Η Γιορτή του Κάστανου στην Καστάνιτσα μέσα από την ματιά των travel blogger

Ο Τάσος και η Ολυμπιάννα ή αλλιώς τα "Ζούδια" είναι ζευγάρι που ταξιδεύει και μέσα από το blog τους μοιράζονται ταξιδιωτικές εμπειρίες και όχι μόνο. Το ζευγάρι παρευρέθηκε στη Γιορτή Κάστανου στη Καστάνιτσα και δημοσίευσαν ένα όμορφο άρθρο στο blog τους.

Καστάνιτσα: Γιορτή Κάστανου στην πλάτη του

...

Στα σοκάκια της Καστάνιτσας

Η Καστάνιτσα είναι σήμερα γνωστή στους περισσότερους για το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς  τοπίο του χωριού και του δάσους που το περιβάλλει, καθώς και για τη γιορτή του Κάστανου που πραγματοποιείται εκεί τα τελευταία τριάντα (30) περίπου χρόνια. Αυτός άλλωστε ήταν κι ο λόγος, της πιο πρόσφατης...

Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα: Ο απολογισμός και οι 3.500 επισκέπτες (pics)

Για μια ακόμα χρονιά η Καστάνιτσα μόνη της χωρίς καμία βοήθεια κατάφερε να προσελκύσει και να φιλοξενήσει  πάνω από  3.500 επισκέπτες.

30 Τουριστικά Λεωφορεία και  δεκάδες  ΙΧ από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν τον Πάρνωνα για να γιορτάσουν μαζί με τους Καστανιτσιώτες την καθιερωμένη ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ στο...

Με μεγάλη επιτυχία η 17η Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Θεσμός έχει γίνει πλέον η Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά που εορτάστηκε και φέτος για 17η χρονιά σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών διοργάνωσε ένα διήμερο εκδηλώσεων με πρωταγωνιστή το κάστανο που παράγεται στο πανέμορφο ορεινό χωριό της Βόρειας Κυνουρίας.

Το Σάββατο 2...

Περιβαλλοντική ενημέρωση επισκεπτών στην Καστάνιτσα (pics,vid)

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετείχε ενεργά για 9η συνεχή χρονιά στη Γιορτή Κάστανου που διοργανώνεται εδώ και 36 χρόνια από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης...

«Βούλιαξε» από τους επισκέπτες η Καστάνιτσα για τη Γιορτή Κάστανου (pics, vid)

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πάνω από 3000 επισκέπτες βρέθηκαν φέτος στην πανέμορφη Καστάνιτσα με αφορμή την 36η Γιορτή Κάστανου που διοργανώθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2019. Από νωρίς το πρωί το χωριό της Καστάνιτσας είχε κατακλυστεί από τους επισκέπτες και σύμφωνα με τους διοργανωτές πάνω από 35 λεωφορεία...

36η Γιορτή του Κάστανου στην Καστάνιτσα

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών θα διοργανώσει, για 36η χρονιά, την ΓΙΟΡΤΗ του ΚΑΣΤΑΝΟΥ, το Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019.

Η Γιορτή Κάστανου θα λάβει χώρα στην πλατεία του Σωτηρίου Κουρούνη στην τοποθεσία «Μάνα», η οποία...

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα στη Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα

Πιστή στο ραντεβού εορτασμού συγκομιδής κάστανων, η Καστάνιτσα αναβιώνει ένα από τα παλιότερα και ομορφότερα έθιμα του χωριού, τη Γιορτή Κάστανου, με ρίζες από τα τέλη του 18ου αιώνα. Μια εκδήλωση που έχει ως στόχο την ανάδειξη του κάστανου ως το κύριο προϊόν της Καστάνιτσας αλλά και την προβολή του...

Γιορτή Κάστανου στο Καστρί (pics,vid)

Γιορτή κάστανου για τρίτη φορά διοργανώθηκε στο όμορφο Καστρί με πρωτοβουλία του τουριστικού γραφείου των αδελφών Χαλούλου.

Λεωφορεία με εκδρομείς από Αθήνα πήγαν και γνώρισαν το χωριό, χάρηκαν την φύση, γεύτηκαν τα πλούσια εδέσματα και γλέντησαν με τους ήχους της ζωντανής μουσικής.