Λαμπρόπουλος: Στόχος η βελτίωση των εισόδων της Βόρειας Κυνουρίας (pics,vid)

Πέμ, 03/06/2021 - 13:46
Image

Η διάβρωση των ακτών αποτελεί πλέον συνηθισμένο φαινόμενο, είναι επακόλουθο της κλιματικής αλλαγής και έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην οικονομία, στην τοπική κοινωνία, αφού επηρεάζει αρνητικά το οικοσύστημα, τους παράκτιους οικισμούς και τις οικονομικές δραστηριότητες.

Χρόνο με το χρόνο, το πρόβλημα γίνεται εντονότερο και κάθε χρόνο χάνονται αρκετά μέτρα παραλίας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην παραλία «Γλυφάδα» του Παράλιου Άστρους όπου η θάλασσα ήδη έχει καταπιεί μέρος της ακτής, καθώς επίσης κάτι ανάλογο είναι εμφανές στην παραλία του Αγίου Ανδρέα όπου ο δημοφιλής «Μύλος» κοντεύει να χαθεί.

Το σημαντικό πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στη Βόρεια Κυνουρία συζητήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, σε συνέντευξή μας πριν από περίπου από μία εβδομάδα.

Ο κ. Λαμπρόπουλος χαρακτήρισε σημαντικό το πρόβλημα, αναφέροντας: «Είμαστε σε συνεννόηση με τον δήμο, έχουμε εξασφαλίσει δικές μας πιστώσεις για να συμβάλουμε στην βελτίωση του προβλήματος. Το πρόβλημα σημαντικό και αν η προστασία των ακτών αν δεν γίνει σε ένα μεγάλο μήκος της ή αν δεν μελετηθεί σε ένα μεγάλη μήκος της, μπορεί να μεταθέσει το πρόβλημα από την μία μεριά στην άλλη».

Με αυτό ως γνώμονα, η Περιφέρεια θέλει να προχωρήσει σε μια μελέτη που να δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μια παρέμβαση για την οριστική αντιμετώπιση της διάβρωσης.

Σε συνεργασία με τον δήμο θα προχωρήσουμε άμεσα σε ένα πρώτο έργο βελτίωσης γιατί υπάρχει ένα θέμα επικινδυνότητας εκτός από το αισθητικό

Μερικές ακόμα από τις παρεμβάσεις που θα κάνει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, είναι η φωταγώγηση της εισόδου του Παραλίου Άστρους, από το Άστρος και η βελτίωση του περιφερειακού από την οδό Άργους προς Λεωνίδιο.

Για τις σκουριασμένες μπάρες από την είσοδο από Άργος προς Παράλιο Άστρος επίσης θα υπάρξει μέριμνα για την αντικατάστασή τους, είπε κλείνοντας.

Από το Arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Μπράβο στον πρόεδρο του Παραλίου Αστρους που κατάφερε και έκανε το πρόβλημα αυτό κεντρικό θέμα στην Περιφέρεια και επιτέλους κάποιος ασχολήθηκε. Πιστεύουμε τον σοβαρό άνθρωπο και φίλο του Παραλίου Άστρους και μηχανικό κ. Λαμπρόπουλο ότι θα δώσει λύση και σε αυτό το θέμα, όπως κάνει και σε όλα τα υπολοιπα που βρήκε σε εκκρεμότητα και εργάζεται με συνέπεια και σοβαρότητα. Τέτοια αυτοδιοίκηση θέλουμε κύριε Αντιπεφερειάρχα και κύριε Πρόεδρε και αφήστε όλους με τα μικρόσυμφεροντάκια τους να φωνάζουν. Πάμε μπροστά!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio