.. Ο Δημαρχάκος τα βόσκει. Και κάθεται κάτω από το δέντρο παίζοντας τη φλογέρα του.. Θέση θα πάρει καμμια φορά; Οι αντιδήμαρχοι αλληλοκαταγγέλλονται μεταξύ τους και αυτός κάνει το παγώνι.... Μπάχαλο

Βρηκαν ευκαιρία οι αφαντοι, οι επισκεπτες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο χωριο μας με καταγγελιες .Δημαρχε σε στηριζουμε ολοι. Διωξε τα βαριδια τους δηθεν τους λογιους, τους κουλτουριαριδες απο διπλα σου και θα εισαι δημαρχος για πολλα χρονια . Ουτε η γυναικα του δεν έρχεται στο Παραλιο , το σνομπαρει . ουστ...

Οι τυπαδες που το παίζουν πολιτικά ορθοί και ενημερωμένοι και ταυτόχρονα κράζουν στα σχόλια είναι αυτοί που χαλούν την κοινωνία που ζω. Οι γνωστοί κράχτες που θυμούνται να κράζουν μονάχα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ακουσε τον Αντώνη δήμαρχε και διωξε τους λογιους και κουλτουριαρηδες που αγαπάνε τον τόπο με γνώση και παλευουν για την νομιμότητα και κράτησε τους σχολιαστές των καφενείων και τους μικροσυμφεροντακηδες που καταπατανε κανόνες, σχέδια, περιβάλλον με την πρώτη ευκαιρία για βολέψουν τις δουλίτσες τους.

Ωραίο το παραμύθακι σας παιδιά,ενας αξίζει,.και των βγάλατε στη σέντρα! Όλλοι στο κόλπο ακόμα και ο άφαντος παραλιωτης αγρότης πρόεδρος,και ο αντιδήμαρχος ο άλλος παραλιωτης,που νοιάζονται για το καλό του χωριού! Α ρε μουροκλαρα πο χάθηκε!!!που λένε και στα μέρη μου!

αυτο το λενε ανθρωποφαγια . Ο μονος αντιδημαρχος που πραγματικα μεθοδικα ,συντονισμένα και αποτελεσματικα παλεψε την καθημερινοτητα στο Δημο μας και τη νικησε σημερα διαπομπευεται απο τους δικους του . Οι αφαντοι και πραγματικά λιγοι παραλιωτες αρχοντες τον κατηγορούν. Παρολα αυτα ο κοσμος βλεπει και ξερει και μιλαει οταν πραγματικα πρεπει .

Με κουτοπονηριές θέλετε και ανάπτυξη;;; οι ίδιοι οι δημότες κράζετε για τα βοθρολύμματα, τις πανάκριβες τιμές και τα τσιφλίκια σας. Τι κάνετε για αυτό;;; ΞΥΠΝΉΣΤΕ και πεταχτε τους στη θάλασσα ή καλύτερα στο "νέο" λιμάνι της ανάπτυξης.

" Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος"
Ως κοινοτικός σύμβουλος του Π.Άστρους θα ήθελα να τοποθετηθώ πάνω στην αντιπαράθεση δια του παρόντος μέσου, καθώς φαίνεται ότι, υποκαθίστανται τα κοινοτικά μας συμβούλια που οφείλουμε εκ του νόμου να πραγματοποιούμε, για φαιδρούς λόγους κι αιτιάσεις.Η πλειοψηφία των επισκεπτών και των παρεπιδημούντων ομολογούν ότι τα τελευταία χρόνια η όψη του τόπου μας (παραλίες,πράσινο,καθαριότητα,εξωραισμός) βαίνει προς το καλύτερο.Κι όχι μόνο στη θάλασσα.Εκεί λοιπόν που ίσως πρέπει να απονέμουμε τα εύσημα (χωρίς να σταματήσουμε να αποζητούμε τα βέλτιστα), διαπιστώνουμε παραβάσεις του νόμου και της οικολογικής φροντίδας μόλις τώρα.Μπορεί και είναι βάσιμα όλα αυτά και να μη χρειάζεται να είμαστε νομικοί για να το διαπιστώσουμε αλλά γιατί αυτό μόλις τώρα? Η πολιτική χρειάζεται ρίσκο και αποτελεσματικότητα, διαφορετικά θα βυθιζόμαστε αιωνίως πίσω από τη νομιμοφάνεια και την αδράνεια που αυτή προκαλεί. Όσο για την ανώνυμη ή ψευδώνυμη αντιπαράθεση που ακολουθεί πάντα τέτοιες "ζουμερές" καταγγελίες αν και είναι ενδιαφέρουσα αποστρέφει από την ουσία των πραγμάτων.Και στο τέλος της γραφής (για να δικαιολογήσω και τον τίτλο του σχολίου μου), θα ήμουν αχάριστος αν δεν είχα τη δύναμη να αναγνωρίσω τη δουλειά που έγινε στο παρελθόν ή γίνεται τώρα στον τόπο μου χωρίς βέβαια να εννοώ οτι μου αρκεί.
Με το σκεπτικό οτι αυτός είναι ο ρόλος των ανθρώπων που επέλεξαν να εκτεθούν στα κοινά,μια καταγγελία (δικαιολογημένη λέω εγώ) που δημοσιοποιείται και γίνεται αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης στο Δ.Σ. του Δήμου μας με έκανε να σχολιάσω.Ξέρετε όμως φίλοι υπάρχουν κι άλλα πολύ πιο αναγκαία να γίνουν για τα οποία αδρανούμε..κι ας αφήσουμε τους αγιοπετρίτες τους παραλιώτες τους ..τους ... κι ας συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε πλέον όλοι μαζί στον ίδιο τόπο που έχει ανάγκη ευρύτερης φροντίδας κι όχι στείρας τοπικιστικής αντιπαλότητας.

Ο κ.Χαρβαλος γνωρίζει ότι ο γραμματέας που είχε ορίσει ο Δήμαρχος για την Κοινότητα του Παραλιου Άστρος αποχώρησε με άδεια ενός έτους όπως τον έχω ενημερώσει πριν αρκετες ημέρες αλλά και πρόσφατος..
Ως πρόεδρος εγώ ζητήσει δύο φορές από το γραφείο του δημάρχου να αναπληρωθεί η θέση του γραμματέα και είμαστε σε αναμονή περιμένοντας την απόφαση του δημάρχου που θα ορίζει τον νέο γραμματέα ώστε να μπορούμε να κάνουμε τοπικά συμβούλια.
Εγώ προσωπικά λύσεις που μου προτείνονται να κάνω συμβούλια να παίρνω αποφάσεις και να γράφω και τα πρακτικά δεν τις ασπάζομαι...μου θυμίζουν άλλες εποχές.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος το μόνο που έχω να προσθέσω ως σχόλιο είναι ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα στην κριτική αλλά να μην ξεχνά ότι και ο ίδιος κρίνεται σύμφωνα με τις απόψεις που εκφράζει.

Πρόεδρος Τ.Κ. Π.ΑΣΤΡΟΥΣ

ευτυχώς που υπάρχει και το astrosnews και μαθενει ο κοσμος την ανικανοτητα του προέδρου του .ΠΡΟΤΑΣΗ προς τον πρόεδρο Παραλιου : Να κρατάει πρακτικά ο Γαρδικιωτης , για να δικαιολογεί το μισθό του . Να κανονισετε μονάχα τις ώρες για να είναι εδώ και όχι στο Ναυπλιο.

Να το πεις του Κατση να πάει με την μπουλντόζα.
Για να δούμε θα πάει..?
Η αστυνομία θα πάει..?
Το λιμεναρχείο θα πάει.?
Ο φορέας του Πάρνωνα θα πάει.?
Το δασαρχείο θα πάει.?
Στο τέλος θα πάει ο εισαγγελέας.
Και μετά θα πάνε και οι άλλοι.

Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον...Επιλεκτική ευαισθησία και υποκρισία. Αναλογιστείτε τα περιβαλλοντικά "εγκλήματα" που εδώ και δεκαετίες έχουν συντελεστεί και συνεχίζουν να συντελούνται στις παραλίες μας. Χωρίς σχόλια, χωρίς διαμαρτυρίες. Με επιλεκτικές ευαισθησίες και ευαισθητοποιημένους πολίτες κατά το δοκούν δεν υπάρχει λύση...Το Παράλιο πόσο απέχει από τις Πόρτες;;;;;;;;;;;;;; ευαισθητοποιημένοι και ανώνυμοι σχολιαστές................

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio